Bagaimana GLA Complex membantu anda menurunkan berat badan

Di antara fungsi GLA Complex adalah :-

UNTUK PELANGSINGAN DAN MENGHALANG PERTAMBAHAN BERAT BADAN

-Merendahkan kolesterol LDL (kolesterol jahat)
-Menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan
-Memberi tone pada kulit dan otot secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik

Bagaimana?

GLA membantu menurunkan berat badan
Kurangkan berat badan dengan Omega 6

Omega 6 yang terdapat dalam GLA Complex meningkatkan fungsi otak dan jantung di mana akan membantu dalam proses penghadaman dan memproses lemak.
Ini akan membuatkan kadar metabolisme meningkat dan sekaligus akan membantu dalam proses menurunkan berat badan.

Kredit : livestrong

Haaa….. Di samping fungsi2 GLA yang lain, ia juga boleh membantu dalam menurunkan berat badan tau. Bukan 2 in 1 dah, macam all in 1 gitu. Untuk kulit cantik, turunkan gula dalam darah, kurangkan berat badan dan bermacam2 lagi.

Bulan ni ada promosi GLA. Boleh beli 6 PERCUMA 1 tau. Cepat order sebelum terlambat.

Boleh hubungi saya untuk tempahan dan konsultasi. Cara pengambilan vitamin akan disediakan untuk anda. Itu adalah HAK anda sebagai pelanggan nutrisisemulajadi.com.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

 

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

 

 

 

Share Button

Bagaimana GLA Complex membantu anda cepat hamil?

Bagaimana GLA membantu cepat hamil
Ini damia chan, anak sulung saya. Beberapa minit selepas dilahirkan.

Dah menjadi lumrah kita, bila berumah tangga pasti mahukan cahaya mata sendiri. Sama nak cepat atau lambat tu terpulang kepada ‘citarasa’ masing2. Tapi ada juga yang belum dikurniakan rezeki cahaya mata ni kan. Ada yang sampai 10-20 tahun menanti. Rezeki anak, jodoh, masa depan ni kan rahsia Allah. Kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan segala2nya. Namun begitu, kita disarankan untuk berusaha untuk mendapatkan sesuatu. InshaAllah jika Allah perkenankan, usaha kita itu menampakkan hasil. 🙂
Yang paling penting, PERCAYA rezeki itu dari Allah dan kita hanya dikehendaki mengusahakannya.

Bagaimana GLA Complex membantu anda cepat hamil?
Saat bahagia selepas melahirkan walaupun masih terasa sakitnya bersalin.

Begitu juga dalam usaha mendapatkan cahaya mata. Banyak kaedah yang ada untuk berusaha. Tapi hari ni saya nak share bagaimana pengambilan GLA Complex Shaklee dapat membantu ramai wanita untuk hamil. Jom kita tengok.

Apa itu GLA  (gamma linolenic acid)?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)?

Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil?

Continue reading Bagaimana GLA Complex membantu anda cepat hamil?

Share Button

Mengatasi Masalah ‘Period Pain’ Secara Semulajadi

Kebanyakan wanita akan mengalami masalah senggugut atau ‘period pain’ ni. Ada yang terpaksa mengambil cuti sakit gara-gara senggugut yang teruk. Ada jugak yang muntah2 dan terlantar jika diserang sakit senggugut. Memang tidak dinafikan, sakitnya memang kadang-kadang boleh bertahan tanpa ‘pain-killer’, dan kebanyakannya memang tak tahan. Dan terpaksa mengambil ‘pain-killer’. 🙁

Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix

Saya juga tidak ketinggalan menghadapi masalah yang sama. Namun semuanya sudah hilang. Alhamdulillah, kini sudah bebas dari sakit senggugut ni. Apa rahsianya? Bagaimana saya MENGATASI MASALAH SENGGUGUT saya?

Jika dulu saya memang banyak mengambil ‘pain-killer’, tapi sekarang tidak lagi. Saya sudah ada pengganti ‘pain-killer’ yang mempunyai efek jangka masa panjang itu. Nak tau apa dia?

Hmmm…. sebelum tu, saya nak share dulu apa kata wanita yang mengalami senggugut teruk umpama PINGGANG NAK PATAH DUA ni….
Akhirnya beliau juga dapat atasi masalah senggugut tersebut.

Jom kita tengok video beliau :-

Haaaaaaaa… itulah rahsia beliau.

Dan ini pula yang saya ambil untuk mengatasi masalah senggugut yang saya hadapi setiap bulan.
Apa dia?
GLA Complex Shaklee dan Ostematrix.

Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix
Mengatasi masalah senggugut dengan GLA Complex dan Ostematrix

Bagaimana GLA Complex dan Ostematrix ini dapat membantu masalah senggugut? Jom kita tengok dengan lebih lanjut.

1. GLA Complex

  • Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber terkaya bagi GLA semulajadi.
  • Wanita yang menghidap senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik ( sejenis asid lemak yang penting ) dengan baik untuk menjadi GLA. Oleh itu, pengambilan GLA tambahan dapat meringankan symptom senggugut.
  • Ianya juga dapat mengurangkan kesensitifan payudara dan mengawal keinginan makanan manis-manis.

Continue reading Mengatasi Masalah ‘Period Pain’ Secara Semulajadi

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...