Bisnes Dari Rumah Yang Mudah Dan Menguntungkan

Untuk mereka yang baru berjinak-jinak memulakan bisnes, pastilah nak bisnes yang mudah sekaligus menguntungkan bukan? Bisnes Shaklee adalah bisnes yang sangat mudah untuk diselenggarakan kerana semuanya kita boleh lakukan secara online. -Nak order barang? Kita boleh lakukan secara online. Pihak Shaklee yang tolong poskan tempahan pelanggan kita. Tak perlulah kita bersusah payah beratur berjam-jam di pejabat pos. Kita hanya order

Share Button
Continue reading »

Impian Akak Selim 20 Tahun Lagi

Di kala ini, mama laila sedang memujuk anak ke 3 yang sedang down kerana di’reject’ customer yang nak beli vivix 13x lebih power dari vivix 20 tahun yang lepas. Mama laila yang sudah bergelar nenek itu memujuk sambil berkata “Yang pergi itu sebenarnya tidak layak menjadi customer zara, orang lain jauh lebih layak baby. “ Jauh akak selim berangan. Zara,

Share Button
Continue reading »

Teknik Urus Masa Untuk Ibu Bekerja Dari Rumah

Eh, awak bekerja dari rumah sure banyak masa kan? Eh, mesti sempat baring-baring tengok TV kan? Jadi WAHM ni mesti banyak masa kan??? Pernah dengar orang berkata-kata sedemikian? Kalau akak selim yang kena, telan sajalah. Kalau anda belum cuba, jangan hanya berkata-kata. Cubalah dulu barang seminggu dua. Dan anda akan tahulah bagaimana BANYAKnya MASA seorang isteri-ibu yang bekerja dari rumah.

Share Button
Continue reading »

Syoknya Trip Yang Ditaja Oleh Shaklee

Ini adalah kisah trip 6 bintang yang ditaja oleh Shaklee ke Langkawi baru-baru ini. Mendapat layanan yang sangat istimewa dari Shaklee. Siap dengan duit belanja untuk makan lagi tau! Sangat jeles dengan mereka! Dapat hotel best denga tilam empuk. Katanya tilam berharga 13K haaa…¬† Dan akak selim paling teruja tengok ni ha. Bantal comel ni, sebab ianya tidak dapat di

Share Button
Continue reading »

Jana Pendapatan 4 Angka Walaupun Lambat Bersemuka Dengan Mentor

Nak berjaya dalam bisnes MESTI ada mentor. Akak selim ada mentor yang sangat hebat. Tapi kami berjauhan. Berkenalan pun di alam maya. Sejak mula-mula daftar ahli Shaklee pun, memang kenal secara online je. Akak selim mula bisnes pun, belajar online juga. Semuanya online sahaja sehingga berjaya dapat income 4 angka. Gambar : Google   Belajar bisnes? Online Belajar produk? Online

Share Button
Continue reading »

Kecut Perut Dengan Temujanji Pertama Bersama Pelanggan Shaklee

Excited! Malu Segan Takut Resah gelisah sebab takut ada soalan yang tak mampu dijawab.¬†Kahkahkah…. Bila ingat balik, memang kelakar. Paling nervous kalau bertemu dengan customer yang nak SET KULIT CANTIK. Maklumlah kulit akak selim bukan licin lincau macam nora danish ke kan. Paling nervous kalau bertemu dengan customer yang nak SET KULIT CANTIK. Tapi cuba sedaya upaya jaga kulit supaya

Share Button
Continue reading »

Pengedar Shaklee Bertauliah Yang Tidak Lokek Berkongsi Ilmu

Dunia Shaklee, adalah dunia baru untuk akak selim beberapa tahun yang lepas. Segala-galanya baru. Tentang nutrisi Tentang kesihatan suplemen Tentang bisnes Tentang penyakit Semuanya umpama perkara asing sebab tak pernah belajar sebelum ni. Bidang pun berbeza dengan bidang akak selim belajar di univerisiti. Daripada langsung TAK TAHU tu, akak selim dengan penuh semangat belajar macam-macam sehingga hari ini. Antaranya join

Share Button
Continue reading »

Kagum Dengan Semangat Juang Pengasas Shaklee-Dr Forrest Shaklee

Dr Forrest Shaklee dilahirkan pada tahun 1894, anak ke 2 kepada Robert dan Martha Shaklee. Kelahirannya penuh kesedihan untuk kedua ibu bapanya kerana disahkan tidak akan hidup lama kerana mengalami batuk kering. Tetapi ibunya Martha tidak pernah berputus asa untuk melihat Forrest sihat seperti biasa. Demi melihat anaknya sembuh, mereka telah berpindah ke Utara Iowa untuk mendapat udara yang bersih,

Share Button
Continue reading »

Nasihat Bisnes Untuk Para Isteri Dan Surirumah

Kadang2 kita rasa kita keseorangan berbisnes. Jatuh bangun semuanya sendiri. Kadang2 siap dapat tentangan lagi. Terutamanya apabila tentangan tu datang dari orang paling rapat dengan kitalah. Yakni suami. Kalau memang tak restu, memanglah kena stop kan? Tapi kalau encik suami suruh kita berhenti bisnes sebab tak nak tengok kita susah tu, tandanya kita mesti lebih bersungguh2 lagi dari biasa. Sebab?

Share Button
Continue reading »

Kenapa Kita Perlu Menabung Dan Jana Pendapatan Sampingan?

Zaman kian berubah. Makin hari kita makin rasa pendapatan kita tidak cukup untuk menabung demi masa depan. Bukan sahaja tidak dapat menabung untuk masa depan anak-anak, tetapi masa depan kita sendiri pun belum tentu lagi kita dapat menyimpan secukupnya. Mungkin kita ada duit KWSP, tapi pernahkah kita buat pengiraan berapa banyak duit kita perlukan jika kita diberikan umur yang panjang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »