Belajar Buat Duit Dari Rumah Menggunakan Blog

Saya Laila Ismail. Saya adalah salah seorang mentor di dalam Akademi Blog iReach. Saya akan bantu anda yang bersemangat waja dan berminat untuk menjana pendapatan menggunakan blog dengan modal serendah kurang dari RM100. Anda juga akan dibimbing untuk mendapatkan pelanggan melalui blog dan seterusnya menjadikan blog anda sebagai mesin duit. Apa Yang Anda Akan Belajar? 1. Bina blog anda sendiri.

Share Button
Continue reading »

Cara Jana Pendapatan Untuk Ibu Bapa Bekerja

Zaman sekarang ni macam-macam kisah kita dengar kan? Daripada pengasuh yang mendera anak-anak hinggalah kepada pemandu van sekolah yang memandu secara membabi buta. Itu belum lagi dikira van yang memuatkan anak-anak dalam van dah jadi macam tin sardin kan? Apa pilihan yang kita ada apabila kita terpaksa bekerja sepenuh masa? Itulah. Terpaksa! Dengan kos sara hidup yang tinggi di zaman

Share Button
Continue reading »

Bisnes Dropship Dari Rumah Yang Menguntungkan Dengan Modal Kecil

Ekonomi sekarang makin lama makin meruncing. Makin menjerut leher. Paling sedih dan hampir menitis air mata apabila saya dengar cerita anak sulung yang mengatakan kawannya ada yang bawa duit 10 sen sahaja ke sekolah. 10 sen tu nak beli apa? Mana ada makanan di sekolah sekarang yang berharga 10 sen? Mama : Kawan tu bawa bekal ke tak? Kakak Damia

Share Button
Continue reading »

Teknik Ajar Anak Menabung Dan Bisnes

“Nanti nak pergi jalan-jalan, saya nak beli biskut sedap tu tau!” *biskut famous amous ler tu…* “Mama, saya takde kasut laaa nak jalan-jalan ni. Saya nak beli kasut baru” Ngomelan anak pertama dan anak kedua. Mujur anak ketiga baru pandai cakap NAK, NANAK, AIR, MAMA, PAPA je. Kalau tidak, tambah lagi satu keinginan. Hehe. Permintaan mereka macam-macam. Sebagai mama, memang

Share Button
Continue reading »

Siapa Sebenarnya Bos Kita Dalam Bisnes?

Apabila kita menceburi bidang bisnes, kita adalah BOS kepada bisnes kita, syarikat kita. Tapi benarkah kita adalah bosnya?   Adakah KITA adalah bos? Atau Allah adalah bos kita? Sejak terjun dalam bidang bisnes ni, akak selim banyak belajar tentang pergantungan kita dengan kuasa Allah. Bukannya sebelum bisnes ni tak faham pergantungan kepada kuasa Allah. Tapi agak berbeza perasaannya. Dalam bisnes,

Share Button
Continue reading »
Peluang bisnes untuk graduan menganggur

Peluang Pekerjaan Untuk Graduan Baru Yang Sedang Menganggur

Zaman sekarang ni bukan macam zaman akak selim habis belajar 10-15 tahun yang lepas. Zaman sekarang ramai yang menganggur walaupun ambil jurusan perubatan, pergigian dan perguruan yang sepatutnya terus dapat kerja selepas tamat belajar di universiti. Dah habis belajar, nak bayar pinjaman PTPTN lagi kan? Bagaimana nak bayar, kerja pun belum dapat. Kesian adik-adik kita. Kusut memikirkannya. Ini adalah luahan

Share Button
Continue reading »
bisnes online untung lumayan

6 Sebab Kenapa Perlu Bisnes Online Dari Sekarang

Ramai yang dah mula berjinak-jinak dengan bisnes online sekarang ni. Terutamanya yang baru nak mula berniaga. Besar atau kecil bisnes kita, yang paling penting kita mulakan hari ini. Kalau baru nak mula tu, akak selim cadangkan untuk buat bisnes secara online dahulu. Sama ada bisnes dropship atau bisnes sendiri yang tak perlu keluarkan modal beribu-ribu untuk mulakan. Akak selim kongsikan

Share Button
Continue reading »

Smartphone Pilihan Untuk Bisnes Online Akak Selim

Zaman sekarang ni ramai yang memilih untuk bisnes menggunakan smartphone kan? Hanya dengan smartphone dan line internet je dah cukup untuk kita ada bisnes secara online. Tak perlu nak ada macam-macam yang lain dah. Smartphone pilihan akak selim ialah Samsung Note. Sejak mula bisnes Shaklee secara online ni, memang Samsung Note pertama yang menjadi pilihan akak selim. Dan yang terkini

Share Button
Continue reading »

Mampu Belanja Family Walaupun Hanya Surirumah

Hampir 2 tahun dah akak selim berhenti kerja di sebuah syarikat Panaxxx selepas 13 tahun setia berkhidmat. 🙂 Alhamdulillah, akhirnya Allah beri peluang untuk akak selim berkhidmat di rumah pula. Berkhidmat sebagai mak supir, masterchef, manager, tukang sapu, tukang mop, penghibur dan pelbagai ‘kerjaya’ di rumah. Bukan itu sahaja, akak selim adalah ibu yang bekerja di rumah. Alhamdulillah setakat 2

Share Button
Continue reading »

Perkongsian Ilmu Geng iReach Memang Best

Akak selim ni memang jenis suka menuntut ilmu secara online ni. Mulakan bisnes Shaklee dulu pun tak pernah jumpa mentor ‘face to face’ pun. Berdasarkan kepercayaan dan rasa ukhuwwah, kami bertukar-tukar pendapat dan menimba ilmu dari mentor Shaklee akak selim Lyna Noh secara online. Alhamdulillah akak selim memang suka cara ni. Cuma bila dah lama kita kenal secara online, teringin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »