Suplemen Anak Untuk Daya Tahan Tubuh Yang Berkesan

Sebelum pergi sekolah pagi tadi Mama : Adik, ambik UBAT MASAM tu, adik macam selsema sikit haa… Dinie : Ok. Allamakkkkkkkkkkkkkk… dah habis laaaa… Adik makan LECITHIN lah.. (sesedap rasa diaa je kan… ?) Mama : Ouh, ye ke. Ok, nanti mama beli kat KEDAI MAMA (rak vitamin mama… hehe) Sejak kenal Shaklee ni, kami jarang-jarang bagi ubat kat anak2

Share Button
Continue reading »
Vitamin C untuk anak

5 Sebab Anak-anak Kita Perlukan Vitamin C

Ada orang kata anak-anak ni tak perlukan suplemen, tak perlukan vitamin. Makan je makanan sebenar. Tapi cuba kita cek balik pemakanan anak-anak ni. #1 Adakah mereka makan makanan seimbang setiap hari? Cukup dengan segala nutrien dan zat yang sepatutnya mereka ambil? Sedangkan mereka memerlukan semua zat, nutrien, mineral untuk perkembangan dan pertumbuhan badan mereka serta perkembangan minda yang sihat. #2

Share Button
Continue reading »

Bahan Kimia Berbahaya Yang Perlu Dijauhi Semasa Membeli Barangan Bayi

Sebelum menjadi ibu, saya memang menganggap semua barangan bayi adalah benar-benar selamat dan sesuai untuk anak-anak. Secara logiknya, barangan bayi yang dijual sepatutnya SELAMATlah kan untuk anak-anak. Rupa-rupanya tanggapan saya tu memang salah sama sekali. 🙁 Kebiasaannya barangan yang mengandungi bahan kimia berlebihan ni akan memberi kesan yang CEPAT. Sudah tentu ibu-ibu berpuas hati kan? Tapi cuba ibu-ibu fikirkan dan

Share Button
Continue reading »

5 Tips Mendidik Anak Cara Ustaz Don Daniyal

Ustaz Doniyal bin Don Biyajid, seorang ustaz kacak yang terkenal di negara kita. Dengan tutur bicaranya yang sangat lembut dan sedap didengar, beliau berjaya menarik perhatian kita untuk mendengar tazkirah dan nasihatnya. Alhamdulillah. Saya nak share sedikit tips daripada beliau dalam mendapatkan anak yang soleh dan solehah serta tips mendidik anak di zaman serba mencabar ini. Apa kata beliau? 1.

Share Button
Continue reading »

Perisai anak sihat dan cergas sepanjang ‘travel’

Tinggal lagi beberapa hari je kita akan menyambut hari raya. Sudah pasti mak2 sibuk dengan persiapan raya dan ‘packing’ barang untuk balik kampung. Bagi saya, ‘packing’ barang untuk balik kampung ni adalah satu ‘task’ yang besar sebab saya memang suka kalau semua keperluan tu dibawa balik. Tapi kadang2 tu terpaksa juga ‘packing’ sehabis minimum terutamanya kalau travel dengan kapal terbang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »