Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar

Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar

Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar
Berjaya kurangkan 20 kg dalam masa 7 bulan.

Dah lama nak cuba kuruskan badan? Tapi asyik gagal je? Biasanya nak start hari Isnin kan? Selalu dengar tak? Tapi selalu juga berakhir dengan Isnin minggu depan dan minggu depan dan minggu depan. Akhirnya terbengkalai begitu sahaja.

Tengok-tengok berat dah naik sehingga 80-90 kg. Sayalah tu! Ini berat saya selepas bersalin anak ke 3. Memang SANGAT BERAT.

Cara kurus cepat
Julai 2015 : Berat saya 85 kg
Cara kurus cepat
Jan 2016 : Berat 81.7 kg

Saya faham sangat bab diet ni. Nak mulakan tu memang rasa payah dan susah. Tapi bila dah mula, jangan pernah menoleh ke belakang. Kata Aizat Razak, Ikon JK1M #jalanterus!

Selalu GAGAL nak mulakan? JOM FOLLOW AKAK SELIM!

Cara kurus cepat dengan set kurus shaklee
Berjaya turunkan 16.9 kg dalam masa 6 bulan.

Ini ialah saya atau lebih suka dikenali sebagai Akak Selim. Alhamdulillah berjaya turunkan 16.9 kg dalam masa 6 bulan. Dan sekarang penurunan berat sudah melebih 20 kg. 🙂 Alhamdulillah.

Akak selim kini sedang meneruskan usaha untuk turunkan berat badan ke berat yang lebih NORMAL iaitu 55 kg. 55 kg tu bukanlah berat yang paling baik untuk ketinggian saya, tapi itulah target saya buat masa ni. Ada lagi 5 bulan untuk saya berusaha capai target tersebut. InshaAllah.

Sepanjang 6 bulan tu, apa yang saya buat untuk turunkan berat badan dengan cepat?

1. Ambil Set Kurus Premium Shaklee

Turunkan berat badan dengan cepat

Saya memang pengamal tegar vitamin Shaklee. Vitamin Shaklee bukan ubat kurus, tapi ia adalah suplemen yang boleh membantu kita membuang dan membakar lemak dengan lebih efektif. Secara tak langsung kita akan kurus dengan cepat. Di samping itu, suplemen juga membantu melengkapkan lopong-lopong nutrisi dalam badan kita sepanjang kita menurunkan berat badan.

Apa yang ada dalam Set Kurus Premium ni?

Detoks Usus/Buang Toksin Dengan Herb-Lax

Ubat sembelit berkesan
Cuci usus berkerak dan membantu melawaskan

Mengandungi  daun Senna yang digunakan cara tradisional sebagai laksatif semulajadi. Melawaskan dan membantu proses perkumuhan supaya lebih lancar.

Pecahkan Lemak Dengan Lecithin

Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus
Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus

Membantu memecahkan lemak secara efektif. Lemak akan disingkirkan dengan lebih efektif setelah dipecahkan kepada molekul-molekul kecil oleh Lecithin.

Bakar Lemak Dengan Omega Guard

Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat
Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat

Omega Guard membantu membakar lemak dengan berkesan. Ia juga akan menyingkirkan lemak-lemak/plak di dalam salur darah. Jadi, proses penurunan berat badan semakin cepat dan memberikan kesan yang sangat baik kepada jantung kita.

Singkirkan Lemak Dengan Alfalfa

Kurus cepat dengan alfalfa
Singkirkan lemak dengan alfalfa

Alfalfa kaya dengan pelbagai nutrien mampu menyingkirkan lemak secara semulajadi. Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka masa panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

Hanya Alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

Bina Otot Dengan Cinch Shake/ESP

Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake
Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake
Kurus cepat dengan protein
Bina otot dan bakar lemak dengan ESP

Otot membantu kita mempercepatkan pembakaran lemak. Jika peratusan otot kita tinggi, maka cepat dan banyaklah lemak dapat dibakar.

Di samping itu otot menjadikan bentuk badan kita lebih langsing dan cantik. Jika kita hanya menurunkan berat badan tanpa membina otot, badan kita akan menjadi hodoh dan menggeleber. Lengan yang lembik, paha yang berkedut, perut yang hodoh disebabkan penurunan berat badan yang drastik tanpa bina otot.

Bagaimana nak bina otot? Salah satunya ialah mengambil protein yang bagus dan mengandungi leucine. Leucine akan membantu mengekalkan jisim otot dan membuang lemak secara efektif. Mereka yang menurunkan berat badan dan mengambil protein mengandungi leucine terbukti dapat mengekalkan otot, menurunkan peratus lemak, kulit tidak menggeleber dan potongan badan yang langsing.

Cinch Shake mengandungi leucine yang telah terbukti secara klinikal dapat membantu menurunkan berat badan dan memberikan bentuk tubuh sempurna dan langsing.

Leucine is so important when it comes to maintaining muscle mass and assisting with weight loss.
Sumber : Proteinworks

 

Tingkatkan Metabolisme Dengan Vivix

vivix-bottleResveratrol yang terdapat dalam Vivix terbukti berkesan untuk meningkatkan kadar metabolisme badan sekaligus boleh membantu menurunkan berat badan dengan cepat.

Ada ujian klinikal yang membuktikan bahawa Resveratrol ini banyak membantu dalam menurunkan berat badan di samping sebagai antioksidan anti penuaan.

Studies have found that you can use resveratrol to speed up your metabolism to help you burn more calories throughout the day.

Sumber : revgenetics.com

2. Eat Clean

Akak selim makan secara eat clean. Ubah cara makan setiap hari. Ubah menu, ubah tabiat makan. Boleh tengok menu, resepi dan konsep eat clean di sini.

Klik link di bawah untuk lebih faham tentang eat clean ni.

Segalanya Tentang Eat Clean

3. Detoks

Dalam tahun 2016, beberapa kali juga akak selim lakukan detoks. Detoks seluruh badan dan detoks parasit. Ingin tahu tentang detoks? Boleh klik link di bawah ni ya.

Detoks Membantu Turunkan Berat Badan

4. Senaman

Akak selim lakukan senaman secara rutin. Walaupun pada awalnya, senaman yang akak selim lakukan adalah senaman ringan-ringan sahaja. Berbasikal di sekeliling rumah, berjalan-jalan santai di sekeliling taman bersama anak-anak dan kardio mudah di rumah.

Tetapi memandangkan berat yang akak selim ingin turunkan adalah 20-30 kg, akak selim mesti lakukan senaman yang lebih memberikan impak kepada badan akak selim untuk elakkan badan lembik dan menggeleber.

Kurus cepat dengan set kurus shaklee
Turun 20 kg 2016. 🙂

Akak selim buat kardio 3-4 kali seminggu dan baru-baru ni akak selim join Jom Kurus 1 Malaysia yang diasaskan oleh Kevin Zahri tu, Pakar Kecergasan yang sangat kacak tu kannn… 🙂 Akak selim join di bawah Coach Noorzana untuk kawasan Kulai. Alhamdulillah, banyak belajar tentang senaman yang sesuai untuk akak selim ‘firm’kan dan dapatkan bentuk badan yang cantik.

14183948_10209215153567609_7654017956732690324_n

5. Minum Air

Minum air ni ramai yang nampak remeh. Tapi sebenarnya sangat penting dalam proses menurunkan berat badan tau. Antara yang paling penting tau. Sebab dengan minum air banyaklah toksin dapat keluar dari badan dan dapat buang air yang berlebihan dalam badan.

Kalau nak kurus, jangan cuba-cuba skip ye minum air ni. Setiap 25kg berat badan, minum 1 liter air yaa.

Akak selim juga mengadakan kelas Eat Clean yang dinamakan KEBAS (Kurus Enjoy Bersama Akak Selim) secara online. Jika mahu bersama-sama menurunkan berat badan secara berkumpulan, boleh follow pengumuman program setiap bulan di Facebook Akak Selim : Lailasani Ismail.

Dan untuk setiap order Set Kurus Premium, anda akan mendapat bimbingan untuk kurus secara PERCUMA dari akak selim. Konsultasi adalah PERCUMA untuk join KEBAS.

Untuk order Set Kurus Premium, sila whatsapp SELIM ke 019-722 8520 ya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge