Cara Cepat Hilangkan Jeragat Degil Di Muka

Jeragat yang tebal dan degil di muka memang menyebabkan kita rasa malu dan segan nak keluar tanpa make up tebal atau foundation yang boleh tutup jeragat kita tu. Kalau kat rumah tu, segan juga kat suami kan? Tapi takkan nak pakai make up sepanjang 24 jam kat rumah kan?

cara hilangkan jeragat cepat2

Usah bimbang, kini ada cara yang efektif untuk menghilangkan jeragat tebal di muka tu. Jika jeragat ni muncul disebabkan kurang penjagaan muka semasa muda, InshaAllah cepat sikit boleh hilang. Jika jeragat disebabkan pengambilan produk beracun, mungkin ambil masa sedikit untuk hilang. Sabar dan konsisten dengan rawatan, InshaAllah boleh hilang juga.

Cara Hilangkan Jeragat Tebal Dengan Cepat

1. Ambil Produk/Makanan Yang Tinggi Antioksidan

Makanan atau produk yang tinggi antioksidan dapat membantu memelihara kesihatan kulit dan melawan jeragat yang disebabkan oleh masalah hormon atau kulit yang terlalu lama terdedah kepada sinaran UV.

Jika kita ingat kembali, sejak bila kita ambil pelindung UV dan berapa kerap kita ambil pelindung UV ni?

Terlalu jarang sehingga kita sendiri pun lupa bila kali terakhir kita gunakan pelindung UV kan? Jadi memang tidak dinafikanlah masalah jeragat muncul di awal 30-an dan 40-an. Sebab jeragat ni adalah bintik hitam yang wujud di dalam kulit dan muncul di permukaan kulit setelah lama terdedah kepada pancaran matahari tanpa memakai sebarang pelindung.

Jadi, untuk menghilangkan jeragat ni memerlukan antioksidan yang tinggi dan yang terbukti selamat.

Resveratrol daripada tumbuhan mengandungi antioksidan yang tinggi dan agen anti penuaan sel kulit. Banyak kajian yang mengatakan Resveratrol mampu menghalang penuaan sel kulit dan menghilangkan jeragat dengan berkesan.

Sumber : LifeExtension

Vivix mengandungi ramuan Resveratrol dan Polyphenol yang mana 10 kali ganda lebih baik daripada Resveratrol sahaja. Jika produk yang mengandungi Resveratrol sahaja pun terbukti bagus untuk menghilangkan pigmentation pada muka, inikah pula produk yang 10 kali ganda lebih berkuasa daripada Resveratrol sahaja kan?

Cara Beli Vivix Murah Sepanjang November 2017

2. Elakkan Pancaran Matahari

Punca utama pigmentation atau jeragat degil di muka ni ialah kerana terdedah kepada cahaya matahari yang terlalu lama. Jika diimbas kembali zaman remaja saya sendiri pun, memang jarang sekali nak pakai pelindung UV ni. Selain daripada kos yang tinggi (maklumlah masih belajar lagi kan?), kebanyakan krim pelindung UV ni melekit dan susah untuk diratakan.

Sejak guna krim pelindung UV NutriWhite Shaklee ni je saya rasa selesa dengan pelindung UV sebab tak membuatkan tompok-tompok dan senang untuk diratakan. Namun sayangnya produk Nutriwhite ni dah tiada di pasaran. Saya sedang menantikan produk skin care Shaklee yang bakal muncul di Malaysia 2018 nanti.

Kesimpulannya, pakailah pelindung UV setiap hari jika anda keluar dari rumah untuk membantu anda mengatasi masalah jeragat dan mengelakkan ia makin teruk.

3. Tambahkan Kolagen

Badan kita akan kekurangan kolagen bermula dari usia 25 tahun. 😯 Ya, seawal 25 tahun penghasilan kolagen di dalam kita akan makin berkurangan. Jadi, perlulah kita tambah kolagen daripada pemakanan dan suplemen.

Pengambilan Vitamin C yang konsisten setiap hari dapat menambahkan kolagen dalam badan kita. Sekaligus dapat memperbaiki masalah kulit berjerawat dan menghilangkan jeragat dengan cepat.

4. Stabilkan Hormon

Wanita memang mudah menghadapi masalah hormon dan masalah hormon ini juga merupakan salah satu punca yang menyebabkan jeragat muncul tanpa dipinta. Hehehe.

Masalah hormon ini berpunca daripada radikal bebas yang tak mampu dielakkan, stres yang tak terkawal, pengambilan ubat-ubatan, proses kehamilan dan pelbagai lagi faktor penyumbang. Akibatnya kulit cepat berkedut, jeragat cepat muncul dan nampak kusam.

Jadi, saya cadangkan anda mengambil GLA Complex untuk stabilkan hormon. GLA ini juga mengandungi Vitamin E yang tinggi antioksidan mampu menghilangkan jeragat dengan cepat serta memberikan kesan glowing pada kulit.

Sumber : HomeRemedy

5. Pemakanan Sihat

Pengambilan makanan yang sihat sememangnya terbukti dapat menjaga kulit muka kita daripada masalah jerawat atau jeragat. Banyakkan pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan vitamin dan mineral serta tinggi antioksidan.

Cara hilangkan jeragat dengan cepat

Saya masih ingat lagi amalan eat clean yang sama amalkan sepanjang 2016, memang kulit muka terasa sangat bersih dan tiada masalah.

Cadangan Produk Hilangkan Jeragat Dengan Selamat Dan Berkesan

Set Hilangkan Jeragat Degil ini memenuhi semua ciri-ciri yang diperlukan untuk mengatasi masalah jeragat dengan berkesan dan terbukti selamat.

Ia bukan sekadar lulus KKM sahaja, ia adalah hasil penyelidikan saintis Shaklee selama bertahun-tahun untuk menjamin produk yang dikeluarkan terbukti selamat dan berkesan.

Pembelian boleh dibuat secara online menggunakan kad debit atau kad kredit dengan hanya klik gambar di bawah.

Anda layak mendapat keahlian secara PERCUMA dengan pembelian set ini. Jemput isi borang keahlian dan hubungi saya untuk konsultasi.

Borang Keahlian Shaklee

Cara hilangkan jeragat tebal dengan berkesan

Jemput whatsapp saya dengan satu klik jika ada persoalan dan untuk konsultasi.

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge