cara buat vision board

Cara Buat Vision Board Untuk Capai Impian

Korang pernah ada vision board?

Vision board ni adalah penting untuk kita capai impian/target. Tuliskan/lukiskan VB kita dan tengok setiap hari untuk mengaktifkan minda separa sedar kita demi mencapai impian kita tu.

Boleh buat untuk jangka masa pendek atau jangka masa panjang.
1. Tentukan apa kita nak.
2. Tentukan bila kita nak capai target tersebut. Mesti ada waktu yang spesifik.
3. Cari gambar yang sesuai menggambarkan apa yang kita nak tu dan susun cantik-cantik (Tak cantik pun takpe asalkan JELAS)
4. Simpan dalam telefon, jadikan wall paper di komputer, print letak kat dinding atau mana-mana sahaja yang kita boleh tengok selalu.

Dah tengok bukanlah tengok dan duduk diam je. Hehe. Ianya mestilah diikuti dengan strategi dan usaha keras untuk mencapainya.

Lain kali saya share ya contoh VB yang best dan boleh beri inspirasi kat kita semua. InshaAllah

Boleh tengok kat sini juga –> Cara buat Vision Board

Nak belajar buat VB? Jom melakar impian bersama-sama jom. Contact saya di 019-722 8520.

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge