Cara turunkan kolesterol dengan cepat dan berkesan (4)

Benarkah Boleh Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Suplemen?

Ada ke suplemen yang boleh bantu turunkan bacaan kolesterol dalam darah? Kalaulah ada pun, macam mana nak pastikan yang suplemen tu betul-betul selamat dan berkesan?

Sekarang kan ada macam-macam suplemen yang tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan kan? Semuanya claim bagus-bagus walaupun ada juga yang kantoi tak ada kelulusan KKM pun. Itulah yang menakutkan para pengguna, rakyat marhaen seperti saya juga.

Sehinggalah saya bertemu dengan produk yang ada ujian klinikal beserta dengan Landmark Study. Inilah satu-satunya produk suplemen yang berani melakukan Landmark Study ni. Apa dia Landmark Study tu?

Landmark Study ialah
perbandingan mereka yang ambil Shaklee, yang tak ambil apa-apa vitamin dan mereka yang ambil vitamin jenama lain.
Hasil kajian mendapati tahap kesihatan mereka yang mengambil suplemen Shaklee dalam jangka masa panjang adalah jauh lebih baik berbanding 2 golongan lagi.

Begitu juga dengan tahap kolesterol mereka yang mengambil suplemen Shaklee dengan mereka yang tidak mengambil apa-apa suplemen dan mereka yang mengambil suplemen jenama lain.

Cara turunkan kolesterol dengan cepat

Hasil kajian Landmark Study membuktikan bahawa tahap kolesterol baik (HDL) di dalam darah orang yang mengambil vitamin Shaklee adalah lebih baik dari orang yang tidak mengambil apa-apa vitamin dan orang yang ambil vitamin jenama lain.

Makin tinggi tahap kolesterol baik (HDL) ini, makin bagus kerana kolesterol ini akan mengangkut kolesterol ke hati untuk disingkirkan. Ia membersihkan salur darah daripada mendakan kolesterol.

Berlainan pula dengan kolesterol jahat (LDL). Apabila kolesterol jahat ini berada di paras yang tinggi, ia akan termendak di dalam salur darah dan membentuk plak. Apabila ada mendakan plak di dalam salur darah, tekanan darah makin tinggi dan kebarangkalian diserang strok dan sakit jantung juga tinggi.

Tips elak strok

Daripada kajian Landmark Study ini juga membuktikan pengguna Shaklee adalah 2-3 kali lebih rendah risiko diserang sakit jantung, strok, kegagalan jantung dan semua jenis penyakit yang berkait rapat dengan tahap kolesterol.

Cara atasi sakit jantung

Kesimpulannya, tahap kesihatan jantung dan yang berkaitan dengan kesihatan kardiovaskular pengguna vitamin Shaklee dalam jangka masa panjang adalah sangat baik berbanding mereka yang menggunakan vitamin jenama lain dan juga mereka yang tidak mengambil apa-apa suplemen.

Jadi, benarlah suplemen mampu membantu menurunkan paras kolesterol sekaligus dapat menurunkan risiko penyakit-penyakit yang berpunca daripada kolesterol tinggi seperti sakit jantung, strok dan sebagainya.

Jika anda adalah pengamal vitamin jenama lain selain daripada jenama Shaklee, inilah masanya untuk anda menukar jenama vitamin anda. Anda boleh membaca sendiri journal tentang Landmark Study ni di sini ya.

Klik link :- Journal Landmark Study

Jika ada sebarang persoalan tentang vitamin Shaklee atau tentang Landmark Study ni, anda boleh hubungi saya bila-bila masa sahaja hanya dengan satu klik.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge