Bagaimana GLA Complex membantu anda cepat hamil?

Bagaimana GLA membantu cepat hamil
Ini damia chan, anak sulung saya. Beberapa minit selepas dilahirkan.

Dah menjadi lumrah kita, bila berumah tangga pasti mahukan cahaya mata sendiri. Sama nak cepat atau lambat tu terpulang kepada ‘citarasa’ masing2. Tapi ada juga yang belum dikurniakan rezeki cahaya mata ni kan. Ada yang sampai 10-20 tahun menanti. Rezeki anak, jodoh, masa depan ni kan rahsia Allah. Kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan segala2nya. Namun begitu, kita disarankan untuk berusaha untuk mendapatkan sesuatu. InshaAllah jika Allah perkenankan, usaha kita itu menampakkan hasil. 🙂
Yang paling penting, PERCAYA rezeki itu dari Allah dan kita hanya dikehendaki mengusahakannya.

Bagaimana GLA Complex membantu anda cepat hamil?
Saat bahagia selepas melahirkan walaupun masih terasa sakitnya bersalin.

Begitu juga dalam usaha mendapatkan cahaya mata. Banyak kaedah yang ada untuk berusaha. Tapi hari ni saya nak share bagaimana pengambilan GLA Complex Shaklee dapat membantu ramai wanita untuk hamil. Jom kita tengok.

Apa itu GLA  (gamma linolenic acid)?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)?

Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil?

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. NAmun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^
Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezekia anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

GLA Complex
GLA Complex

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur. 😛

Kredit : vitaminsemulajadi.com

Haaa… dah faham dah macam mana GLA bekerja? Boleh order terus di sini.

Beli Shaklee Online

 

ATAU

Boleh hubungi saya untuk tempahan dan konsultasi. Cara pengambilan vitamin akan disediakan untuk anda. Itu adalah HAK anda sebagai pelanggan nutrisisemulajadi.com.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

 

Laila (ID 854299)
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge