Teknik Panjangkan Usia Dengan Cara Yang Betul

Semestinya dengan IZIN ALLAH jua laa kan? Ada orang nak ambil suplemen je untuk jaga kesihatan. Ada orang nak makan REAL FOOD je untuk jaga kesihatan. Ada orang kerjanya bersenam je, makan tu belakang kira. Dah makan roti canai 3 keping, nanti bakar ler kalori dengna bersenam. Ramai yang nak ambil jalan mudah terutamanya SAYANG TEKAK nak jaga makan. Kan?

Share Button
Continue reading »

Nak Bisnes Perlu Ada Mentor Merangkap Idola

Idola saya Idola dalam bisnes Idola dalam menimba ilmu Idola dalam kerohanian Idola dalam memotivasikan diri sendiri dan memotivasikan orang lain Alhamdulillah, bertemu melalui blog beliau tentang anak-anak dan akhirnya mendaftar sebagai ahli Shaklee. Terjebak dengan bisnes Shaklee. Alhamdulillah. Bersyukur berada dalam group iReach yang diterajui oleh beliau. Moga dapat meraih kejayaan yang sama seperti beliau. InshaAllah. Kawan-kawan tolong doakan

Share Button
Continue reading »
Cawangan Shaklee KL dan Selangor

Shaklee HQ di Sunway Geo

Semalam aktifkan keahlian ahli baru di Kota Bharu. Dah lama dah contact saya untuk jadi ahli cuma tunggu masa untuk beli je. Saya bantu dia jimat rm3, tak perlu beli borang keahlian di branch, saya siap-siap registerkan ahli kat website Shaklee je. Lepas tu beliau aktifkan keahlian dan buat pembelian di cawangan Shaklee KB. Settle! Mudah je kan? Haa… korang

Share Button
Continue reading »

Shaklee Effect Saya Sebagai Pengguna Shaklee Hampir 8 Tahun

Saya mula berjinak-jinak dengan blog semasa mengandungkan anak sulung pada tahun 2008. Masa tu belum ada Facebook, memang aktif betul berblog dan berblogwalking. Sampai satu masa, Shaklee muncul. Blogwalking ke mana-mana pun asyik keluar pasal Shaklee. Haih… geram betul. Masa tu laaa… 2010, saya melahirkan anak kedua. Kali ni saya nekad menyusukan anak kedua tanpa sebarang halangan seperti yang telah

Share Button
Continue reading »

Motivasi Bisnes

Gagal tak bererti masa depan kita gelap. Gagal juga tak bermaksud dunia kita hancur. Gagal bermaksud kita rajin MENCUBA. Dalam bisnes, naik turun itu normal. Yang paling penting, masa bisnes kita merudum tu kita berusaha untuk perbaiki. Fikirkan cara terbaik untuk kita bangun semula. Muhasabah apa yang perlu dibuang dan apa yang perlu ditambah. Barulah bisnes kita akan berkembang kembali

Share Button
Continue reading »

Cabaran Sebagai Surirumah Bekerja (WAHM)

Awal tahun 2015, tahun pertama mulakan hidup sebagai ibu bekerja dari rumah (WAHM) memang mencabar. Masa tu rasa lebih mencabar dari bekerja sebab masa bekerja saya dah ada jadual tetap untuk buat kerja rumah dan juga fokus pada bisnes. Hampir 3-4 bulan juga saya ambil masa untuk sesuaikan diri dengan jadual baru. Siang hari memang full sebab hantar ambil anak

Share Button
Continue reading »
Tips Tambah tenaga cepat

Tips Tingkatkan Tenaga Dengan Cepat Tanpa Kafein

Biasanya ramai orang suka ambil kafein untuk tingkatkan tenaga, hilangkan mengantuk dan penat kan? Namun tak ramai yang tahu kesan-kesan buruk kafein ni jika diambil berlebihan. Boleh baca sini untuk tahu kesan buruk pengambilan kafein. Benarkah kafein boleh tingkatkan tenaga dengan selamat dan berkesan? Untuk kesihatan jangka panjang, kita perlulah mencari alternatif yang sihat dan selamat kan? Paling penting ia

Share Button
Continue reading »

Hobi? Sekarang Asah Bakat Memasak Bersama Anak-Anak

Dah lama juga saya tak kisah tentang hobi. Hobi masa sekolah rendah, KUMPUL SETEM. Haha. Siapa sezaman dengan saya, sure suka kumpul setem juga kan? Kalau nak dikirakan hobi sebenar masa remaja, main bowling. Dulu masa bujang trang tang tang, membowling jelah kerjanya. Duit pun macam air keluarnya kan. Hehe. Tapi minat punya pasal, takpelah. Usaha jelah bagi ada duit.

Share Button
Continue reading »

Cara Nak Set Target Untuk Capai Impian Dalam Hidup

Dalam hidup mesti ada target. Paling utama, target nak masuk syurga Allah (memang tak ada orang yang target nak masuk neraka kan, Nauzubillah). Dah ada target masuk syurga, pastilah kita tahu apa nak buat kan? Memang masuk syurga itu dengan rahmat Allah. Betul. Namun, nak dapat rahmat Allah tu macam mana? Pastinya buat yang Allah suruh dan tinggalkan apa yang

Share Button
Continue reading »

Jalan-Jalan Cari Makan

Korang buat apa weekend ni? Jangan dok tenggelam dalam selimut je tau. Bawa-bawalah bangun, jalan-jalan keliling taman ke sikit kan. Barulah cergas badan tu, minda pun lebih lapang. Anak-anak ni dapat terjun kolam memang seronoklah mereka. Sebelum makTang meletup hari tu, sempatlah bawa anak mandi-manda kolam dekat rumah. Memang tak boleh nak pergi jalan-jalan mana-mana pun. Bahaya untuk makYong pada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »