cara turunkan berat badan paling cepat dan berkesan

Ada Ke Cara Ajaib Dan Cepat Nak Turunkan Berat 20 kg?

cara turunkan berat badan paling cepat dan berkesan

Ada ke cara ajaib atau cara cepat nak turunkan berat badan sehingga 20 kg? Ada ke? Ada ke? :mrgreen:

Kalaulah ada, semua orang pun nak buat cara ajaib ni. Sekelip mata je dah kurus.

Kalaulah ada, Malaysia tidaklah dalam kategori negara paling gemuk kan?

Sememangnya tidak ada jalan mudah atau cara ajaib untuk turunkan berat badan dan lemak-lemak degil yang kita dah simpan bertahun-tahun tu. Sungguh memang tiada.

Kecuali kalau kita sanggup berlapar setiap hari. Atau hanya makan epal je sebiji sehari. Lama-lama memang kurus kering macam orang kebuluran tu. Dan pastinya akan memudaratkan kesihatan korang.

cara turunkan berat badan paling cepat dan berkesan

Saya nak kongsikan cara saya turunkan berat sehingga 20 kg tahun lepas, 2016. Memang bukan jalan mudah. Semuanya kena usaha, kena ada target dan perlu fokus kepada apa yang kita nak. InshaAllah akan menemui kejayaan.

cara turunkan berat badan paling cepat dan berkesan

1. Jaga makan, jaga makan, jaga makan. Kalau betul nak cepat turunkan berat, buatlah eat clean. Makan yang sihat-sihat sahaja.

2. Ambil suplemen yang boleh bantu mempercepatkan lagi proses penurunan berat badan, menaikkan metabolisme, membantu mengisi lopong-lopong nutrisi yang diperlukan oleh badan dan boleh bakar lemak dengan cepat.

Inilah full set turunkan berat badan yang saya ambil sepanjang tahun lepas.

cara turunkan berat badan paling cepat dan berkesan

(Konsep bakar lemak ni bukanlah macam kita bakar lemak atas api, menyala , mencair dan terus hilang tau. Kita gunakan Omega dan Lecithin supaya plak tidak terbentuk di dalam salur darah kita. Biasalah orang gemuk ni memang suka makanan berlemak dan berminyak. Lama-lama lemak-lemak tu tersimpan sebagai plak dalam salur darah. Simpan lagi lama, jadikan kolesterol tinggi atau tekanan darah tinggi. Lagi teruk, boleh jadi pencetus strok. Nauzubillah, mohon Allah jauhkan.)

3. Bersenam sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu selama 30 minit setiap sesi. Ni paling kurang tau. Kalau nak turunkan berat dengan cepat, mesti bersenam setiap hari. Selang-seli antara senaman berat dengan senaman ringan pun ok dah tau.

Kalau terlalu banyak senaman berat, silap haribulan sakit lutut ke, otot koyak ke, langsung tak boleh nak bersenam pula nanti. Hati-hati bersenam yaaa.

4. Detoks sekali sebulan. Buatlah untuk 7 hari sebulan ke. Bagus untuk kita rehatkan perut kita ni memproses makanan yang susah dihadam. Makan yang betul-betul boleh detoks dan boleh turunkan berat badan dengan cepat.

5. Minum air yang banyak. Setiap 25 kg berat kita, minum 1 liter air. Kalau berat 75 kg tu, minumlah air masa sehingga 3 liter.

6. Azam dan semangat yang tinggi sahaja akan membawa kita ke destinasi yang kita tujui. Menurunkan berat badan ni adalah mainan emosi yang cukup kuat. Emosi lemah dan lari fokus je boleh membuatkan kita ambil masa lebih lama untuk turunkan berat sehingga 20 kg atau terus gagal menurunkan berat badan.

Saya galakkan anda cuba Set Kurus Premium ni. InshaAllah konsultasi cara makan vitamin, cara pemakanan sihat, rahsia nak terus termotivasi akan saya kongsikan kepada korang yang buat pembelian set ni.

Boleh terus whatsapp saya dengan menekan gambar di bawah ni ya.

Pengedar Shaklee Johor

 

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge