Cara mudah dan cepat kempiskan perut

5 Cara Berkesan Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

Perut buncit memang merimaskan kan? Lebih-lebih lagi kalau perut buncit dan menggeleber selepas bersalin. Rasa macam nak menangis pun ada. Tapi kalau menangis keluar air mata darah pun tiada guna kan? Perut tak kempis pun kalau menangis. 😛

Cara mudah dan cepat kempiskan perut

Yang paling baik dan efektif ialah kita meninggalkan tabiat buruk kita yang menyebabkan perut buncit. Hari ni AkakSelim nak kongsikan dengan kalian 5 cara untuk hilangkan perut buncit dengan cepat dan berkesan.

Yang paling cepat berkesan nak kempiskan perut ialah dengan detoks secara keseluruhan. Detoks dengan pelan pemakanan, senaman dan suplemen.

Mari kita tengok pengalaman kawan-kawan kempiskan perut dalam masa seminggu dengan mengamalkan detoks.

Pengalaman #1

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #2

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #3

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #4

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #5

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #6

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #7

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #8

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #9

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Pengalaman #10

Kempiskan perut dalam masa seminggu

5 Cara Kempiskan Perut Dalam Masa Seminggu

1. Kurangkan Pengambilan Gula

Pengambilan gula bukan terhad di dalam minuman sahaja ya. Gula juga tersembunyi dan banyak terkandung di dalam karbohidrat yang kita ambil seharian seperti nasi putih, roti, pasta dan lain-lain.

Jadi, untuk mengelakkan gula yang berlebihan di dalam badan, kurangkan pengambilan gula di dalam minuman, gantikan nasi putih dengan nasi basmathi atau nasi beras perang dan kurangkan pengambilan roti putih dalam menu seharian.

Gula yang berlebihan yang tidak digunakan boleh terkumpul di dalam badan dan menyebabkan peningkatan berat badan seterusnya perut menjadi buncit seperti mengandung 4-5 bulan. 🙁

Nak pakai kain atau seluar pun kurang selesa kan?

2. Kurangkan Garam Dalam Makanan

Apa kaitan garam dengan gemuk kan? Sepatutnya gula jelah yang bersalah.

Haa… silap tu tau. Garam juga boleh menyebabkan gemuk dan perut buncit. Kerana garam yang berlebihan akan menyebabkan air tersimpan di dalam badan dengan lebih banyak. Ini juga adalah punca kepada GEMUK AIR.

3. Lakukan Senaman Secara Rutin

Turunkan berat badan dengan cepat

Ramai yang buat sit up tapi perut yang buncit tidak dapat dikempiskan juga kan? Sebab apa? Sebab jika perut buncit biasanya berkadar langsung dengan berat badan yang tinggi, kalian perlu menurunkan berat badan terlebih dahulu. Apabila berat badan menurun, secara automatik perut juga akan mengecil.

Selepas berat badan sudah mulai turun, barulah kalian boleh melakukan senaman untuk mengecilkan perut buncit.

4. Minum Air Masak Yang Banyak

Kempiskan perut dalam masa seminggu

Kita suka sangat minum air manis kan? Lepas makan nasi yang banyak pun kita suka minum air manis. Terutamanya apabila makan di kedailah.

Jom mulai hari ini amalkan meminum air masak mengikut keperluan tubuh ya. Setiap 25 kg kalian perlu minum 1 liter air masak.

Dengan adanya air yang banyak di dalam badan, ia dapat mencairkan garam/sodium yang terkandung di dalam tubuh dan menggalakkan pengeluaran air yang berlebihan dari badan.

5. Detoks Seluruh Badan

Teknik kempiskan perut cara cepat

Lakukan detoks seluruh badan untuk mengempiskan perut dengan berkesan dan cepat. Cuba tengok pengalaman Cik Puan Ija Ramli ni. Beliau berjaya mengempiskan perut dalam masa 5 hari sahaja sehinggakan suami beliau pun perasan perut beliau semakin kempis.

Selain daripada perut kempis, berat badan beliau juga turun dalam masa 5 hari. Best tu kan? Bukan senang nk turunkan berat dalam masa yang singkat.

Niat asal beliau nak detoks Shaklee tu untuk buang toksin dan racun dalam badan. Supaya boleh bangun awal pagi untuk tahajjud dan untuk hilangkan wajah yang kusam. Tapi dapat bonus pulak perut kempis dan turun berat dengan cepat.

Alhamdulillah.

Nak tahu apa produk detoks yang beliau ambil? Klik link di bawah ya.

Set Detoks Yang Berkesan Seawal 5 Hari

Produk detox yang berkesan kempiskan perut dalam masa seminggu

Mudah-mudah je kan tips kempiskan perut cepat ni kan? Tips yang kita boleh buat seharian tetapi mungkin terlepas pandang je. Lepas ni dah boleh cuba dah.

Moga-moga cepatlah perut kempis sebelum menjelangnya Hari Raya Aidilfitri bulan Jun nanti. InshaAllah. 🙂

Klik gambar di bawah untuk dapatkan set detoks yang boleh kempiskan perut dengan cepat. Harga adalah RM889.08. Anda layak mendapat harga jimat sehingga 20% dengan mendaftar sebagai ahli di bawah team Freedom Family.

Kempiskan perut dengan cepat

Hubungi saya di 019-722 8520 untuk konsultasi dan pendaftaran keahlian percuma ya.

 

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments

  1. Satu tips tambahan adalah dengan memperbanyakkan minum air masak sekurangnya 8 gelas sehari. Nampak simple kan, tapi ramai orang yang nak kempiskan perut buncit tertinggal tips ini. 🙂 Jom amalkan.

    1. Betul! betul. memang kena minum air masak yang banyak kalau nak kempiskan perut ni.

      Jom amalkan.

    1. Betul-betul. Memang gitu. Tapi bila dah buat memang best. Kalau rasa tak kuat berseorangan, cuba cari kawan. InshaAllah boleh istiqamah

    1. Untuk Indonesia market,boleh contact

      FB : Nita Hanita Pura.
      Beliau agent Shaklee di sana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge