Merawat darah tinggi

3 Cara Mudah Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Cepat

Tekanan darah tinggi memang antara salah satu penyakit yang susah kita nak tahu sebab tiada tanda-tanda yang jelas. Kadang-kadang ia naik secara mengejut dan terus menyebabkan strok atau kematian. ūüôĀ

ubat darah tinggi tanpa dadah

Jadi, seeloknya buat pemeriksaan berkala di mana-mana klinik atau farmasi.

Jika sudah mengalami penyakit darah tinggi, usah diabaikan penjagaannya. Dapatkan cara merawat tekanan darah tinggi tanpa penggunaan dadah atau ubat.

Paling penting, turunkan tekanan darah tinggi dengan cara mudah, selamat dan cepat untuk elak sebarang komplikasi.

Cara Mudah Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Cepat

1. Makan Dengan Cara Eat Clean

W2D12

Apa Eat Clean ni?

Cara makan eat clean ni boleh dikatakan makan cara sihat. Kurangkan pengambilan gula dan garam dalam pemakanan seharian. Walaupun makanan sihat, menunya sedap-sedap tau! ūüôā Jadi, mulakan makan dengan cara eat clean, InshaAllah tekanana darah tinggi terkawal.

Selain tekanan darah tinggi, visceral fat berkurang, peratusan lemak dalam badan berkurang, kolesterol pun turun dan banyak lagi manfaatnya.

W2D10

Tak tahu nak mulakan eat clean ni macam mana? Boleh whatsapp AkakSelim di 019-722 8520. AkakSelim akan guide satu persatu tentang eat clean ni termasuk menu-menu best yang mudah disediakan.

2. Senaman Secara Konsisten

Turun berat dengan cepat

Anda tak perlu pergi ke gym setiap hari, tak perlu nak ambil masa berjam-jam untuk senaman. Biasanya alasan-alasan inilah yang akan menjadi kekangan kita untuk bersenam kan?

Hanya luangkan masa 20-30 minit, lakukan senaman ringan di rumah. Pilih senaman yang sesuai dengan berat badan dan usia kita. Sambil jaga anak kecil pun masih boleh buat senaman di rumah ni.

Ini adalah video Fitness Blender yang menjadi kegemaran saya di rumah.

Paling penting adalah konsisten. Setiap hari 20-30 minit tu adalah terbaik. Tapi kita tak dapat, boleh buat sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu. InshaAllah, tekanan darah tinggi turun dengan cepat dan lemak-lemak dalam badna pun akan berkurang.

3. Ambil Suplemen Yang Selamat Dan Berkesan

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Pastikan suplemen yang diambil adalah suplemen yang bukan sahaja cepat berkesan tetapi mesti selamat. Vivix Shaklee adalah suplemen yang mempunyai ujian klinikal dari para saintis Shaklee.

Ini adalah perkongsian dari mereka yang menggunakan Vivix untuk menurunkan tekanan darah tinggi menggunakan Vivix.

Vivix vs Tekanan Darah Tinggi Dari Luar Negara

Ini adalah pengalaman Genia Powell

I have high¬†blood pressure that is controlled by a diuretic and beta¬†blocker combination medication. Usually even with¬†medication my systolic ranges between 129-138 and my¬†diastolic between 75-83 and my pulse would range¬†anywhere from 80-91 (rarely dropping below 80).¬†After five days on Vivix‚ĄĘ my blood pressure was¬†111/69 and pulse 59. The only thing different that I¬†have been doing prior to this low reading is Vivix‚ĄĘ. The¬†past few days, my bp seems to be consistently around¬†122/73 and pulse 70. That‚Äôs pretty pleasing to me. I¬†hope to eventually be able to come off all medications. I¬†do supplement with magnesium and CoQ10 to¬†counteract what my bp medication causes in nutrient¬†deficiencies, but I‚Äôd rather not have the stuff going¬†through my system.

I have not been on any other medications, not changed¬†my diet any and my exercise level is still around 7500¬†steps a day. Overall, I seem to have more energy and¬†am better able to concentrate. I would recommend that¬†you take Vivix‚ĄĘ in the morning so you can get the¬†benefit of more energy throughout the day.

Genia Powell (powell8105@bellsouth.net)

Kredit : HealthyOates

Ini pula pengalaman Leon.

In 2006, I entered the hospital because of elevated blood pressure which was 224/130, and was released after three days after they were able to bring it down to 180/120. I had a tightness in the middle of my chest, and my body was always so very hot. For one year I took 10mg of Lisinopril and 400mg of Levatolol and a water pill. My Blood Pressure continued to be elevated. I was only 40 years old at this time.

In 2007 I had a series of tests performed at Yale New Haven, with ten doctors taking part in it, only to be told that everything was normal. They were not able to find out what was causing the elevated Blood Pressure. They did prescribe three RX’s and after taking them for three days, my gums began to bleed. I stopped taking everything and continued to live with the High Blood Pressure.

I should also mention that I am in fit condition, perfect weight, I exercise for 45 to 60 minutes in the AM and PM daily, and eat a healthy diet. I still have the elevated Blood Pressure, and the date is September 22, 2010.

I was introduced to Vivix by Shaklee, and anti aging tonic through the wife of one of my clients. She gave me a bottle to try and see if it would lower my Blood Pressure. I take 1 tsp.daily and here are the results in less than two weeks.

9/23/10…220/120
9/24/10…200/120
9/25/10…180/110
9/26/10…175/102
9/27/10…168/95
9/28/10…165/90
9/29/10…160/90
9/30/10…160/85
10/05/10..158/95
10/06/10..158/85

Today is 10/06/10 , and I just returned from seeing my doctor who I have check me monthly….he was very delighted to see how low my Blood Pressure was since my last visit. I told him what I was taking….Vivix by Shaklee, and I gave him my testimonial along with the Vivix brochure and he kept it, and said he may be using it.

I am so happy to see that something is working to lower my High Blood Pressure…the only thing I am doing differently is taking this one tsp. of Shaklee Vivix, which is an anti aging tonic daily. My wife noticed my body is back to normal temperature as well and I sleep through the night like a little baby and have lots of energy.

I thank God and Shaklee for this wonderful blessing of improved health.

Leon

Kredit : NoSickVisits

Vivix vs Tekanan Darah Tinggi Dari Malaysia

Ini pengalaman Bonda Najihah Sudi

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Ini pengalaman Isteri Encik Rosli

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Ini pengalaman Bonda Nida Syam

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Bantu diri kita, bantu orang-orang yang kita sayang untuk dapatkan tekanan darah normal. Moga dengan ikhtiar kita mengambil Vivix ni dapat turunkan tekanan darah tinggi kita dengan cepat dan selamat. InshaAllah.

Whatsapp ke 019-722 8520 untuk tempahan Vivix.

‚̧Laila (ID 854299)‚̧
‚ėé H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
‚úČ lailaisma2207@gmail.com
‚úŅFB :¬†Lailasani Ismail
‚úŅFanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge