Cara Turunkan Berat Badan Sehingga 40 kg

Semalam saya dihubungi oleh seorang prospek yang ingin menurunkan berat badan sebanyak 40 kg. Katanya mahukan 1 produk sahaja. Setelah berbincang dan berdiskusi melalui sms, beliau ambil keputusan NANTI DULU. Mungkin bajet belum mencukupi agaknya. Saya ok sahaja. Positif.

Jika rezeki saya, InshaAllah Allah akan mempertemukan kami semula.

Jadi, saya berikan teknik-teknik untuk turunkan berat badan yang sebegitu banyak kepada beliau. Anda juga boleh buat teknik-teknik ni sebab semua orang pun mampu dengan keazaman yang tinggi.

Cara cepat kurus
Turunkan berat badan dengan cara sihat.

Petua Turunkan Berat Badan Sehingga 40 kg

1. Nak turunkan 40 kg sekaligus tu BANYAK, SERIUS BANYAK (yang ni saya tak mention laaa kan. Hehe, kena jaga hati prospek). Pecahkan 40 kg tu kepada 10-20 kg.

2. Buat target berapa lama nak ambil masa untuk turunkan 10-20 kg tu. Contohnya 3-6 bulan ke, 6-12 bulan ke. Anggaran 1-2 kg sebulan tu dah cukup baik dah.

3. Jaga makan
Jaga makan
Jaga makan

Kenapa perlu ulang 3 kali? Kerana bab inilah yang biasanya kita mudah tewas. Sayang nak kurangkan makan.

4. Bersenam, yang ringan-ringan pun ok. Cuma kalau nak cepat kurus dan tak nak menggeleber sana sini, buatlah senaman bodyweight. Tak perlu guna alatan pun tak apa. Yang penting istiqamah 3-4 kali seminggu.

5. Ambil suplemen sebagai bantuan, bantuan naikkan metabolisme. Bantuan bakar lemak lebih cepat. Bantuan beri tenaga. Bantuan menutup lopong-lopong nutrisi.

6. Minum air masak banyak. 2-3 liter sehari.

Haaa… rasa-rasa boleh buat tak?

Yaa, memang tiada jalan mudah nak turunkan berat badan ni. Kecuali anda ambil jalan singkat, pergi minum racun rumput atau racun tikus. (Opss.. lain yang dapat, MATI KATAK nanti. Nauzubillah)

Selamat berusaha. Chaiyok!!

Salam Sayang,
Akak Selim

Share Button

Milkbooster Yang Selamat Untuk Bayi Baru Lahir

Milkbooster tambah susu banyak

Dilema ibu lepas bersalin,

Susu tak ada
Susu kurang
Susu tak keluar
Susu tak cukup

Macam-macam kan? Sebenarnya susu cukup aje, mungkin kita terlalu letih atau stres tu menyebabkan susu badan pun segan-segan nak keluar.

Jika kita menyusu dengan kerap, InshaAllah susu sangat cukup untuk anak kita. Cuma kita kenalah cari ilmu sikit jika diuji dengan masalah-masalah lain seperti letih lesu, stres, rasa nak cepat kurus dan macam-macam lagi yang melanda ibu lepas bersalin ni kan.

Antara solusi yang saya boleh cadangkan ialah dengan mengambil milkbooster yang sesuai dan selamat untuk anak baru lahir. Bukan sebab penghasilan susu tu tak cukup pun, namun milkbooster ni dapat membantu ibu menyelesaikan masalah seperti stres, kurang tenaga, letih lesu dan rasa tidak gembira walaupun dapat melihat anak yang dinanti-nantikan selama 40 minggu tu haa.

Dengan

Emosi yang stabil
Tiada tekanan perasaan
Bertenaga
Rasa cergas
Rasa gembira

Dapat membantu ibu menghasilkan susu ibu dengan banyak. Itulah fungsi terbaik yang ada pada milkbooster demi menyusukan anak dengan susu ibu sepenuhnya.

Nak order? Whatsapp ke 019-722 8520 atau boleh beli terus dengan klik gambar di bawah.

Produk terbaik tambah susu badan dengan cepat

Anda berminat untuk dapatkan diskaun sehingga 20%? Join ahli dengan isi borang keahlian di bawah.

Borang Ahli Shaklee

Konsultasi adalah percuma selepas pembelian.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

10 Kesilapan Yang Boleh Menggagalkan Niat Untuk Menyusukan Dengan Susu Ibu

Bagi sesetengah orang, penyusuan susu ibu adalah sangat mudah. Berikan sahaja payudara dan anak menyusu terus tanpa sebarang masalah.

 

Namun tidak semua orang diberikan nikmat dan rezeki penyusuan yang sebegitu. Ada ibu yang terpaksa bersusah payah untuk mendapatkan setitik susu ibu demi memberikan yang terbaik untuk anak.

Seperti saya sendiri, penyusuan anak pertama dulu adalah memori yang amat berharga walaupun menyakitkan. Alhamdulillah berjaya juga atasi masalah-masalah penyusuan pada masa itu. Alhamdulillah.

Jika anda adalah ibu baru atau ibu yang baru ingin mencuba menyusu anak tak kiralah anak ke berapa sekali pun, saya ucapkan TAHNIAH dan semoga dipermudahkan urusan dalam penyusuan.

Saya ingin kongsikan beberapa kesilapan yang biasa dilakukan oleh ibu-ibu yang baru berjinak-jinak dengan penyusuan melalui pembacaan dan pengalaman saya berkongsi pengalaman menyusu selama 9 tahun ini.

Kesilapan Ibu Menyusu Yang Sering Dilakukan Tanpa Sedar

Mungkin ibu-ibu tidak sengaja pun untuk melakukan kesilapan-kesilapan ini. Namun kadang-kadang ia berlaku dan menyebabkan ibu gagal untuk menyusukan anak dengan susu ibu sepenuhnya. Walhal semasa mengandung ibu beria-ia ingin memberikan susu terbaik untuk si manja.

1. Tunggu Payudara Bengkak

Payudara bengkak tandanya susu BANYAK!

Ini adalah antara kesilapan terbesar yang ibu lakukan. Menunggu sehingga payudara bengkak untuk menyusukan atau mengepam. Semakin lama semakin kita biarkan susu tidak dikeluarkan, makin lama susu makin berkurang.

Allah jadikan payudara ni sangat istimewa. Makin perlu mengeluarkan susu, makin banyak susu dihasilkan.

Ia bukan ikut konsep logik pemikiran kita. Makin guna, makin kurang. Salah sama sekali tanggapan seperti itu. Ia berkaitan dengan DEMAND vs SUPPLY (Permintaan dan Bekalan).

Makin banyak DEMAND, makin banyak SUPPLY. Makin banyak kita menyusu atau mengepam, makin banyak susu akan dihasilkan.

Saya ada satu kisah, kakak saya sendiri. Beliau ni memang serik terkena bengkak susu. Beliau memang takut dan ngeri sangat kalau terkena bengkak susu. Pantang anak tidur lama sikit beliau akan mengepam. Kerjanya mengepam dan mengepam. Dah laaa dulu-dulu kan nak dapat pam letrik tu susah dan mahal kan. Beliau hanya guna pam manual tapi tetap gigih mengepam siang dan malam. Tengah malam pun bangun mengepam. Walham beliau surirumah tau. Penuh susu perahan beliau dalam peti ais. Hehe.

Masa tu saya masih bujang lagi. Memang tak tahu tentang penyusuan ni. Jadi saya tengok jelah. Rupa-rupanya beliau sendiri pun tak tahu makin banyak pam makin banyak susu. 😀

Kesimpulannya, JANGAN tunggu payudara bengkak dulu baru nak menyusu atau mengepam, mesti buat sebelum payudara bengkak supaya susu dihasilkan lebih banyak.

2. Tidak Menyusu/Pam Dengan Kerap

Di awal kelahiran, kadang-kadang anak kita tidur sangat lama. Kejut-kejut pun tak nak bangun kan. Masa tu, kita tak boleh leka dan terbawa-bawa berehat juga sehinggalah anak bangun. Kalau dah lebih dari 3 jam. WAJIB pam jika anak tak nak bangun juga.

Sela masa yang terbaik antara waktu menyusu atau mengepam adalah 2-3 jam untuk pastikan payudara kita sentiasa bekerja untuk hasilkan susu. Ia akan berbalik kepada konsep DEMAND vs SUPPLY juga.

Teknik banyakkan susu badan
Pam/menyusu dengan lebih kerap mampu banyakkan penghasilan susu ibu.

3. Tidur Sepanjang Malam

Susu dihasilkan lebih banyak pada waktu malam. Ini kerana kita lebih tenang dan dapat berehat dengan baik jika anak kurang bangun malam. Bila anak tak bangun menyusu malam, kita pun tidurlah selena-lenanya pada waktu malam.

Rugi tau!

Waktu malam yang menginjak ke waktu pagi itulah waktu terbaik untuk kita mengepam atau menyusukan anak. Jika kita tidur sepanjang malam dan langsung tidak mengepam atau menyusu, percayalah selepas seminggu penghasilan susu kita akan merudum.

Jadi, elakkan tidur sepanjang malam tanpa menyusu atau mengepam. Bahaya!

4. Memperkenalkan Botol/Puting Tiruan Terlalu Awal

Ada di antara ibu yang memperkenalkan botol susu atau puting tiruan terlalu awal sehinggakan anak menolak untuk direct feeding. Ini akan menyebabkan anak terlalu selesa dengan puting botol susu atau puting tiruan berbanding berusaha untuk menyedut susu dari payudara ibu.

Continue reading 10 Kesilapan Yang Boleh Menggagalkan Niat Untuk Menyusukan Dengan Susu Ibu

Share Button

Benarkah Boleh Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Suplemen?

Ada ke suplemen yang boleh bantu turunkan bacaan kolesterol dalam darah? Kalaulah ada pun, macam mana nak pastikan yang suplemen tu betul-betul selamat dan berkesan?

Sekarang kan ada macam-macam suplemen yang tumbuh bagaikan cendawan selepas hujan kan? Semuanya claim bagus-bagus walaupun ada juga yang kantoi tak ada kelulusan KKM pun. Itulah yang menakutkan para pengguna, rakyat marhaen seperti saya juga.

Sehinggalah saya bertemu dengan produk yang ada ujian klinikal beserta dengan Landmark Study. Inilah satu-satunya produk suplemen yang berani melakukan Landmark Study ni. Apa dia Landmark Study tu?

Landmark Study ialah
perbandingan mereka yang ambil Shaklee, yang tak ambil apa-apa vitamin dan mereka yang ambil vitamin jenama lain.
Hasil kajian mendapati tahap kesihatan mereka yang mengambil suplemen Shaklee dalam jangka masa panjang adalah jauh lebih baik berbanding 2 golongan lagi.

Begitu juga dengan tahap kolesterol mereka yang mengambil suplemen Shaklee dengan mereka yang tidak mengambil apa-apa suplemen dan mereka yang mengambil suplemen jenama lain.

Cara turunkan kolesterol dengan cepat

Hasil kajian Landmark Study membuktikan bahawa tahap kolesterol baik (HDL) di dalam darah orang yang mengambil vitamin Shaklee adalah lebih baik dari orang yang tidak mengambil apa-apa vitamin dan orang yang ambil vitamin jenama lain.

Makin tinggi tahap kolesterol baik (HDL) ini, makin bagus kerana kolesterol ini akan mengangkut kolesterol ke hati untuk disingkirkan. Ia membersihkan salur darah daripada mendakan kolesterol.

Continue reading Benarkah Boleh Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Suplemen?

Share Button

Cara Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat Dan Berkesan

Pernah cek tahap kolesterol anda? Kalau tak pernah sekali pun saja-saja pergi cek, eloklah luangkan sedikit masa untuk cek ya. Sebab kolesterol tinggi ni kadang-kadang tak nampak simptomnya dengan jelas. Sedar-sedar je dah pengsan secara tiba-tiba. Atau lebih teruk lagi tiba-tiba terkena strok. Nauzubillah. Minta dijauhkan perkara sebegini berlaku dalam hidup kita.

Kolesterol?

Kolesterol ni terbahagi kepada 2. Satu kolesterol jahat (LDL) dan satu lagi kolesterol baik (HDL). Kita memang perlukan kolesterol baik ni berada di tahap tinggi mengikut standard supaya ia bantu menurunkan tahap kolesterol jahat dalam badan kita. Kolesterol jahat ni memang jahat, jika berlebihan dari standard, ia akan berkumpul di dalam salur darah dan menyebabkan masalah sakit jantung, tekanan darah tinggi dan strok.

Pola pemakanan orang Malaysia ni menyebabkan kebanyakan daripada kita mengalami kolesterol tinggi walaupun badan kurus. Ramai je yang badannya kurus kering, tetapi tahap kolesterol dah lebih dari 10. 😯

Jadi wajiblah kita ambil tahu tentang diri kita ni. Langkah pertama, pergi buat medical check up. Yang simple pun ok dah. Kat klinik-klinik swasta kebanyakannya ada je pemeriksaan kolesterol ni.

Langkah kedua ialah ambil cakna dengan diri kita yang telah disahkan mengalami kolesterol tinggi tu. Usah buat-buat cool sahaja sebab kolesterol tinggi ni pembunuh dalam diam tau.

Bacaan Kolesterol

cara turunkan kolesterol dengan cepat

Cara Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Berkesan Dan Cepat

1. Ambil Makanan Yang Boleh Menurunkan Kolesterol

Antara makanan yang dicadangkan untuk turunkan kolesterol ialah
-Oat
-Cuka epal
-Minyak kelapa organik
-Minyak ikan
-Kekacang
Sumber : SirapLimau

2. Bersenam Secara Rutin

Bersenam 3-4 kali seminggu secara rutin dapat menurunkan kadar kolesterol dalam darah.
Kajian menunjukkan senaman berat secara rutin dapat menurunkan kadar kolesterol jahat (LDL) di dalam darah. Jika tidak pernah bersenam, boleh mulakan dengan senaman ringan dahulu seperti berjalan (briskwalking), berjogging atau berlari di atas treadmill.

3. Turunkan Berat Badan (Jika Terlebih Berat Badan Atau Obesiti)

Obesiti atau berat yang berlebihan sememangnya dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular. Turunkan berat badan dengan betul. Lebih baik jika ada mentor untuk membimbing anda menurunkan berat badan dengan teratur dan konsisten. Mulakan dengan mengurangkan pengambilan makanan yang berlemak tinggi dan lakukan senaman secara rutin.

4. Jaga Pemakanan

Corak pemakanan di Malaysia sememangnya kurang sihat jika kita sendiri tidak mengawal dalam pengambilannya. Kebanyakan daripada kita sukakan makan berlemak, bergoreng, makanan segera, berminyak, bergula dan bermacam-macam lagi jenis makanan yang boleh menjurus ke arah meningkatkan kolesterol jahat di dalam darah.

Continue reading Cara Turunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat Dan Berkesan

Share Button

Set Bersalin Terbaik dan Terlaris Di Pasaran 2018

Di zaman serba canggih, info di hujung jari ni, buntu juga nak cari Set Bersalin yang terbaik dan serasi dengan diri sendiri kan?

Set bersalin banyakkan susu

Bagi saya, Set Bersalin yang saya suka dan saya pilih ialah set berpantang yang terus boleh diambil sejurus selepas bersalin, tidak memudaratkan bayi yang masih kecil dan boleh beri tenaga untuk saya menyusukan bayi dengan lancar.

Masa anak pertama dan kedua dulu, saya ambil yang jenis herba dan anak pula kena jaundis. Memang lepas 14 hari baru ambil set berpantang tu. Dah laa masa anak kedua tu anak terpaksa masuk wad sebab jaundis. Makin bertambah renyahlah kehidupan seorang ibu berpantang kan?

Lepas bersalin anak kedua baru kenal Shaklee. Sempat ambil Set Menyusu je. Dan dari situlah mula jatuh cinta dengan produk Shaklee dan terus mengambilnya sehingga sekarang.

Sedar tak sedar dah hampir 7 tahun dah dengan Shaklee ni. Dan untuk berpantang kali ni, saya tetap memilih Set Bersalin Shaklee kerana ia memenuhi kriteria Set Berpantang yang saya cari.

Set Bersalin Terbaik Di Pasaran 2018

Saya terangkan kebaikan setiap satu suplemen yang terdapat di dalam Set Bersalin ni ya.

1. Vitalea

-Mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang merupakan pelengkap nutrisi untuk ibu berpantang.
-Membantu dalam pembentukan sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses bersalin.
-Membekalkan tenaga dan meningkatkan stamina untuk ibu berpantang.
-Menampung lopong-lopong nutrisi yang diperlukan ibu sepanjang tempoh berpantang dan menyusukan.

2. B Complex

-Dikenali sebagai anti-stres, membantu mengelakkan ibu dari tertekan dan meroyan sekaligus dapat menghasilkan susu yang banyak kerana mood terkawal.
-Meningkatkan metabolisme ibu dan membantu ibu cepat kurus kembali.
-Memberikan tenaga yang berpanjangan untuk ibu yang sering berjaga dan bangun malam untuk menyusukan bayi.

3. Vitamin C

-Membantu pemulihan luka bersalin dengan cepat dan meningkatkan kesihatan keseluruhan.
-Meningkatkan sistem imun dan antibodi ibu berpantang dan bayi melalui penyusuan.
-Meningkatkan penyerapan zat besi dengan baik sekaligus mengekalkan bacaan Hb yang baik selepas bersalin.
-Meransang penghasilan kolagen yang membantu memulihkan luka dengan cepat dan menghasilkan kulit yang cantik.

4. Alfalfa

Continue reading Set Bersalin Terbaik dan Terlaris Di Pasaran 2018

Share Button

Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

Bersyukurlah jika ada ibu bapa atau ‘confinement lady’ yang boleh membantu kita berpantang selepas bersalin. Untuk 1-2 minggu pertama memang agak merisaukan dan meletihkan. Dengan kita yang jalan pun tersenget-senget menahan sakit luka jahitan dan bayi yang menyusu 1 jam sekali. Untung sangatlah kalau takde koyakan langsung semasa bersalin tu kan. Nak tau tips? Ada kat sini.

Bersalin Tanpa Koyakan Atau Jahitan

 

 

Panduan berpantang sendiri

Macam saya sendiri, ketiga-tiga anak pun memang ada luka jahitan. Masa jahit tu memanglah tak berapa nak rasa sakitnya namun lepas dah balik rumah tu, sakitnya Allah sahaja yang tahu. Lebih-lebih lagi kalau banyak jahitannya. Huhu.

Sejak anak kedua, saya memang berpantang sendiri dengan encik suami dan anak-anak sahaja. Saya kongsikan beberapa panduan dari pengalaman saya sendiri, pengalaman kawan-kawan dan dari pembacaan.

Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

1. Makanan Berpantang

Panduan berpantang sendiri

Sebelum bersalin (anggaran 37 atau 38 minggu) sediakan lauk basah yang telah siap diperap. Contohnya ikan atau ayam. Perap dengan garam dan kunyit, halia bersama lada hitam dan lain-lain. Boleh tengok resepi berpantang di sini.

Resepi Berpantang

Masukkan lauk yang telah diperap ke dalam freezer. Apabila sampai hari berpantang nanti, hanya keluarkan dan suami atau anak boleh bantu kita bakarkan sahaja.

Untuk sayur-sayuran, boleh minta tolong suami masakkan yang simple-simple seperti sayur sawi rebus, brokoli celur atau ulam-ulaman.

Jika tak berkesempatan nak buat semua ni, mungkin terbersalin awal ke kan, boleh cari siap-siap tukang masak yang boleh sediakan makanan berpantang ni.

2. Persediaan Pagi Ibu Berpantang

Bangun awal-awal pagi dan siapkan diri sebelum suami perlu keluar bekerja. Minta tolong suami pakaikan bengkung sebelum sarapan pagi. Jangan culas tau pakai bengkung ni. Kata nak kempiskan perut kan. Wajiblah pakai bengkung sepanjang berpantang tu.

3. Bayi Kecil

Panduan berpantang sendiri

Continue reading Panduan Berpantang Sendiri Selepas Bersalin

Share Button

Tips Elak Kejang Kaki Semasa Hamil

Kejang kaki atau dikenali sebagai simpul biawak ni memang sering berlaku kepada ibu hamil semasa trimester kedua dan ketiga. (Orang Kelantan pula memanggilnya sebagai ‘settok karrung’. :D)

elak kejang kaki mengandung

Masa berlakunya kejang kaki ni, memang rasa sakitnya Tuhan sahaja yang tahu. Huhuhu. 🙁

Antara sebab yang menyebabkan berlakunya kejang kaki ini ialah

-uterus yang semakin membesar akan memberi tekanan kepada salur darah besar pada kaki ibu.
-hormon kehamilan iaitu hormon progesteron memberi kesan kepada otot kaki yang boleh menyebabkan kekejangan.
-ibu kekurangan nutrien dan mineral seperti Kalsium dan Magnesium. Ini adalah kerana bayi di dalam kandungan akan mengambil apa sahaja nutrien di dalam badan ibu.

Cara Elak Kejang Kaki Atau Simpul Biawak

1. Banyakkan Minum Air

Kekurangan cecair dalam badan juga antara punca yang menyebabkan kejang kaki ini. Jadi, usah biarkan diri dehidrasi. Banyakkan minum air kosong atau jus tanpa gula.

2. Lakukan Senaman Regangan Kaki

Berdiri satu meter daripada dinding dan unjurkan badan ke hadapan dengan tangan diregangkan untuk menyentuh dinding. Pastikan tapak kaki melekap pada lantai. Tahan selama lima saat. Ulang senaman ini selama lima minit, tiga kali sehari terutamanya sebelum masuk tidur.
Sumber : BabyCenter

3. Lakukan Senaman Tapak Kaki

Bengkokkan tapak kaki ke bawah dan kemudian tegakkan ke atas dengan cepat sebanyak 30 kali. Buat pada kedua-dua belah kaki. Kemudian, ulangi dengan membengkokkan tapak kaki ke atas sebanyak lapan kali dan ke bawah lapan kali.
Sumber : BabyCenter
Continue reading Tips Elak Kejang Kaki Semasa Hamil

Share Button

5 Cara Atasi Sembelit Semasa Mengandung

Sembelit ni bukan masalah semasa mengandung je. Kalau kena waktu tak mengandung pun rasa macam serba tak kena. Kalau kena waktu berpantang lagilah seksa rasa jiwa raga. Memang menangis dalam tandas. :(. Tambah teruk kalau pernah ada masalah buasir. Bertambahlah penyeksaan.

cara atasi sembelit semasa hamil

Faktor utama wanita hamil mudah sembelit ialah kerana hormon progesteron di dalam tubuh wanita hamil sangat tinggi menyebabkan usus memproses makanan dengan lebih perlahan.

Selain itu kandungan yang semakin membesar juga menyebabkan tekanan fizikal kepada usus dan menghalang pergerakan najis ke usus besar dan rektum.

Semasa saya mengandung ketiga-tiga puteri saya ni, Alhamdulillah tak kena sembelit teruk. Rasanya sekali je kena masa hamil anak kedua. Itu pun rasa sangat seksa dah.

Saya kongsikan bagaimana nak atasi masalah sembelit ni.

1. Minum Air Secukupnya

Ibu hamil yang mengalami dehidrasi mudah terkena sembelit. Jadi minumlah air yang banyak untuk mengelakkan sembelit. Jika tak mampu nak minum air yang banyak sekaligus, minum sedikit-sedikit dengan kerap.

2. Banyakkan Pengambilan Fiber/Serat

cara atasi sembelit semasa hamil

Perbanyakkan pengambilan makanan yang mengandungi tinggi serat seperti kekacang, sayur-sayuran, cereal seperti oat, beras perang dan buah-buahan. Amalkan sehingga 4-5 hidangan serat setiap hari.

3. Amalkan Buah Prune atau Jus Oren

Continue reading 5 Cara Atasi Sembelit Semasa Mengandung

Share Button

Bisnes Paling Mudah Dan Sesuai Walaupun Ekonomi Negara Makin Gawat

Zaman sekarang ni ramai yang dah mula buat bisnes atau mula memikirkan untuk buat bisnes dari rumah. Sama ada mereka yang dah ada pekerjaan atau surirumah sepenuh masa.

buat duit dari rumah

Yang dah ada pekerjaan tetap pun nak tambah pendapatan. Yang dah selesa sebagai surirumah sepenuh masa pun mula mencari-cari bisnes apa paling sesuai untuk mulakan di rumah sambil menjaga anak-anak. Semua ni adalah pengaruh ekonomi negara kita yang semakin lama semakin teruk dan memerlukan pendapatan yang lebih untuk sesebuah keluarga hidup lebih selesa dan paling tidak pun, cukup untuk menampung kehidupan seharian.

Saya sendiri pun memang terkesan dengan keadaan ini. Contoh yang paling ketara, harga minyak asyik naik je sekarang ni kan. Kalau sebelum ni, RM20 tu masih cukup untuk 3 hari ulang alik hantar anak sekolah. Sekarang ni, tak sampai 2 hari pun lampu penanda minyak dah menyala dah. 🙁
Mujurlah saya dah mulakan bisnes Shaklee ni dah lama, sebelum saya berhenti kerja lagi. Jadi, dapatlah juga saya bantu mana yang patut perbelanjaan keluarga tanpa mengharapkan sepenuhnya kepada gaji suami.

7 Sebab Kenapa Bisnes Shaklee Sangat Mudah Dan Sesuai Untuk Anda

1. Bisnes Modal Rendah

Modalnya rendah, kurang dari RM100. Murah je kan? Tak perlu nak buat loan atau nak beli stok. Hanya perlu daftar sebagai ahli Shaklee dan anda terus layak untuk memulakan bisnes anda sendiri.

Daftar Ahli Shaklee Untuk Bisnes

2. Sistem Order Yang Sudah Tersedia

Sejurus sahaja anda mendaftar sebagai ahli Shaklee, anda terus dapat akses ke website Shaklee untuk order barang yang ditempah pelanggan. Anda tak perlu bersusah payah untuk ke cawangan Shaklee ambil stok sendiri dan pos sendiri. Semuanya dah tersedia di dalam sistem order Shaklee.

Bisnes online dari rumah

3. Boleh Dilakukan Secara Online

Anda hanya perlukan line internet untuk memasarkan produk Shaklee. Tidak perlu berjalan dari rumah ke rumah untuk mengembangkan bisnes anda. Namun jika anda berminat untuk mengerjakan secara offline, itu pun bagus juga. Sangat bagus untuk dapatkan sepenuh kepercayaan daripada orang yang anda jumpa.

Belajar Buat Duit Guna Blog

4. Hanya Bisnes Dari Rumah

Jika anda seorang yang bekerja sepenuh masa, pastilah anda balik kerja dalam keletihan kan? Anda tak perlu susah-susahkan diri untuk keluar rumah lagi untuk bisnes, hanya boleh dilakukan di ruma sahaja. Dengan syarat anda ada talian internet dan sekurang-kurangnya 1 smartphone. Bukan sahaja dari rumah, anda boleh lakukan di mana-mana sahaja yang anda suka.

Untuk surirumah pula, mungkin sibuk dengan anak-anak yang masih kecil atau yang bersekolah. Jadi anda tak perlu membuang masa untuk keluar ke kedai anda kerana anda boleh lakukannya di rumah sahaja. Sambil tengok anak bermain di halaman rumah pun boleh dapat order tau.

5. Untung Besar Walapun Modal Kecil

Dengan modal yang rendah iaitu kurang dari RM100, anda layak meraih pendapatan sehingga 4-5 angka. Anda boleh tentukan sendiri bonus yang anda inginkan.

Boleh lihat carta di bawah. Bonus/komisyen yang dibayar oleh Shaklee adalah 5% sehingga 21%. 21% tu anda telah bergelar leader di dalam empayar bisnes Shaklee anda dan anda akan dibayar lagi jika anda bantu anak-anak buah (downline) anda menjual produk dengan baik.

Jana pendapatan 4 angka dari rumah

6. Produk Yang Sentiasa Orang Cari

Bisnes Shaklee adalah memasarkan produk kesihatan yang 100% semulajadi. Maksudnya tiada langsung bahan-bahan kimia berbahaya. Bukan calang-calang syarikat yang dapat declare 100% semulajadi ni. Kalau ada sedikit pun bahan kimia berbahaya, memang langsung tak boleh guna tagline ni.

bisnes dropship glamour

Kesihatan adalah perkara paling penting dalam kehidupan dan masalah kesihatan jugalah yang sering melanda seluruh dunia dan rakyat Malaysia khasnya. Semua orang perlukan kesihatan yang baik.

Bisnes yang baik adalah bisnes yang dapat membantu menyelesaikan masalah orang lain. Jadi, bisnes Shaklee ni memang paling tepatlah dengan keadaan rakyat Malaysia sekarang ni. Kita bantu untuk orang lain lebih sihat melalui bisnes Shaklee ni.

7. Bisnes Bantu Orang Lain Jana Pendapatan

Selain kita bantu orang lain lebih sihat, dengan bisnes Shaklee ni juga dapat bantu orang lain jana pendapatan.  Sekarang ni ramai yang cari bisnes paling mudah dan sesuai walaupun ekonomi negara makin gawat. Harga barang pun makin naik, ramai di antara kita yang bukan sahaja ada 1 kerja sahaja. Buat 2 kerja adalah minimum untuk orang zaman sekarang kan?

Bisnes produk kesihatan

 

Dengan mendaftar di dalam group yang betul dengan mentor yang tepat adalah kunci kejayaan bisnes kita InshaAllah. Mentor sentiasa beri inspirasi dan ingin lihat anak buahnya berjaya.

Daftar Ahli Shaklee untuk bisnes di sini. Isi form kat bawah ni ya.

Daftar Ahli Shaklee

Jika ada sebarang persoalan boleh terus whatsapp saya ya. InshaAllah saya reply secepat mungkin dan tidak sabar untuk sama-sama membantu anda membina empayar bisnes Shaklee.

Daftar ahli Shaklee

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...