Yuran Daftar Ahli Shaklee Sangat Murah

Ada orang sanggup bayar harga runcit daripada jadi ahli Shaklee sebab takut nak tanya yuran keahlian Shaklee ni. Takut mahal katanya.

Nak tau tak? Yuran keahlian Shaklee ni hanya RM68.90 (tambahan RM10.60 untuk penghantaran member kit ke Semenanjung Malaysia dan RM21.20 untuk penghantaran member kit ke Sabah/Sarawak)

Ya, tak sampai RM100 pun. Dengan yuran keahlian Shaklee yang murah ni, anda layak mendapat keistimewaan berikut.

1. Diskaun Sehingga 20%.

Anda tak perlu buang masa survey harga sana sini. Anda terus dapat harga ahli. Harga terendah untuk semua ahli atau pengedar yang berdaftar.

2. Makan Sendiri Pun Boleh Dapat Komisyen

Continue reading Yuran Daftar Ahli Shaklee Sangat Murah

Share Button

Ubat Sakit Sendi Tanpa Dadah

Orang tua atau warga emas biasanya sangat sinonim dengan sakit sendi ni kan? Namun sekarang ni tak perlu tunggu tua 70-an, ramai sangat dah yang sakit sendi, sakit lutut, sakit pinggang dan macam-macam lagi yang berkaitan dengan sendi.

Ubat sakit sendi mujarab

Mungkin faktor pemakanan yang tidak terjaga atau aktiviti harian yang tidak teratur antara faktor yang menyebabkan orang muda sekarang pun dah mula sakit sendi, sakit lutut dan macam-macam sakit yang berkaitan dengan sendi ni.

Ingin tahu ubat sakit sendi yang dirumuskan secara semulajadi dan berkesan?

Continue reading Ubat Sakit Sendi Tanpa Dadah

Share Button

Cara Bakar Lemak Yang Berkesan Untuk Kurus Cepat

Omega-3 yang terkandung di dalam minyak ikan dikatakan sebagai salah satu bahan untuk membakar atau mencairkan lemak. Bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan, ini memang satu berita yang amat penting dan perlu diambil berat.

 

Cara bakar lemak dengan minyak ikan

Kalau boleh, nak semua lemak dalam badan ni cair dan terbakar terus. Sebut sahaja dengan cara apa dan bagaimana, pasti sanggup beli dan lakukannya.

Daripada beberapa kajian tentang cara Omega-3, ada beberapa mekanisma bagaimana Omega-3 boleh membantu kita utk kurus.

Continue reading Cara Bakar Lemak Yang Berkesan Untuk Kurus Cepat

Share Button

Belajar Buat Duit Dari Rumah Menggunakan Blog

Saya Laila Ismail. Saya adalah salah seorang mentor di dalam Akademi Blog iReach.
Buat duit dari rumah guna blog
Saya akan bantu anda yang bersemangat waja dan berminat untuk menjana pendapatan menggunakan blog dengan modal serendah kurang dari RM100.

Anda juga akan dibimbing untuk mendapatkan pelanggan melalui blog dan seterusnya menjadikan blog anda sebagai mesin duit.

Apa Yang Anda Akan Belajar?

1. Bina blog anda sendiri.

2. Asas menulis entri blog.

Continue reading Belajar Buat Duit Dari Rumah Menggunakan Blog

Share Button

Set Hamil Shaklee Untuk Ibu Dan Bayi Sihat Serta Bijak

Setelah disahkan mengandung, ibu hamil pasti tercari-cari vitamin apakah yang terbaik untuk diambil untuk memastikan bayi di dalam kandungan membesar dengan sihat.

Selain kesihatan bayi, ibu juga ingin hamil dalam keadaan sihat dari segi fizikal dan emosi. Pengambilan nutrisi penting semasa mengandung dapat membantu ibu  hamil terjaga dari segi emosi dan perubahan yang berlaku sepanjang kehamilan.

Set Hamil Shaklee ini juga dapat membantu ibu bersalin secara normal tanpa jahitan dan koyakan. Baca tips lain di sini.

Bersalin Dengan Tenang Tanpa Koyakan Dan Jahitan

 

Set hamil Shaklee

set hamil secara online

Hubungi saya untuk konsultasi dan cara pengambilan vitamin untuk ibu hamil.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

 

Share Button

Cara Bersalin Normal Tanpa Jahitan Dan Koyakan

Kehamilan adalah satu pengalaman terindah untuk seorang wanita yang bakal bergelar ibu. Di saat disahkankan, hati seorang wanita melonjak gembira sambil sujud syukur kepada Ilahi kerana diberi peluang untuk hamil.

Cara elak koyak dan jahitan semasa bersalin

Namun, proses bersalin memang menakutkan terutamanya untuk ibu yang bersalinkan anak pertama. Mengikut pengalaman saya yang sudah bersalin 3 kali ni pun masih ada perasaan seram nak bersalin. Haha. 😀

Paling seram ialah koyakan dan jahitan selepas melahirkan. Aduh!! Sakitnya! Sekarang ni pun masih boleh bayangkan kengiluan luka koyakan dan jahitan. Huhu. 🙁

Untuk bersalin kali ke-4 ni, saya berazam dan sentiasa berdoa untuk bersalin secara normal tanpa jahitan dan koyakan. InshaAllah.

Saya ingin kongsikan dengan semua ibu tips untuk elakkan jahitan dan koyakan semasa bersalin.

1. Minum Minyak Zaitun/Minyak Kelapa Dara

Cara elak koyak dan jahitan semasa bersalin

Ini adalah petua turun temurun. Dengan mengambil minyak zaitun atau minyak kelapa dara secara konsisten, kita dapat mengelakkan daripada Miss V terkoyak teruk semasa bersalin.

Pastikan minyak zaitun atau minyak kelapa dara yang kita minum adalah minyak yang berkualiti dan semulajadi. Bukannya minyak zaitun yang dibeli di pasaraya ya.

Minyak kelapa dara ni boleh juga dapatkan yang di dalam kapsul. Banyak dijual sekarang ni. Pastikan juga kapsul ini adalah daripada sumber terbaik dan diproses secara semulajadi untuk dapatkan kesan terbaik.

Continue reading Cara Bersalin Normal Tanpa Jahitan Dan Koyakan

Share Button

Bekal Suplemen Untuk Jemaah Haji Lebih Bertenaga Di Tanah Suci

Sekarang ni musim orang pergi haji. Ramai yang cari suplemen untuk dibawa ke Tanah Suci. Ada yang beli untuk diri sendiri dan ada juga yang belikan sebagai hadiah untuk saudara mara, kawan-kawan yang dijemput Allah untuk menunaikan haji.

suplemen untuk haji dan umrah

Minggu lepas, ada pelanggan yang beli Vitamin C, Ostematrix (Kalsium), Alfalfa dan B Complex. Semuanya atas pilihan mereka sendiri. Dan kebanyakannya mereka dah selesa dengan pengambilan suplemen setiap hari semenjak mereka berada di Malaysia lagi. Syukurlah semuanya sempat sampai ke tangan masing-masing sebelum berlepas ke sana.

Pagi ni, InshaAllah saya akan hantar Vivix untuk kawan kepada pelanggan nutrisisemulajadi.com. Saya doakan semua kawan beliau dikurniakan kesihatan yang baik sepanjang masa dan dipermudahkan untuk mengerjakan haji serta mendapat haji yang mabrur. InshaAllah.

Selain Vivix, ada beberapa lagi suplemen yang boleh dibawa ke Tanah Suci untuk memastikan tubuh badan sentiasa sihat dan tip top. Sudah tentu doa adalah senjata paling utama supaya badan sentiasa cergas dan suplemen ini adalah salah satu usaha sahaja. Moga Allah berkati usaha kita walaupun kecil.

Suplemen Untuk Jemaah Haji Atau Umrah

Set Asas

1. Vitalea-membekalkan tenaga sepanjang hari.

2. B Complex-meningkatkan kecergasan badan. Gabungan B Complex yang lengkap ini dapat membantu para jemaah haji lebih cergas dan berupaya melakukan ibadat di sana dengan lebih cergas.

3. Vitamin C-meningkatkan kekebalan sistem imun tubuh badan. Pengambilan Vitamin C yang konsisten dapat mengelakkan selsema, demam atau batuk yang biasa dialami para jemaah haji kerana perubahan cuaca dan juga aktiviti fizikal yang banyak.

4. Ostematrix-melegakan lenguh-lenguh badan dan mengurangkan ketegangan otot badan. Ibadat haji banyak melibatkan aktiviti fizikal, jadi Ostematrix yang lengkap dengan Kalsium + Vitamin D + Magnesiun adalah sangat sesuai untuk melegakan sakit-sakit badan sepanjang berada di sana.

5. Nutriferon-meningkatkan sistem imun badan. Di sana kita akan berhadapan dengan jemaah haji dari seluruh dunia dengan cuaca yang berlainan dari negara kita. Untuk mengekalkan kesihatan tanpa sebarang penyakit, memang bagus kita ambil Nutriferon ni yang terbukti dapat meningkatkan sistem imun badan kita dalam melawan penyakit atau jangkitan.

Set Premium

Set Asas : Kesemua set asas di atas dan ditambah lagi dengan 3 lagi suplemen di bawah.

6. Cinch Tea-membekalkan tenaga segera dan mengelakkan daripada mengantuk.

7. Performance Drink-mengelakkan rasa letih dan lesu disebabkan kekurangan air dalam badan. Performance drink dapat membantu badan terhidrat sepanjang masa.

8. Vivix-membantu memberikan tenaga segera sepanjang hari dan mengekalkan kesihatan sepanjang menunaikan ibadat di sana.

Di samping itu anda boleh membawa krim Herbal Blend yang membantu mengekalkan kelembapan kulit dan mengelakkan kulit kering serta merekah.

Ikuti pengalaman mereka yang telah menggunakan Suplemen Haji Dan Umrah ini sepanjang mereka mengerjakan ibadat umrah bersam-sama keluarga.

Masih sempat ni untuk buat bekalan sebelum berlepas ke Tanah Suci. Atau boleh hadiahkan kepada insan tersayang atau kawan-kawan yang dapat menunaikan haji atau umrah nanti.

Hubungi saya untuk tempahan dan konsultasi di 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Kenapa Ibu Hamil Perlu Ambil Minyak Ikan Semasa Mengandung?

Pengalaman mengandungkan 3 orang puteri, saya tak pernah tinggalkan pengambilan minyak ikan sepanjang mengandungkan mereka. Walaupun masa anak pertama tu tak berapa tahu sangat faedah pengambilan minyak ikan ni, saya memang tak pernah culas untuk mengambilnya. Hanya tahu untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan je. Faedah lain memang kurang tahu. Masa tu saya beli jenama Neuroxxx. Boleh tahan juga harganya. 1 botol untuk 1 bulan dengan harga RM50++ pada tahun 2008 dan RM60++ pada tahun 2010. Sekarang saya tak pastilah harganya berapa.

Ibu hamil perlu minyak ikan

Masa tu belum kenal Shaklee. Anak ketiga barulah ambil minyak ikan Shaklee yang memang jimat untuk poket saya. Hehe. RM136 untuk 3 bulan. Itu belum lagi termasuk harga diskaun untuk ahli Shaklee. Dapatlah dengan harga lebih murah.

Lebih jimat dan lebih untung kan?

Kenapa Ibu Hamil Wajib Ambil Minyak Ikan?

Ibu hamil perlu minyak ikan

1. Perkembangan Otak Dan Mata Bayi

Yang paling utama ialah untuk perkembangan otak dan organ-organ penting bayi dalam kandungan. Seawal 5-6 minggu kehamilan, otak, mata dan organ-organ penting janin telah terbentuk. Jadi ibu perlu berikan nutrisi yang terbaik semasa proses pembentukan ini.

2. Elakkan Allergi Atau Masalah Asthma Kepada Bayi

Ada kajian yang mengatakan, pengambilan minyak ikan atau Omega 3 dapat mengurangkan masalah allergi atau masalah asthma kepada bayi sehinggalah mereka dewasa.

3. Elakkan Masalah Kesihatan Ibu Hamil (GDM, Tekanan Darah Tinggi)

Ibu hamil perlu minyak ikan

Kesihatan ibu hamil itu sendiri memang perlu dititikberatkan supaya sihat secara optimum untuk meneruskan kandungan sehingga ke 40 minggu. Paling penting, tiada masalah tekanan darah tinggi atau masalah kesihatan yang lain kerana komplikasi untuk melahirkan secara normal adalah sangat tinggi jika ibu hamil ada masalah kesihatan. Jika ada masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi, kencing manis, anemia, kemungkinan untuk bersalin secara normal adalah sangat tipis. Pemantauan yang rapi juga perlu diberikan kepada ibu hamil yang bermasalah kesihatan seperti ini.

4. Elak Kelahiran Pra Matang

Pengambilan Omega 3 secara konsisten oleh ibu hamil dapat mengurangkan masalah kelahiran bayi pra matang.

5. Mengurangkan Risiko Pre-Eklampsia

Pre-eklampsia boleh mengancam nyawa ibu dan bayi di dalam kandungan. Ibu hamil perlu ambil tahu simptom-simptom serangan pre-eklampsia supaya dapat bertindak dengan pantas jika berlaku.

Terdapat banyak jenama minyak ikan di pasaran. Jadi ibu hamil patut buat keputusan yang terbaik untuk memilih minyak ikan yang berkualiti tinggi (tinggi kepekatan EPA dan DHA) tanpa sebarang pencemaran.

Saya cadangkan minyak ikan dari Shaklee yang bernama Omega Guard. Ia dihasilkan dengan teliti, 3 kali penyulingan untuk memastikan ianya tulen dan benar-benar bebas daripada sebarang pencemaran dan bahan toksik.

Boleh hubungi saya di 019-722 8520 untuk dapatkan minyak ikan terbaik.

Atau

Boleh beli sendiri menggunakan kad debit atau kad kredit di sini. Klik gambar di bawah ya.

minyak ikan terbaik untuk ibu hamil

 

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Resepi Sihat : Fettucine Aglio Olio

Fuh, nama bukan main lagi. Nak sebut pun berbelit lidah haaa.. hehe.
AkakSelim suka resepi ni sebab mudah dan cepat dimasak. Kalau perasan, ahkak memang suka yang plain-plain je. So, memang senang jugaklah nak follow masakan eat clean ni.

Masa zaman rajin nak tahu macam-macam dulu, akakSelim rajin timbang bahan-bahan masakan. Saja nak tahu banyak mana yang sebenarnya 100gram tu. Bila dah timbang macam ni, dah tahu 100gram tu setengah cawan ala-ala gini, senanglah untuk masak lain kali.
Senang juga nak buat kira-kira kalori.

Nak resepi? Haa.. senang je ni. Ni dia.

5-6 ekor udang (kalau size besar, size kecil 7-8 ekor pun ok je)
3-4 ulas bawang putih-cincang
1/4 bawang holland (resepi asal takde letak ni, AS tambah je sebab suka)
Mushroom
Tomato (masa ni takde stok tomato pulak, so tak letak)
100g Fettucine yang telah direbus
2 sudu besar minyak zaitun
Serbuk cili secukup rasa
Sedikit garam

1. Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih dan bawang holland.
2. Masukkan udang. Udang dah bertukar warna oren tu maksudnya dah masak le tu udangnya.
3. Masukkan mushroom dan tomato (jika ada)
4. Akhir sekali masukkan fettucine, serbuk cili dan garam.
5. Gaul-gaulkan sebentar dan angkat.

Siap!

Sebab tak cukup sayur, dah masak tu AS masukkan salad dan gaul sekali. Kalau masukkan masa memasak, nanti dah kurang nutrisi dan tak rangup dah salad tu.
Itu sebabnya AS masukkan bila dah masak.

Senang je kan resepi ni? Selamat mencuba.

Kalau ada soalan, boleh tanya kat komen kay.

AkakSelim,
Suka yang mudah dan cepat masak.

Share Button

Bahaya Tekanan Darah Tinggi Untuk Ibu Hamil

Ibu mengandung ni kalau ada masalah kesihatan seperti tekanan darah tinggi memang susah sikit kan. Nak kena pergi check up yang kerap tu memanglah dah satu hal, tapi gigihlah juga pergi cek demi bayi dalam kandungan kan.

turunkan tekanana darah tinggi ibu hamil

Sanggup ambil cuti sampai cuti tahunan pun habis macam tu je. Itu ok, takpelah lagi.
Pengorbanan namanya.

Yang paling ditakuti ialah komplikasi sepanjang mengandung dan semasa nak melahirkan tu. Tekanan darah tinggi ibu hamil juga boleh mengamcam nyawa ibu dan juga bayi di dalam rahim.

Jadi, ibu-ibu hamil yang disahkan menghadapi masalah tekanan darah tinggi ni sentiasa mendapatkan nasihat doktor atau nurse jika ada petanda-petanda pelik sepanjang mengandung.

Ambil tahu tentang tanda-tanda dan risiko-risiko lain seperti pra-eklampsia. Makin cepat kita bertindak, makin mudah untuk doktor berikan rawatan.

Selain daripada patuh kepada jadual rawatan doktor dan juga mengamalkan ubat-ubat yang dibekalkan oleh doktor, ibu-ibu juga boleh amalkan minyak ikan Shakle yang boleh membantu mengawal tekanan darah menjadi paras normal.

Minyak ikan Shaklee adalah suplemen semulajadi yang selamat dan sesuai untuk ibu hamil. Selain untuk kawal masalah tekanan darah tinggi, ia juga dapat membantu perkembangan otak dan mata bayi di dalam kandungan.
Dapat manfaat 2 dalam 1 tu. Best kan?

Saya kongsikan pengalaman ibu hamil yang ada masalah tekanan darah tinggi sebelum hamil lagi. Namun berjaya menurunkan tekanan darah ke paras normal selepas 2 minggu pengambilan minyak ikan Shaklee.

Boleh whatsapp akakSelim untuk dapatkan minyak ikan semulajadi hari ini. 0197228520

Atau

Boleh buat pembelian sendiri di sini dengan menggunakan kad debit atau kad kredit.

Klik gambar di bawah untuk meneruskan pembelian secara online.

bahaya tekanan darah tinggi untuk ibu hamil

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...