Fibroid Mengecil Dari 13.3cm ke 2.3cm Tanpa Pembedahan

Fibroid adalah penyakit yang menyerang ramai wanita zaman kini. Mungkin disebabkan pemakanan yang tidak dijaga mahu pun persekitaran kita yang semakin hari semakin ‘beracun’ dan tidak sihat.

Kecutkan fibroid tanpa perlu bedah

Fibroid ialah :

ketumbuhan di dalam rahim atau uterus. Ia bukanlah sejenis kanser atau penyakit kronik yang menyerang kebanyakan wanita berusia 30 – 40 an. Walaupun ia tidak berbahaya atau penyakit meragut nyawa, ketumbuhan ini akan menyebabkan beberapa ketidakselesaan kepada penghidapnya. Di antaranya ialah pendarahan rahim yang banyak dan berpanjangan, haid terlalu banyak, sakit semasa bersama, selalu rasa nak kencing kerana fibroid menghimpit pundi kencing dan masalah-masalah lain lagi.

Ia bukan sahaja menyerang mereka yang sudah berkahwin, tetapi juga mereka yang masih bujang. Ada sesetengah kes, ia boleh mengganggu kesuburan dan menghalang kehamilan. Jadi, ia mesti dibedah atau dirawat supaya fibroid tersebut hilang dan tidak muncul kembali.

Nak tahu cara semulajadi untuk kecilkan fibroid yang dicadangkan oleh doktor? Jemput klik link di bawah ni ya.

Petua Kecilkan Fibroid Cara Doktor Pakar Sakit Puan, Dr Hamid Arshat

Pengalaman Sebenar Puan Fatihah : Fibroid 13.3 cm Mengecil Ke 2.3 cm

Ikuti pengalaman sebenar Puan Fatihah yang pernah mengalami masalah fibroid sebesar 13.3 cm. Akhirnya fibroid tersebut mengecil ke 2.3 cm tanpa perlu pembedahan.

23 November 2016 : Hasil scan, beliau disahkan ada fibroid sebesar 13.3 cm. Terasa dunia ini gelap bagi beliau. Sakitnya umpama contraction menanti waktu bersalin. 🙁

produk kecilkan fibroid

Tiada ubat yang diberikan oleh doktor kecuali pain killer untuk tahan sakit. Fibroid perlu dibedah jika terlalu besar dan menyebabkan ketidakselesaan atau sakit teruk. Namun begitu, ada 2 risiko yang perlu dihadapi oleh beliau.

1. Jika berlaku pendarahan yang teruk semasa pembedahan membuang fibroid, kemungkinan besar rahim perlu dibuang.

2. Kemungkinan fibroid akan berulang kembali.

Setelah beliau fikirkan kata-kata doktor, beliau minta doktor berikan masa sebulan untuk mencuba cara semulajadi. Beliau amalkan beberapa suplemen yang tinggi antioksidan dalam usaha mengecutkan fibroid yang dialaminya.

Selepas 2 minggu, beliau pergi scan dan mendapati fibroidnya dah mengecil hingga ke 5.9 cm.

14 Disember : Beliau pergi scan sekali lagi dan mendapati fibroid beliau yang bersaiz 13.3 cm itu mengecil hingga ke 2.3 cm. Alhamdulillah. Hanya dengan mengamalkan suplemen yang tinggi antioksidan dengan dos yang special, beliau dapat mengecilkan fibroidnya tanpa perlu pembedahan.

Ini adalah suplemen yang telah diambil oleh Puan Fatihah.

Cara kecutkan fibroid dengan cepat
Suplemen semulajadi yang berkesan untuk kecutkan fibroid

Jika anda mengetahui mereka yang sedang menderita disebabkan ketumbuhan fibroid atau rakan-rakan yang sedang mengalaminya, cuba usahakan cara Puan Fatihah ni.

InshaAllah saya boleh bantu cadangkan produk yang sesuai. Hubungi saya hari ini di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button

Cara Cepat Kurus : Ubah Tabiat Pemakanan

Biasanya orang nak kurus ni mahukan keputusan yang drastik. Nak turunkan berat dalam masa sebulan sebanyak 10kg ke. Ia memanglah tidak mustahil untuk dilakukan tetapi ia akan berikan efek yo-yo (berat turun dan mudah naik kembali dengan cepat). Rugilah kalau macam tu kan?

Jadi macam mana nak buat untuk kekalkan berat yang turun tu selama-lamanya?

Mula-mula ubah tabiat pemakanan kita sehari-harian secara perlahan-lahan.

1. Kurangkan air manis. Kalau biasa ambil air manis 3 kali sehari, kurangkan kepada 2 kali. Lepas tu cuba minum sekali sahaja sehari.
Bila dah berjaya bab ni, kita teruskan dengan air TANPA GULA.

Hehe. Yang ni perlukan mental super kuat. Hehe.

2. Kurangkan 1/4 nasi dari kebiasaan kita makan. Kalau biasa ambil 1 pinggan penuh, kurangkan kepada 3/4 pinggan. Bukan semua orang boleh terus buat

PINGGAN SUKU-SUKU-SEPARUH kannn.. (kecuali orang yang kuat jiwanya sahaja mampu buat ni. Hehe)

Lepas tu kurangkan lagi kepada setengah pinggan.

3. Yang tak pernah ada sayur dalam pinggan, cuba tambahkan sayur sedikit demi sedikit. Cuba cari sayur apa yang sesuai dengan tekak. Bukannya pukul rata, semua sayur aku TAK SUKA.
Nak kuruskan badan wajib cukup semua makro nutrien. Kalau tak cacatlah proses penurunan berat badan kita.

Yang makan sayur ala kadar. Boleh tambahkan sayur lebih sikit. Jika sebelum ni makan 2-3 potong timun, tambahkan timun tu kepada setengah batang. Cuba sayur-sayur yang disukai.

Cuba 3 langkah ni dulu. Buatlah selama sebulan atau 40 hari. InshaAllah jadi habit.

Share Button

Cara Jana Pendapatan Untuk Ibu Bapa Bekerja

Zaman sekarang ni macam-macam kisah kita dengar kan? Daripada pengasuh yang mendera anak-anak hinggalah kepada pemandu van sekolah yang memandu secara membabi buta. Itu belum lagi dikira van yang memuatkan anak-anak dalam van dah jadi macam tin sardin kan?

Apa pilihan yang kita ada apabila kita terpaksa bekerja sepenuh masa? Itulah. Terpaksa! Dengan kos sara hidup yang tinggi di zaman serba mencabar ni kan.

Mari saya kongsikan satu bisnes yang anda boleh buat secara part time dan seterusnya membina empayar bisnes anda sebagai kerjaya. Pada masa itu anda tidak lagi perlu keluar bekerja dan hanya lakukannya di rumah. Namun, gaji tetap lumayan seperti anda bekerja dahulu.

Itu tidak mustahil untuk anda capai gaji lumayan seperti anda bekerja malah ia lebih besar dari itu.

Ada banyak bisnes pada masa ini. Saya ingin mengajak ibu-ibu yang teringin jaga anak-anak dengan tangan sendiri untuk mulakan bisnes bersama saya iaitu bisnes Shaklee.

1. Ada Untung Runcit Dan Bonus Bulanan

Ada 2 keuntungan yang kita boleh dapat.
-untung runcit
-bonus bulanan daripada Shaklee.

Kedua-dua keuntungan ni boleh mencecah sehingga ke 4-5 angka sebulan. Dengan syarat anda juga beri komitmen yang tinggi dalam bisnes anda.

2. Pendapatan Lumayan

Dengan mengerjakan bisnes Shaklee secara bersungguh-sungguh, anda tidak mustahil untuk capai income sehingga 5 angka sebulan. Boleh tengok carta pendapatan Shaklee ni di bawah.

3. Kumpulan Sokongan

Kami sediakan kumpulan sokongan kepada semua anak-anak bisnes kami. Anda tidak akan keseorangan. Setiap orang dalam kumpulan akan sedaya upaya akan bantu jika ada masalah dan juga sama-sama beri motivasi untuk terus berjaya.

4. Bahan-bahan Marketing Disediakan

Kami sediakan bahan-bahan marketing untuk bantu anda pasarkan produk Shaklee. Anda hanya perlu copy dan paste sahaja di media sosial sambil anda belajar untuk berdikari.

Anda juga diberi idea dan sokongan untuk memasarkan produk anda melalui blog. Segala teknik di sediakan di dalam kumpulan sokongan kami. Jadi anda tidak perlu risau bagaimana ingin memasarkan produk pada permulaan bisnes anda.

Hubungi saya untuk mulakan bisnes anda hari ini. Dengan memulakan bisnes Shaklee secepat mungkin, anda mampu untuk berhenti kerja apabila usia anak anda mencecah 7 tahun untuk masuk sekolah nanti. InshaAllah.

Whatsapp saya di 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Laila Ismail

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...