Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar

Cara Turunkan Berat 20 Kg Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar
Berjaya kurangkan 20 kg dalam masa 7 bulan.

Dah lama nak cuba kuruskan badan? Tapi asyik gagal je? Biasanya nak start hari Isnin kan? Selalu dengar tak? Tapi selalu juga berakhir dengan Isnin minggu depan dan minggu depan dan minggu depan. Akhirnya terbengkalai begitu sahaja.

Tengok-tengok berat dah naik sehingga 80-90 kg. Sayalah tu! Ini berat saya selepas bersalin anak ke 3. Memang SANGAT BERAT.

Cara kurus cepat
Julai 2015 : Berat saya 85 kg
Cara kurus cepat
Jan 2016 : Berat 81.7 kg

Saya faham sangat bab diet ni. Nak mulakan tu memang rasa payah dan susah. Tapi bila dah mula, jangan pernah menoleh ke belakang. Kata Aizat Razak, Ikon JK1M #jalanterus!

Selalu GAGAL nak mulakan? JOM FOLLOW AKAK SELIM!

Cara kurus cepat dengan set kurus shaklee
Berjaya turunkan 16.9 kg dalam masa 6 bulan.

Ini ialah saya atau lebih suka dikenali sebagai Akak Selim. Alhamdulillah berjaya turunkan 16.9 kg dalam masa 6 bulan. Dan sekarang penurunan berat sudah melebih 20 kg. 🙂 Alhamdulillah.

Akak selim kini sedang meneruskan usaha untuk turunkan berat badan ke berat yang lebih NORMAL iaitu 55 kg. 55 kg tu bukanlah berat yang paling baik untuk ketinggian saya, tapi itulah target saya buat masa ni. Ada lagi 5 bulan untuk saya berusaha capai target tersebut. InshaAllah.

Sepanjang 6 bulan tu, apa yang saya buat untuk turunkan berat badan dengan cepat?

1. Ambil Set Kurus Premium Shaklee

Turunkan berat badan dengan cepat

Saya memang pengamal tegar vitamin Shaklee. Vitamin Shaklee bukan ubat kurus, tapi ia adalah suplemen yang boleh membantu kita membuang dan membakar lemak dengan lebih efektif. Secara tak langsung kita akan kurus dengan cepat. Di samping itu, suplemen juga membantu melengkapkan lopong-lopong nutrisi dalam badan kita sepanjang kita menurunkan berat badan.

Apa yang ada dalam Set Kurus Premium ni?

Detoks Usus/Buang Toksin Dengan Herb-Lax

Ubat sembelit berkesan
Cuci usus berkerak dan membantu melawaskan

Mengandungi  daun Senna yang digunakan cara tradisional sebagai laksatif semulajadi. Melawaskan dan membantu proses perkumuhan supaya lebih lancar.

Pecahkan Lemak Dengan Lecithin

Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus
Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus

Membantu memecahkan lemak secara efektif. Lemak akan disingkirkan dengan lebih efektif setelah dipecahkan kepada molekul-molekul kecil oleh Lecithin.

Bakar Lemak Dengan Omega Guard

Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat
Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat

Omega Guard membantu membakar lemak dengan berkesan. Ia juga akan menyingkirkan lemak-lemak/plak di dalam salur darah. Jadi, proses penurunan berat badan semakin cepat dan memberikan kesan yang sangat baik kepada jantung kita.

Singkirkan Lemak Dengan Alfalfa

Kurus cepat dengan alfalfa
Singkirkan lemak dengan alfalfa

Alfalfa kaya dengan pelbagai nutrien mampu menyingkirkan lemak secara semulajadi. Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka masa panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

Hanya Alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

Bina Otot Dengan Cinch Shake/ESP

Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake
Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake
Kurus cepat dengan protein
Bina otot dan bakar lemak dengan ESP

Otot membantu kita mempercepatkan pembakaran lemak. Jika peratusan otot kita tinggi, maka cepat dan banyaklah lemak dapat dibakar.

Di samping itu otot menjadikan bentuk badan kita lebih langsing dan cantik. Jika kita hanya menurunkan berat badan tanpa membina otot, badan kita akan menjadi hodoh dan menggeleber. Lengan yang lembik, paha yang berkedut, perut yang hodoh disebabkan penurunan berat badan yang drastik tanpa bina otot.

Bagaimana nak bina otot? Salah satunya ialah mengambil protein yang bagus dan mengandungi leucine. Leucine akan membantu mengekalkan jisim otot dan membuang lemak secara efektif. Mereka yang menurunkan berat badan dan mengambil protein mengandungi leucine terbukti dapat mengekalkan otot, menurunkan peratus lemak, kulit tidak menggeleber dan potongan badan yang langsing.

Cinch Shake mengandungi leucine yang telah terbukti secara klinikal dapat membantu menurunkan berat badan dan memberikan bentuk tubuh sempurna dan langsing.

Leucine is so important when it comes to maintaining muscle mass and assisting with weight loss.
Sumber : Proteinworks

 

Tingkatkan Metabolisme Dengan Vivix

vivix-bottleResveratrol yang terdapat dalam Vivix terbukti berkesan untuk meningkatkan kadar metabolisme badan sekaligus boleh membantu menurunkan berat badan dengan cepat.

Ada ujian klinikal yang membuktikan bahawa Resveratrol ini banyak membantu dalam menurunkan berat badan di samping sebagai antioksidan anti penuaan.

Studies have found that you can use resveratrol to speed up your metabolism to help you burn more calories throughout the day.

Sumber : revgenetics.com

2. Eat Clean

Akak selim makan secara eat clean. Ubah cara makan setiap hari. Ubah menu, ubah tabiat makan. Boleh tengok menu, resepi dan konsep eat clean di sini.

Klik link di bawah untuk lebih faham tentang eat clean ni.

Segalanya Tentang Eat Clean

3. Detoks

Dalam tahun 2016, beberapa kali juga akak selim lakukan detoks. Detoks seluruh badan dan detoks parasit. Ingin tahu tentang detoks? Boleh klik link di bawah ni ya.

Detoks Membantu Turunkan Berat Badan

4. Senaman

Akak selim lakukan senaman secara rutin. Walaupun pada awalnya, senaman yang akak selim lakukan adalah senaman ringan-ringan sahaja. Berbasikal di sekeliling rumah, berjalan-jalan santai di sekeliling taman bersama anak-anak dan kardio mudah di rumah.

Tetapi memandangkan berat yang akak selim ingin turunkan adalah 20-30 kg, akak selim mesti lakukan senaman yang lebih memberikan impak kepada badan akak selim untuk elakkan badan lembik dan menggeleber.

Kurus cepat dengan set kurus shaklee
Turun 20 kg 2016. 🙂

Akak selim buat kardio 3-4 kali seminggu dan baru-baru ni akak selim join Jom Kurus 1 Malaysia yang diasaskan oleh Kevin Zahri tu, Pakar Kecergasan yang sangat kacak tu kannn… 🙂 Akak selim join di bawah Coach Noorzana untuk kawasan Kulai. Alhamdulillah, banyak belajar tentang senaman yang sesuai untuk akak selim ‘firm’kan dan dapatkan bentuk badan yang cantik.

14183948_10209215153567609_7654017956732690324_n

5. Minum Air

Minum air ni ramai yang nampak remeh. Tapi sebenarnya sangat penting dalam proses menurunkan berat badan tau. Antara yang paling penting tau. Sebab dengan minum air banyaklah toksin dapat keluar dari badan dan dapat buang air yang berlebihan dalam badan.

Kalau nak kurus, jangan cuba-cuba skip ye minum air ni. Setiap 25kg berat badan, minum 1 liter air yaa.

Akak selim juga mengadakan kelas Eat Clean yang dinamakan KEBAS (Kurus Enjoy Bersama Akak Selim) secara online. Jika mahu bersama-sama menurunkan berat badan secara berkumpulan, boleh follow pengumuman program setiap bulan di Facebook Akak Selim : Lailasani Ismail.

Dan untuk setiap order Set Kurus Premium, anda akan mendapat bimbingan untuk kurus secara PERCUMA dari akak selim. Konsultasi adalah PERCUMA untuk join KEBAS.

Untuk order Set Kurus Premium, sila whatsapp SELIM ke 019-722 8520 ya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Cara Hilangkan Parut Jerawat Hitam Dengan Berkesan

Kulit berjerawat yang teruk memang sangat merimaskan! Sakit pun ye jugak kan? Segan pun ye jugak. 🙁 Lama juga beliau mengalami masalah ni. Alhamdulillah akhirnya bertemu dengan solusinya untuk merawat parut jerawat hitam di muka beliau.

Apa yang menyebabkan muka beliau jadi begini pada tahun 2012? Kita ikuti kisahnya.

14225494_10205928616209502_8179727847206948114_n

“Gambar sebelum 2012 tu, mimpi ngeri bagi saya. Muka jadi camni disebabkan kedegilan saya mencuba pelbagai produk muka dipasaran. Dan juga saya mengalami masalah resdung berserta alergik makanan laut.

Start 2013, consume shaklee untuk berpantang dan milkbooster. Alhamdulillah, banyak perubahan yang sy nampak terutamanya bahagian kulit wajah. So, sy continue je makan shaklee sampai skrg. Saya takut nak cuba produk lain, shaklee je yang buatkan saya yakin!”

Haaa.. beliau start dengan set menyusu dan berpantang sebenarnya. Tapi kesannya kulit pun pun pulih di samping dapat berpantang dan menyusu dengan tenang. 🙂

Seronok kan?

Begitu juga dengan Puan Salwa, konsisten dengan set menyusu tetapi kesannya yang sangat berbaloi-baloi.

14117951_10210182510789247_3893132442702416114_n

Bukan sahaja penghasilan susu yang meriah, tetapi parut jerawat pun hilang. Tona kulit makin sekata, dan kulit tidak lagi berminyak yang menjadi penyebab jerawat sebelumnya. Kalau nak keluar pun tak perlu ber’make up’. Bonusnya suami makin sayang… 🙂

Puan Zeti juga mengalami efek yang sama akibat pengambilan set menyusu. kulit muka yang penuh jerawat dan kusam tu semuanya dah tinggal kenangan je. Memang kulitnya halus mulus dah sekarang.

Best kan? Ambil set menyusu tapi dapat pula kesannya pada kulit. Seronok tu!!

14100410_1257418277622257_7443951444149738370_n

Anda juga alami masalah jerawat kronik? Atau ada parut jerawat yang hitam? Atau ada kawa-kawan yang mengalami masalah serupa? Boleh war-warkan kepada mereka tentang Set Gojes ni. Set ni bukan untuk menyusu sahaja tau, memang sesuai untuk semua sebab di dalamnya ada Vitamin C, ESP, B Complex dan beberapa lagi vitamin yang juga sangat bagus untuk kulit.

SMS/Whatsapp saya di 019-722 8520 SEKARANG ya. Harga berbaloi-baloi sempena promosi ESP dan Vitamin C sepanjang September 2016 ni.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Hilangkan Parut Chicken Pox Dalam Masa 2 Minggu

Parut chicken pox atau parut jerawat ni memang susah nak hilangkan? Lebih-lebih lagi kalau kulit sensitif. Memang susah nak hilangkannya.

rawat chicken pox dengan cepat

Dah tengok cerita tentang seorang suami yang kena chicken pox yang teruk dalam post saya yang lepas?

Kalau belum, boleh tengok di sini ya. Klik link di bawah.

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat

Dan ini ialah video tentang perkongsian beliau sendiri tentang Chicken Pox yang telah beliau alami.

Beliau ialah seorang pensyarah bernama Dr Zamri. Dengan usia hampir 40 tahun, doktor sendiri mengakui yang chicken pox sangat teruk jika terkena semasa dewasa berbanding dengan kanak-kanak.

Bukan hanya muka beliau yang teruk dengan chicken pox, tetapi seluruh tubuh badannya sehinggalah ke dalam tekak. Menyebabkan beliau hilang selera makan. Alternatifnya beliau mengambil protein ESP untuk memberi tenaga kepada tubuh. Alhamdulillah, beliau bertenaga walaupun hanya mengambil ESP kerana tidak dapat menelan makanan lain. Di samping itu, parut di muka dan badan beliau hilang dengan pengambilan ESP, Vitamin C dan Vitamin E. Beliau juga mengambil Garlic Complex dan Nutriferon sebagai antibiotik semulajadi.

Ikuti cerita beliau dengan menonton video ini ya.

Alhamdulillah jika tengok muka beliau di dalam video ni, semua parut chicken poxnya sudah hilang dan kembali kacak. 🙂

Jika anda terkena chicken pox atau ahli keluarga/sanak saudara terkena chicken pox, jangan lupa untuk order Set Chicken Pox ni ya. InshaAllah dapat bantu hilangkan parut dalam masa 2 minggu sahaja. Selepas tu dah boleh kembali ke sekolah atau kembali bekerja macam biasa.

Hubungi saya di 019.722.8520 untuk dapatkan Set Chicken Pox dengan harga promosi sepanjang September 2016 ini sempena promosi ESP dan Vitamin C. Kedua-dua produk yang terdapat di dalam set ni adalah sedang promosi, maksudnya ada diskaun hebat tau. Cepat-cepat ya sebelum kehabisan stok.

Boleh juga juga terus beli di sini menggunakan kad debit/kad kredit atau hubungi saya seperti contact number di bawah.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Tips Bisnes Online Dari Rumah Tanpa Mengabaikan Anak-Anak

2 Januari 2017 tahun depan, genaplah saya menjalankan bisnes Shaklee secara online dari rumah sepenuh masa. Alhamdulillah. Rezeki yang Allah berikan ini sangat saya hargai. Alhamdulillah.

bisnes-online-dari-rumah-580x434

Biarpun hanya hampir 2 tahun, saya ingin kongsikan beberapa tips untuk bisnes secara onlien dari rumah tanpa mengabaikan keperluan anak-anak. Dan semestinya KPI bisnes kita tercapai.

Tips Bisnes Online Dari Rumah Sambil Jaga Anak-anak Dengan Penuh Kasih Sayang

1. Buat Jadual

Tips bisnes online dari rumah

Ini sangat penting!! Hatta waktu untuk mandi, untuk solat, untuk mengaji Al-Quran, untuk membaca buku pun perlu diperincikan dalam jadual. Kalau tak, memang merasalah mandi tengah hari atau mandi petang sebelum suami pulang ke rumah. 😛

Jadinya WAJIB buat jadual dan patuhi jadual tersebut. Awal-awal tu memang ada juga yang perlu di’adjust’ sana sini. Dan bergantung kepada mood anak kecil juga jika ada anak dalam usia 1-3 tahun. Mungkin juga sukar untuk berada di hadapan laptop jika baby meragam kan, jadi gunakan segala kemudahan yang ada untuk terus melayan customer dan anak-anak bisnes.

2. Buat To Do List

Tips kerja dari rumah

 

To Do List ni kategori WAJIB ada juga ni. Biasanya saya akan senaraikan malam sebelumnya. Atau pagi-pagi Subuh supaya kita tahu perkara apa yang perlu kita lakukan pada hari tersebut.

Kriteria perkara di dalam To Do List  ni adalah perkara yang lebih detail berbanding dari rutin yang sudah ada dalam jadual (rujuk no 1). Contohnya senaraikan semua order customer, barang2 sekolah yang anak2 perlukan, jadual untuk update FB atau blog dan sebagainya.

3. Jangan Cerewet

Tips kerja dari rumah

Jika diikutkan hati, saya ingin pastikan rumah sentiasa berkilat dan sentiasa kemas. Tapi kalau fokus kepada kerja2 rumah semata-mata, memang terkuburlah segala jadual bisnes saya. Jadinya, jangan terlalu cerewet dengan keadaan rumah. Kadang-kadang pinggan penuh sinki, kadang-kadang lantai penuh biskut. Memang mata rasa ‘sakit’ apabila tengok semua ni tapi untuk jadi usahawan yang berjaya, anda kena lalui dengan penuh rela. 🙂 Letakkan ‘priority’ dalam setiap kerja rumah/kerja2 bisnes.

4. Gunakan Masa Emas Semasa Anak Kecil Tidur

Kalau anak-anak yang dah besar dan sudah bersekolah, memang tak jadi masalah sebab anak-anak biasanya ada aktiviti sendiri. Saya mempunyai anak kecil yang berusia setahun lebih, jadinya MASA agak kritikal terutamanya waktu menyusu dan waktu tidur. kadang-kadang, waktu kita di depan laptop itulah dia merengek, masa kita tengah basuh pinggan tu lah dia nak dukung. Kan? Laluinya dengan hati yang penuh rela dan ikhlas. Layani anak-anak sebaik mungkin.

Jika anak tidur, gunakan masa emas semasa baby tidur tu untuk buat perkara yang paling kritikal dan memerlukan fokus yang tinggi. Contohnya menulis blog dan membaca buku-buku ilmiah. Jika mahu baca majalah atau bahan bacaan ringan, boleh juga ajak anak-anak sama-sama membaca.

5. Ajak Anak2 Sama-sama Terlibat Dalam Bisnes

images-1

Biasanya anak-anak saya adalah peneman setia untuk menghantar barang Shaklee atau mengepos barang di pejabat pos.
Kita juga boleh libatkan mereka semasa dalam proses menghantar barang kepada pelanggan. Sebagai contoh, kita boleh libatkan mereka semasa packing barang pelanggan. Saya ada 2 orang anak dara yang berusia 8 dan 6 tahun. Biasanya sorang tukang bungkus dengan bubble wrap, sorang lagi tukang masukkan dalam plastik Poslaju.
Itu kalau yang perlu dipos dengan poslajulah.

Kebanyakan masa saya akan gunakan perkhidmatan Shaklee je. Order secara online melalui Shaklee dan Shaklee yang akan poskan kepada customer. Jadi, tiada masalah langsung jika saya berada di mana-mana pun untuk hantar barang pelanggan yang telah dipesan. Jika tiada kenderaan untuk keluar pun, memang tiada masalah untuk bisnes Shaklee ni.

6. Enjoy Kehidupan

Awal-awal tahun 2015, semasa memulakan bisnes online sepenuh masa, memang agak stress dan mencabar!!! Saya pasti ramai yang melaluinya. Maklumlah, awal-awal tu  memang belum pandai menguruskan masa dengan baik. 🙁

Tiba-tiba je dah petang.
Tiba-tiba je dah petang…. memang rasa tak sempat nak buat apa-apa dah.


Bila dah lama sikit, makin pandailah kita uruskan masa dan adjust sana sini. Paling penting, dahulukan Allah dalam setiap perkara. InshaAllah segalanya akan jadi smooth.. 🙂

Nak masa yang berkat? Mengaji di awal pagi. 🙂


Itulah serba sedikit tips bisnes secara online bersama Shaklee. Segala-galanya boleh dilakukan di hujung jari dan amalkan hidup berjadual. InshaAllah hidup kita lebih teratur, anak-anak gembira dan ceria, suami pun bahagia. 🙂

Untuk jadi WAHM (Work At Home Mom), perlu sesuaikan dengan keadaan diri sendiri dan keluarga. Paling penting ialah SUAMI RESTU dan ada keinginan yang tinggi untuk berjaya dan menggapai impian. Itu yang UTAMA.

Jika anda juga mahu bersama-sama saya membina rangkaian perniagaan Shaklee, InshaAllah saya akan berikan tunjuk ajar sehingga berjaya memperoleh pendapatan sendiri yang diidamkan.

Hubungi saya untuk sama-sama berbisnes dalam kumpulan. Anda boleh tentukan pendapatan anda sendiri. Sila SMS/whatsapp ke 019-722 8520 ya.

Mentor Bisnes Shaklee Anda

Laila @ AkakSelim

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

4 Sebab Kenapa Anda Mesti Pilih Shaklee Sebagai Makanan Tambahan

Kenapa Akak Selim syorkan anda semua memilih Shaklee sebagai makanan tambahan harian? Sebab Shaklee ada LANDMARK STUDY tentang pengguna Shaklee tegar, pengguna yang telah menggunakan Shaklee lebih 10-20 tahun ke atas. Bukan mudah kita nak cari orang yang setia dengan satu brand suplemen je sepanjang hidupnya kan. Jadi, Landmark Study ni memang membuktikan keputusan yang sangat boleh dipercayai.

LANDMARK STUDY ni apa?
Landmark Study ni ialah perbandingan mereka yang ambil Shaklee, yang tak ambil apa-apa vitamin dan mereka yang ambil vitamin jenama lain.

Hasilnya adalah kesihatan pengguna vitamin Shaklee jauh lebih baik daripada 2 golongan lagi tu.

1. Keputusan daripada landmark study membuktikan yang tahap pengguna Shaklee jauh lebih baik daripada mereka yang mengamalkan suplemen brand lain dan yang langsung tidak mengambil suplemen.


Sebagai contoh :-
PARAS GULA DALAM DARAH (boleh tengok gambar yaa)

Elak kencing manis dengan shaklee

Hasil kajian LANDMARK STUDY ni membuktikan pengguna vitamin Shaklee 4x LEBIH RENDAH risiko diserang kencing manis.

Perbezaan yang sangat ketara kan??

2. LANDMARK STUDY ni tak wajib dibuat untuk syarikat yang jual vitamin. Tapi untuk membuktikan yang Shaklee adalah benar2 selamat dan berkesan, Shaklee satu-satunya yang berani buat landmark study ni.
Dan keputusannya akan dipublish walaupun tidak menyebelahi Shaklee. Tapi ternyata, semua keputusan kajian menunjukkan tahap kesihatan pengguna Shaklee adalah yang terbaik.

3. Landmark study ni diketuai oleh Dr Gladys Block, iaitu TOP EPIDEMIOLOGIST di USA.

14046160_10210120905082525_6627377421267622451_n

Jika ada rasa musykil atau inginkan jawapan dari doktor ni, boleh terus email kepada beliau. Ini emailnya Dr Gladys.

gblock@berkeley.edu

4. Landmark study ini disahkan oleh oleh saintis luar. Bukanlah Shaklee buat dan Shaklee syok sendiri je. 

Jadi, akak selim memang konfiden dengan pilihan vitamin Shaklee adalah terbaik untuk akak selim sekeluarga. Dan pasti ia juga adalah yang terbaik untuk anda semua.

Buat pilihan yang bijak untuk kita dan keluarga kita di masa hadapan. InshaAllah.

Boleh hubungi saya untuk dapatkan makanan tambahan terbaik anda dan keluarga. SMS/Whatsapp ke 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

Minuman Elak Mengantuk Semasa Memandu

Masih berada di kampung ke? Atau dalam perjalanan pulang ke rumah masing-masing dah? Minggu ni kan cuti berganda. Cuti raya haji, cuti sekolah di tambah lagi cuti Hari Malaysia. Pasti ibu ayah ambil peluang bawa anak-anak balik kampung atau bercuti panjang kan?

Apa-apa pun, hati-hati di jalan raya ya…


Kalau mengantuk tu, berhenti dahulu di mana-mana yang selamat untuk berehat atau tidur sebentar.

Kalau taknak hadapi masalah keletihan melampau atau mengantuk semasa memandu, Akak Selim nak cadangkan minuman POWER yang terbukti boleh buat mata terbuka luas. Lebih fokus dan tidak mengantuk.

Minuman tenaga elak mengantuk
Gabungan performance drink dan Cinch Tea memang POWER.

Minuman apa tu? Ini dia,
performance drink
cinch tea
✔vivix (tiada dalam gambar)

Kolagen yang ada dalam gambar tu tidaklah wajib tapi kalau nak cantik molek dan wajah berseri, boleh campurkan kolagen tu sekali dalam minuman yaa… Dan satu lagi boleh tambahkan vivix 1 sudu. InshaAllah, tidak mengantuk mahupun menguap sepanjang perjalanan. Ini memang Akak Selim dah test sendiri dah. 🙂

Mulakan perjalanan dengan Bismillah dan bacaan doa. InshaAllah, selamat sampai ke destinasi masing-masing. Selamat bersekolah untuk anak-anak dan selamat bekerja untuk mereka yang kembali bekerja.

Hubungi Akak Selim untuk dapatkan minuman tenaga yang POWER ni ya. SMS/Whatsapp ke 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Apa Bezanya Soya Shaklee Dengan Soya Di Pasaran?

Protein Shaklee ni memang dah macam jadi fenomena di Malaysia ni. Sebab apa? Ramai yang nak cantik, ibu hamil, ibu menyusu yang sangat sukakan protein soya ni. Kenapa? Apa bezanya dengan produk soya yang terdapat di pasaran?

Apa Bezanya Soya Shaklee Dengan Soya Di Pasaran?

1. Soya NON GMO

Apa benda Non GMO ni? Soya ni tidak diubah secara genetiknya.
Penanaman dan pemprosesannya dikawal ketat untuk memastikan kualiti soya yang terbaik dan semulajadi.
12804614_10208604885062972_4779555781880549009_n
Dengan bahasa mudahnya, soya ini tidak diberikan sebarang bahan yang boleh mempercepatkan proses penuaiannya. Kalau 4 bulan tempoh matang, 4 bulanlah Shaklee akan tunggu dan tuai. Bukannya macam AYAM DAGING laaa kalau kat Malaysia ni.

2. Ada 9 asid amino penting

9 asid amino yang terkandung di dalam protein soya ni adalah asid amino yang memang diperlukan oleh badan kita. Tapi ianya tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Jadi, memang kita perlu ambil dari makanan atau minuman. Dengan pengambilan protein ESP ni, kita dapat bekalan 9 asid amino ni secara optimum.

3. Indeks Glisemik yang rendah

Apa Indeks Glisemik ni? (GI)
.
GI untuk protein soya ini adalah 39, sehinggakan ia sesuai diambil oleh pesakit diabetes. 🙂
.
Apa GI rendah ni?
GI rendah ni ialah memecahkan gula dengan perlahan-lahan dan membebaskan glukos ke dalam badan kita.
Ia akan mengekalkan paras gula dalam darah dalam keadaan rendah yang mana proses ini sangat penting untuk penjagaan kesihatan dan juga mengurangkan berat badan.

Haaa… berbeza kan? Cuba cek soya yang kita ambil, adakah ia sama dengan protein soya ni? Jika tidak sama, cepat-cepatlah hubungi saya sekarang. InshaAllah saya akan tunjukkan cara terbaik untuk minum soya dengan kesan yang optimum. Kulit lebih cantik dan tegang. Untuk ibu menyusu pula, penghasilan susu lebih baik dan bayi tidur lena. InshaAllah.

Dapatkan ESP anda hari ini ya. Sempena promosi beli 6 PERCUMA 1 ni. Dapat keahlian percuma dengan pembeli soya 6 tin ni. 🙂

SMS/Whatsapp Laila di 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Mentor Bisnes Shaklee Akak Selim

Memperkenalkan…. Mentor shaklee akak selim dari dulu, kini dan selamanya InshaAllah. Daripada beliaulah Akak Selim mula kenal Shaklee, berkenalan dan bermesra hanya di alam maya. 🙂

Bisnes shaklee dari rumah

Alhamdulillah, walaupun hanya berlangsung di alam maya tapi aura positif mereka berdua ni memang hebat.
Mentor Akak Selim  ni bukan calang2 orangnya. Dari ilmu marketing tahap tinggi, ilmu agama, ilmu bisnes, ilmu shaklee dan bermacam-macam ilmu lah diorang berdua ni.


Kadang2 Akak Selim rasa pelik, diorang berdua ni umpamanya tiada benda yang diorang tak tahu. Hebat sungguh!!! 

Kata kuncinya : RAJIN MEMBACA! Diorang ni memang makan buku-tidur buku, sangat rajin membaca!!


Akak Selim rasa sangat kagum rasa bertuah dan bersyukur dipertemukan dengan diorang. Ini adalah antara nikmat besar yang patut Akak Selim syukuri dalam hidup.
Dan sedar tak sedar dah lebih 5 tahun diorang ni wujud dalam hidup Akak Selim.
😅😅😅😅😅 Alhamdulillah. 🙂

Serius sangat BEST!!! 

Berminat untuk memulakan bisnes sendiri? Dan ingain bersama-sama dengan mentor bisnes Shaklee Akak Sleim ni? Jom kita berbisnes berjemaah jom. 

Modal permulaan hanyak RM68.90 SAHAJA. Dengan modal kurang dari RM100 ni, anda dah boleh mulakan bisnes anda sendiri. Tak perlu keluar modal besar-besar untuk memulakan bisnes yang kita idamkan.

Hubungi Akak Selim untuk sama-sama berbisnes dari rumah. 🙂

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Tips Anak-Anak Kembali Ke Sekolah Dengan Sihat Dan Ceria

Sekarang kan musim cuti sekolah ni kan? Pasti ada yang balik kampung atau travel ke mana-mana sepanjang cuti sekolah ni.

Tips anak ceria kembali ke sekolah
Anak-anak saya semasa di Zoo Taiping.

Ni saya nak share apa yang saya lakukan untuk anak-anak semasa kami balik kampung Hari Raya Aidilfitri yang lepas. Kami dari Johor ke Kelantan, ke Perak, Kuala Lumpur dan kembali ke Johor semula. Memang perjalanan agak memenatkan sebab di mana-mana pun kami terpaksa menempuh jem. :(. Cuaca masa tu pun memang panas betul.

Apabila dah balik bercuti, ibu-ibu kenalah sediakan anak dalam keadaan sihat untuk kembali ke sekolah supaya lebih fokus belajar.

Di sini saya sertakan sedikit tips anak-anak kembali ke sekolah dalam keadaan gembira dan sihat.


1. Pastikan anak-anak tidur lebih awal dari biasa supaya anak-anak dapat berehat lebih lama.

2. Bekalkan anak-anak dengan air masak atau minuman tenaga Performance Drink. Sepanjang bercuti mungkin sudah terlalu banyak minum air manis kan.

3. Berikan anak2 Vitamin C kanak-kanak, multivitamin kanak-kanak yang sangat sedap, Omega supaya mereka lebih fokus walaupun badan penat. Seelok-eloknya bawa semua vitamin ni semasa bercuti. Supaya badan sentiasa cukup nutrisi dan sistem imun sentiasa kuat walaupun penat. Biasanya apabila badan penat mudah kena selsema atau demam kan? Tambahkan nutriferon dalam suplemen travel anak-anak supaya sistem imun mereka lebih kuat. Ini apa yang saya bekalkan sepanjang bercuti baru-baru ni.

Apabila anak sakit, ibu-ibu yang paling risau kan? Jadi dari awal lagi kita jaga kesihatan dengan memberikan suplemen kanak-kanak agar mereka sentiasa sihat dan jika sakit sekalipun, mereka mudah sembuh. InshaAllah.

Ingin tahu lebih lanjut tentang Vitamin Travel untuk anak-anak? Boleh klik link di bawah ya.

Vitamin Travel

Hubungi saya melalui SMS/Whatsapp untuk dapatkan Set Perisai Anak-Anak hari ni.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa Dengan Cepat

Dah pernah kena Chicken Pox? Kalau pernah kena tu, InshaAllah tak berulang lagi. Tapi kalau belum pernah kena dan dewasa ni baru kena, agak teruk jugalah penangannya. Kebanyakan yang saya jumpa memang sangat teruk serangannya. Ada yang penuh keseluruhan muka dan badan. Kesian kan?

Hari ni saya nak kongsikan pengalaman 2 orang dewasa yang diserang Chicken Pox ni. Apa yang membantu mereka hilangkan parut hodoh Chicken Pox dengan cepat.

Pengalaman 1 :

Pengalaman suami Puan Z. Suami beliau diserang Chicken Pox dan meninggalkan parut yang sangat hodoh, penuh satu muka pulak tu. Sekarang kulitnya makin sihat dan cantik. Parut masih ada tapi makin nipis dan samar-samar sahaja warnanya. InshaAllah bakal hilang nanti.

Apa yang suami beliau amalkan?

Vitamin E : Memudarkan parut dan cela di kulit.

Vitamin C : Membina kolagen, menghilangkan parut dan memulihkan kulit yang telah rosak.

ESP : Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru dan menghilangkan parut.

Hilangkan parut chicken pox dengan cepat
Terukkan parutnya? Akhirnya hilang dan kembali kacak! 🙂

Pengalaman 2 :

Puan Nur Hidayah Zakaria berkongsi tentang pengalaman beliau kena Chicken Pox yang sangat teruk sehinggakan hilang keyakinan diri. Beliau kongsikan bagaimana beliau dapat kembalikan keyakinan diri untuk berhadapan dengan suami dan masyarakat. 🙂

Ternyata produk yang sama membantu memulihkan suami Puan Z dan Puan Nur Hidayah iaitu ESP, Vitamin E dan Vitamin C. Cuma Puan Nur Hidayah menambahkan 2 lagi produk yang sangat bagus iaitu GLA dan B Complex. Kedua-duanya bagus untuk kulit dan beberapa manfaat lain lagi.

GLA : Juga mengandungi Vitamin E di dalamnya. Membantu memudarkan parut pada kulit. Selain itu ia juga bagus untuk menghilangkan jeragat.

B Complex : Memulihkan kulit selain dapat membantu menghilangkan stress. Kalau stress kan kulit kita ni makin teruk, jadi secara tak langsung kita kurang stress, kurang kedut dan kulit cantik.

B-Complex Vitamins enhance beauty by promoting healthy hair, skin and nails, by counteracting damage caused by free-radicals – molecules that breakdown healthy cells and contribute to ageing and disease. Deficiencies of any of these B Vitamins can lead to dry, grey skin, dermatitis, wrinkles, acne, rashes, hair loss and weak, splitting nails.

Credit : MyVitamins

B Complex juga penting untuk kulit cantik kan? Haaa… jika ada kawan-kawan atau saudara mara yang terkena chicken pox, bolehlah kongsikan dengan mereka ya.

InshaAllah parut Chicken Pox yang hodoh tu cepat je hilang. Hubungi saya di 019-722 8520 untuk dapatkan Set Chicken Pox dengan konsultasi percuma.

Atau

Boleh juga klik gambar di bawah untuk buat pembelian secara online menggunakan kad debit atau kad kredit. Jika ada sebarang pertanyaan untuk proses pembayaran, boleh hubungi saya segera ya.

Beli set chicken pox untuk hilangkan parut dengan cepat

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...