Adibah Noor Pun Kagum Dengan Bisnes Shaklee

Semasa Shaklee National Conference (NC) 28hb Mei yang lepas, Adibah Noor adalah MC untuk majlis tersebut. Yang uniknya, Adibah Noor sendiri pun kagum dengan bisnes Shaklee ni. Hasil dari pemerhatian beliau sepanjang NC berlangsung, beliau cakap, MLM Shaklee ni lain. Beliau pernah juga join satu MLM ni. Beliau sangat tak gemar MLM tersebut sebab asyik terlompat-lompat mengagungkan duit. Duit bukanlah

Share Button
Continue reading »
Merawat darah tinggi

3 Cara Mudah Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Cepat

Tekanan darah tinggi memang antara salah satu penyakit yang susah kita nak tahu sebab tiada tanda-tanda yang jelas. Kadang-kadang ia naik secara mengejut dan terus menyebabkan strok atau kematian. 🙁 Jadi, seeloknya buat pemeriksaan berkala di mana-mana klinik atau farmasi. Jika sudah mengalami penyakit darah tinggi, usah diabaikan penjagaannya. Dapatkan cara merawat tekanan darah tinggi tanpa penggunaan dadah atau ubat.

Share Button
Continue reading »

8 Cara Merawat Tekanan Darah Tinggi Tanpa Dadah

Kebiasaannya mereka yang mengidap penyakit tekanan darah tinggi akan dibekalkan dengan ubat-ubatan untuk mengawal penyakit ini menjadi lebih kronik. Mereka juga perlu tahu kesan jangka panjang pengambilan ubat-ubatan ini kerana ia boleh membebankan buah pinggang dan akhirnya boleh mengakibatkan masalah kerosakan buah pinggang pula. Jadi, cara yang lebih selamat ialah cuba merawat tekanan darah ini secara semulajadi. 1. Jaga Pemakanan

Share Button
Continue reading »
cara diet ibu menyusu

Boleh Ke Ibu Menyusu Nak Diet?

AkakSelim mulakan diet semasa masih menyusu Baby Zara berusia 8 bulan waktu tu dan sekarang pun masih berdiet sambil menyusu anak berusia 11 bulan. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dengan cara diet yang betul. Pastikan ibu-ibu tak buat diet ekstrim dan rajin-rajinkan diri minum air masak dalam kuantiti yang banyak ya. AkakSelim kongsikan pendapat dari Encik Khairul Dietitian PPUM ni merangkap

Share Button
Continue reading »
Ubat keputihan

Rahsia Wanita Ini Merawat Kulit Kusam Dan Cerahkan Wajah Secara Semulajadi

Semua wanita di dalam dunia ni menginginkan kulit cantik kan? Nak kulit putih macam selebriti. Kalau kulit tak berapa nak putih pun, janganlah risau. Yang paling penting kulit tak kusam dan nampak letih. Lagi sedih kalau suami komplen kan? Salah satu cara untuk merawat kulit yang kusam ni adalah dengan kolagen. Kenapa perlukan kolagen? Sebab kolagen dalam badan kita ni

Share Button
Continue reading »

Punca Tekanan Darah Tinggi Dan Komplikasinya

  Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan III menunjukan peratus masalah darah tinggi atau dikenali juga sebagai hipertensi adalah 32.7%. Ianya semakin meningkat saban tahun. Penyakit darah tinggi ini amat bahaya kerana kebiasaanya tiada simptom atau tanda-tanda yang jelas. Kadang-kadang pesakit mungkin menunjukkan tanda-tanda yang tidak spesifik seperti sakit kepala atau pening kepala. Tetapi ia tidak semestinya menunjukkan anda mengalami masalah

Share Button
Continue reading »

Tentang Lemak Yang Wajib Anda Ambil Tahu Jika Ingin Kekal Kurus

Sebelum memulakan program diet, seelok-eloknya kita perlu ambil tahu tentang apa yang badan kita perlukan dan fakta tentang lemak dalam proses menurunkan berat badan. Jadi kita tidaklah diet dengan cara yang salah kan? Salah satunya perkara yang WAJIB kita ambil tahu ialah tentang LEMAK. Kita semua tahu bahawa lemak ni menyumbang kepada kegemukan seseorang. Tapi tahukah anda yang LEMAK ini

Share Button
Continue reading »

Kenapa Berat Badan Tak Turun? Berat Statik Je?

Dilema berat badan tak turun dah lepas beberapa kilo penurunan yang sangat mengujakan memang membimbangkan! Tambah-tambah lagi dah dekat nak raya ni. 😛 Berat badan statik je kat angka yang sama! Benci tau!!! Berat badan statik ini juga dikenali sebagai “Plateau”. (berbelit sikit lidah nak menyebutnya kan? hehe) Jom kita tengok apa pendapat Pakar Pemakanan yang dikenali dengan gelaran Cip

Share Button
Continue reading »

Kerja Part Time Di Rumah Dengan Modal Kecil

Dalam keadaan yang dunia yang sangat mencabar hari ini, harga minyak naik, harga barangan naik, semuanya naik kan? Ramai yang memilih untuk bekerja part time biarpun mempunyai gaji tetap. Begitu juga dengan surirumah, bukan hanya duduk-duduk dan baring-baring melayan sinetron sahaja. Tetapi memilih untuk melakukan kerja part time dengan modal yang kecil tanpa sebarang risiko. Ikuti perkongsian daripada Puan Fatimah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »