Adibah Noor Pun Kagum Dengan Bisnes Shaklee

Semasa Shaklee National Conference (NC) 28hb Mei yang lepas, Adibah Noor adalah MC untuk majlis tersebut. Yang uniknya, Adibah Noor sendiri pun kagum dengan bisnes Shaklee ni.

Hasil dari pemerhatian beliau sepanjang NC berlangsung, beliau cakap,

MLM Shaklee ni lain.

Beliau pernah juga join satu MLM ni. Beliau sangat tak gemar MLM tersebut sebab asyik terlompat-lompat mengagungkan duit.

Duit bukanlah matlamat utama. Duit itu adalah bonus! Tapi yang lebih penting ialah menggembirakan orang-orang tersayang melalui Shaklee.

Boleh tengok dan dengar sendiri kata-kata beliau semasa majlis tersebut di sini. Klik PLAY untuk tengok video ya.

Dengan join bisnes Shaklee ni juga saya banyak belajar tentang matlamat utama kita berbisnes. Perbetulkan niat untuk bisnes. Jadikan bisnes kita sebagai salah satu cara untuk membantu menyelesaikan masalah orang lain. Dengan cara ini kita akan lebih istiqamah dan bermotivasi dalam meneruskan bisnes kita walau apa pun halangan yang datang.

Ingin sama-sama mendapat pengalaman best dalam bisnes Shaklee? Mulakan bisnes Shaklee anda hari ini hanya dengan modal serendah RM79.50.

Whatsapp Laila di 019-722 8520 untuk pertanyaan tentang bisnes Shaklee. InshaAllah saya akan guide anda hingga BERJAYA!!

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

3 Cara Mudah Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Cepat

Tekanan darah tinggi memang antara salah satu penyakit yang susah kita nak tahu sebab tiada tanda-tanda yang jelas. Kadang-kadang ia naik secara mengejut dan terus menyebabkan strok atau kematian. 🙁

ubat darah tinggi tanpa dadah

Jadi, seeloknya buat pemeriksaan berkala di mana-mana klinik atau farmasi.

Jika sudah mengalami penyakit darah tinggi, usah diabaikan penjagaannya. Dapatkan cara merawat tekanan darah tinggi tanpa penggunaan dadah atau ubat.

Paling penting, turunkan tekanan darah tinggi dengan cara mudah, selamat dan cepat untuk elak sebarang komplikasi.

Cara Mudah Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Cepat

1. Makan Dengan Cara Eat Clean

W2D12

Apa Eat Clean ni?

Cara makan eat clean ni boleh dikatakan makan cara sihat. Kurangkan pengambilan gula dan garam dalam pemakanan seharian. Walaupun makanan sihat, menunya sedap-sedap tau! 🙂 Jadi, mulakan makan dengan cara eat clean, InshaAllah tekanana darah tinggi terkawal.

Selain tekanan darah tinggi, visceral fat berkurang, peratusan lemak dalam badan berkurang, kolesterol pun turun dan banyak lagi manfaatnya.

W2D10

Tak tahu nak mulakan eat clean ni macam mana? Boleh whatsapp AkakSelim di 019-722 8520. AkakSelim akan guide satu persatu tentang eat clean ni termasuk menu-menu best yang mudah disediakan.

2. Senaman Secara Konsisten

Turun berat dengan cepat

Anda tak perlu pergi ke gym setiap hari, tak perlu nak ambil masa berjam-jam untuk senaman. Biasanya alasan-alasan inilah yang akan menjadi kekangan kita untuk bersenam kan?

Hanya luangkan masa 20-30 minit, lakukan senaman ringan di rumah. Pilih senaman yang sesuai dengan berat badan dan usia kita. Sambil jaga anak kecil pun masih boleh buat senaman di rumah ni.

Ini adalah video Fitness Blender yang menjadi kegemaran saya di rumah.

Paling penting adalah konsisten. Setiap hari 20-30 minit tu adalah terbaik. Tapi kita tak dapat, boleh buat sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu. InshaAllah, tekanan darah tinggi turun dengan cepat dan lemak-lemak dalam badna pun akan berkurang.

3. Ambil Suplemen Yang Selamat Dan Berkesan

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Pastikan suplemen yang diambil adalah suplemen yang bukan sahaja cepat berkesan tetapi mesti selamat. Vivix Shaklee adalah suplemen yang mempunyai ujian klinikal dari para saintis Shaklee.

Ini adalah perkongsian dari mereka yang menggunakan Vivix untuk menurunkan tekanan darah tinggi menggunakan Vivix.

Vivix vs Tekanan Darah Tinggi Dari Luar Negara

Ini adalah pengalaman Genia Powell

I have high blood pressure that is controlled by a diuretic and beta blocker combination medication. Usually even with medication my systolic ranges between 129-138 and my diastolic between 75-83 and my pulse would range anywhere from 80-91 (rarely dropping below 80). After five days on Vivix™ my blood pressure was 111/69 and pulse 59. The only thing different that I have been doing prior to this low reading is Vivix™. The past few days, my bp seems to be consistently around 122/73 and pulse 70. That’s pretty pleasing to me. I hope to eventually be able to come off all medications. I do supplement with magnesium and CoQ10 to counteract what my bp medication causes in nutrient deficiencies, but I’d rather not have the stuff going through my system.

I have not been on any other medications, not changed my diet any and my exercise level is still around 7500 steps a day. Overall, I seem to have more energy and am better able to concentrate. I would recommend that you take Vivix™ in the morning so you can get the benefit of more energy throughout the day.

Genia Powell (powell8105@bellsouth.net)

Kredit : HealthyOates

Ini pula pengalaman Leon.

In 2006, I entered the hospital because of elevated blood pressure which was 224/130, and was released after three days after they were able to bring it down to 180/120. I had a tightness in the middle of my chest, and my body was always so very hot. For one year I took 10mg of Lisinopril and 400mg of Levatolol and a water pill. My Blood Pressure continued to be elevated. I was only 40 years old at this time.

In 2007 I had a series of tests performed at Yale New Haven, with ten doctors taking part in it, only to be told that everything was normal. They were not able to find out what was causing the elevated Blood Pressure. They did prescribe three RX’s and after taking them for three days, my gums began to bleed. I stopped taking everything and continued to live with the High Blood Pressure.

I should also mention that I am in fit condition, perfect weight, I exercise for 45 to 60 minutes in the AM and PM daily, and eat a healthy diet. I still have the elevated Blood Pressure, and the date is September 22, 2010.

I was introduced to Vivix by Shaklee, and anti aging tonic through the wife of one of my clients. She gave me a bottle to try and see if it would lower my Blood Pressure. I take 1 tsp.daily and here are the results in less than two weeks.

9/23/10…220/120
9/24/10…200/120
9/25/10…180/110
9/26/10…175/102
9/27/10…168/95
9/28/10…165/90
9/29/10…160/90
9/30/10…160/85
10/05/10..158/95
10/06/10..158/85

Today is 10/06/10 , and I just returned from seeing my doctor who I have check me monthly….he was very delighted to see how low my Blood Pressure was since my last visit. I told him what I was taking….Vivix by Shaklee, and I gave him my testimonial along with the Vivix brochure and he kept it, and said he may be using it.

I am so happy to see that something is working to lower my High Blood Pressure…the only thing I am doing differently is taking this one tsp. of Shaklee Vivix, which is an anti aging tonic daily. My wife noticed my body is back to normal temperature as well and I sleep through the night like a little baby and have lots of energy.

I thank God and Shaklee for this wonderful blessing of improved health.

Leon

Kredit : NoSickVisits

Vivix vs Tekanan Darah Tinggi Dari Malaysia

Ini pengalaman Bonda Najihah Sudi

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Ini pengalaman Isteri Encik Rosli

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Ini pengalaman Bonda Nida Syam

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Bantu diri kita, bantu orang-orang yang kita sayang untuk dapatkan tekanan darah normal. Moga dengan ikhtiar kita mengambil Vivix ni dapat turunkan tekanan darah tinggi kita dengan cepat dan selamat. InshaAllah.

Whatsapp ke 019-722 8520 untuk tempahan Vivix.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

Wordless Wednesday : Cara Ibu Menyusu Nak Diet Tanpa Menjejaskan Penyusuan

ibu menyusu kurus cepat

ibu menyusu kurus cepat

ibu menyusu kurus cepat

ibu menyusu kurus cepat

ibu menyusu kurus cepat

ibu menyusu kurus cepat

Kredit : Tuan Khairul Dietitian

 

Share Button

8 Cara Merawat Tekanan Darah Tinggi Tanpa Dadah

Merawat darah tinggi

Kebiasaannya mereka yang mengidap penyakit tekanan darah tinggi akan dibekalkan dengan ubat-ubatan untuk mengawal penyakit ini menjadi lebih kronik. Mereka juga perlu tahu kesan jangka panjang pengambilan ubat-ubatan ini kerana ia boleh membebankan buah pinggang dan akhirnya boleh mengakibatkan masalah kerosakan buah pinggang pula.

ubat darah tinggi tanpa dadah

Jadi, cara yang lebih selamat ialah cuba merawat tekanan darah ini secara semulajadi.

1. Jaga Pemakanan Seharian

Sayuran-Hijau

Kurangkan pengambilan garam yang tinggi, ‘fast food’, ‘processed food’ seperti nugget, sosej, makanan berminyak dan berlemak. Seeloknya makanlah secara sihat atau lebih dikenal sebagai Eat Clean. Cara pemakanan Eat Clean ini amat sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah penyakit kronik kerana kurang penggunaan garam dan gula serta tidak dibenarkan mengambil makanan yang telah diproses atau fast food.

2. Kurangkan Berat Badan Jika Berlebihan

kenapa berat mudah naik?

Berat badan yang berlebihan sememangnya mudah dihinggap pelbagai penyakit termasuk tekanan darah tinggi. Kurangkan berat badan dengan cara yang betul untuk memastikan tekanan darah kembali normal. Pengurangan berat badan sebanyak 3-5 kg pun sudah cukup memberi kesan yang baik kepada pengidap penyakit  ini.

3. Kurangkan Pengambilan Garam

 

Kurangkan pengambilan garam dalam masakan seharian. Seeloknya elakkan makan di luar kerana kandungan garam dan bahan perasa yang tinggi. Jika tidak dapat elak untuk makan di luar, pesan untuk kurangkan garam dan jangan letak bahan perasa.

4. Berhenti Merokok

Buat perancangan untuk berhenti merokok. Boleh berjumpa dengan doktor-doktor di klinik untuk sama-sama merancang kaedah yang sesuai untuk berhenti merokok. Atau boleh guna cara semulajadi ini berhenti merokok dengan mudah.

5. Kawal Stres

Cara terbaik hilangkan stres

Stres itu memang biasa berlaku dalam kehidupan kita seharian. Yang membezakan kita adalah cara kita mengawalnya. Kawal stres dengan cara bijak dapat membantu mengurangkan masalah darah tinggi.

6. Banyakkan Berdoa

Mohon doa kepada Allah kerana doa adalah senjata yang paling tajam. Doa moga Allah izinkan sembuh dari penyakit yang kita hadapi. Kerana usaha kita hanyalah asbab, penyembuhnya adalah Allah.

7. Senaman Secara Konsisten

Turunkan berat badan dengan cepat

Senaman perlu dilakukan secara konsisten sekurang-kurangnya 3-4 kali seminggu. Senaman ni tak perlu tunggu perlu keluar dari rumah. Banyak yang kita boleh lakukan sendiri di rumah jika ada kekangan masa atau tak dapat tinggalkan anak2 terutamanya surirumahlah.. 🙂

8. Ambil Suplemen

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Ambil suplemen semulajadi yang tidak memudaratkan kesihatan jangka panjang.

Vivix Shaklee mampu membantu menurunkan tekanan darah tinggi dengan selamat dan berkesan. Tidak membebankan buah pinggang untuk jangka masa panjang.

Jom kita tengok pengalaman mereka yang menurunkan tekanan darah tinggi mereka dengan menggunakan Vivix.

Pengalaman Turunkan Darah Tinggi 1 :

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Pengalaman Turunkan Darah Tinggi 2 :

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Pengalaman Turunkan Darah Tinggi 3 :

Ubat darah tinggi tanpa dadah

Bantu diri kita untuk dapatkan tekanan darah normal. Moga dengan ikhtiar kita mengambil Vivix ni dapat turunkan tekanan darah tinggi kita dengan cepat dan selamat. InshaAllah.

Whatsapp ke 019-722 8520 untuk tempahan Vivix.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

Share Button

Boleh Ke Ibu Menyusu Nak Diet?

cara diet ibu menyusu
AkakSelim mulakan diet semasa masih menyusu Baby Zara berusia 8 bulan waktu tu dan sekarang pun masih berdiet sambil menyusu anak berusia 11 bulan. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar dengan cara diet yang betul.
Pastikan ibu-ibu tak buat diet ekstrim dan rajin-rajinkan diri minum air masak dalam kuantiti yang banyak ya.
AkakSelim kongsikan pendapat dari Encik Khairul Dietitian PPUM ni merangkap cikgu pemakanan dan diet akakSelim. 🙂
cara diet ibu menyusu
Boleh. Tapi ada beberapa syarat penting untuk mengekalkan kualiti susu untuk diberi kepada baby.
1. Mulakan selepas baby berumur 2-3 bulan supaya susu yang dibekalkan telah cukup khasiat sebelum mula berdiet.
2. Makan 1500kcal-1800kcal sehari (bergantung kepada berat badan ibu. Lagi berat, lagi tinggi kalori). Kurangkan makanan yang berminyak. Makan sikit-sikit tapi kerap untuk elakkan kelaparan. Berapa kerap? at least ada gap 2 jam.
3. Elakkan amalkan diet shortcut! – no atkins, no cabbage soup diet, no very low carbs diet. Ia boleh menjejaskan kualiti susu. Amalkan healthy diet yang lengkap semua kumpulan makanan (carbs, protein, fat) pada jumlah yang sederhana.
4. Turun berat perlahan-lahan. Paling bagus dalam 500g seminggu ataupun 2kg sebulan. Sikit tak pe asalkan anak cukup khasiat.
5. Menyusu sekerap mungkin. Anda burn 300-500kcal bila menyusukan bayi. Kalau tambah dengan aktiviti workout lain, akan lagi banyak kalori burn.
6. Kurangkan kalori secara berperingkat.. jangan dari 2500kcal terus ke 1500kcal. Mesti effect kualiti susu.Diet yang extreme semasa menyusu adalah sangat-sangat tidak digalakkan kerana menjejaskan ibu dan anak. Lain-lain bergantung kepada individu.
Selamat memulakan diet yaa ibu-ibu sekalian. 🙂
Share Button

Rahsia Wanita Ini Merawat Kulit Kusam Dan Cerahkan Wajah Secara Semulajadi

Semua wanita di dalam dunia ni menginginkan kulit cantik kan? Nak kulit putih macam selebriti. Kalau kulit tak berapa nak putih pun, janganlah risau. Yang paling penting kulit tak kusam dan nampak letih. Lagi sedih kalau suami komplen kan?

Salah satu cara untuk merawat kulit yang kusam ni adalah dengan kolagen. Kenapa perlukan kolagen? Sebab kolagen dalam badan kita ni akan berkurang sedikit demi sedikit mengikut pertambahan usia. Jadi kalau kita tak sediakan cara untuk menghadapi kehilangan kolagen ni, memang bertambah kusamlah wajah kita.

Cuba tengok wanita ni. Kulitnya yang agak gelap dan ditumbuhi dengan jerawat-jerawat kecil di wajahnya. Dan kini kulitnya makin cerah dan halus. Jerawat pun sudah tiada lagi. Apa rahsia beliau?

Beliau mengamalkan serbuk kolagen Shaklee. Hasilnya memang berbaloi-baloi.

  • jerawat hilang
  • kulit makin cerah
  • kulit nampak lebih bermaya dan tidak kusam lagi

Kulit cantik tanpa make up

Kolagen ni bukan hanya sekadar memutihkan atau mencerahkan kulit sahaja, tetapi ia membantu merawat kecederaan pada kulit. Apabila naik jerawat, kulit kita cedera sebenarnya dan apabila ia sudah kering akan meninggalkan parut pula. Pengambilan kolagen ini dapat menghilangkan masalah jerawat dan juga parut jerawat yang nampak seperti lopak2 kecil di muka.

Kolagen Shaklee ni mudah diserap oleh tubuh kita. Kesannya memang cepat. Seawal 7 hari pun dah ada yang nampak kesannya. Ada pelbagai cara untuk dapatkan kesan optimum dengan kolagen ni.

Sekarang ni kolagen ni ada offer tau. Sepanjang bulan Mei ni. Amalkan sekarang ni dan dapatlah wajah baru yang lebih cerah dan bermaya di hari raya nanti. InshaAllah.

Untuk pembelian kolagen menggunakan kad debit atau kad kredit, boleh terus beli secara online di sini. Klik gambar di bawah ni ya.

Kolagen terbaik

Kalau rasa nak lebih jimat, boleh beli 2 sebab ada diskaun 5%. Boleh terus beli secara online di sini ya.

BELI 2 KOTAK KOLAGEN DENGAN DISKAUN 5% (klik link)

Tak cukup 2 kotak? Atau nak share dengan mak, adik beradik atau kawan-kawan? Boleh beli 6 kotak dan dapat PERCUMA 1 kotak. Best tu! PERCUMA tau. Beli 6 kotak dan dapat 7. Untuk beli 6 kotak, boleh hubungi saya di 019-722 8520 untuk saya register keahlian PERCUMA. Selain tu penghantaran juga PERCUMA. Dan bakal dapat CASH BACK lagi bulan depan. 🙂

Cepat-cepat tau sebelum offer ni berakhir.

SMS/Whatsapp ke 019-722 8520

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

 

Share Button

Punca Tekanan Darah Tinggi Dan Komplikasinya

 

Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan III menunjukan peratus masalah darah tinggi atau dikenali juga sebagai hipertensi adalah 32.7%. Ianya semakin meningkat saban tahun.

Merawat darah tinggi

Penyakit darah tinggi ini amat bahaya kerana kebiasaanya tiada simptom atau tanda-tanda yang jelas. Kadang-kadang pesakit mungkin menunjukkan tanda-tanda yang tidak spesifik seperti sakit kepala atau pening kepala. Tetapi ia tidak semestinya menunjukkan anda mengalami masalah tekanan darah tinggi.

Caranya ialah dengan memeriksa tekanan darah tinggi secara kerap di klinik atau farmasi yang berdekatan. Kebiasaannya pemeriksaan ini hanyalah PERCUMA walaupun anda ke klinik swasta atau farmasi. Jadi, tidak perlu risau tentang kos pemeriksaan.

Tekanan darah diukur dalam dua bacaan.

Contohnya 140/75.

  • Tekanan sistolik-nombor yang diatas (dalam contoh ini 140)
  • Tekanan diastolik- nombor yang bawah (dalam contoh ini 75)

Kenali Tekanan Darah Normal & Abnormal

Cara merawat darah tinggi

Punca-Punca Tekanan Darah Tinggi

1. Penyakit kencing manis yang tidak terkawal

2. Amalan pemakanan yang tidak sihat

3. Obesiti

4. Pengambilan alkohol

5. Merokok

Komplikasi Tekanan Darah Tinggi

punca tekanana darah tinggi

1. Boleh mengakibatkan serangan strok.

2. Jantung gagal berfungsi dan boleh menyebabkan jantung terhenti dan kematian mengejut.

3. Buah pinggang gagal berfungsi dengan baik.

4. Gangguan penglihatan kerana berlaku pendarahan dan kerosakan pada kawasan yang sensitif cahaya dalam mata.

5. Salur darah mengeras terutamanya di bahagian otak, jantung dan buah pinggang.

6. Salur darah sempit yang disebabkan oleh penebalan dinding saluran darah di bahagian organ-organ utama.

Kredit : KKM

Kebiasaannya, mereka yang telah lama mengidap penyakit darah tinggi ini adalah sukar untuk sembuh tetapi ia boleh dikawal dengan cara menukar gaya hidup dan pengambilan ubat-ubatan atau suplemen.

Share Button

Tentang Lemak Yang Wajib Anda Ambil Tahu Jika Ingin Kekal Kurus

Sebelum memulakan program diet, seelok-eloknya kita perlu ambil tahu tentang apa yang badan kita perlukan dan fakta tentang lemak dalam proses menurunkan berat badan. Jadi kita tidaklah diet dengan cara yang salah kan?

Salah satunya perkara yang WAJIB kita ambil tahu ialah tentang LEMAK. Kita semua tahu bahawa lemak ni menyumbang kepada kegemukan seseorang.

kurus cepat dengan kecilkan lemak

Tapi tahukah anda yang

  • LEMAK ini umpama benda hidup?
  • LEMAK ini tidak mungkin akan keluar dari badan kita selamanya?
  • LEMAK ini hanya boleh mengembang dan mengecil sahaja? Umpama BELON!
  • LEMAK ini memang sangat membahayakan? Yang ini je kan biasanya kita ambl berat. Dan kita cuba sedaya upaya menyingkirkan lemak dari badan dengan pelbagai cara.

AkakSelim ni dah 38 tahun hidup kat dunia ni, inilah kali pertama Akak Selim tahu tentang lemak yang takkan pernah akan keluar dari badan. Sobsobsob 🙁

AkakSelim bersyukur sangat dipertemukan dengan Encik KhairulDietitian (IG : @khairuldietitian). Semua ni AkakSelim belajar dari beliau lah. Alhamdulillah.

Ok, kita teruskan tentang lemak ni. Cuba tengok gambarajah di bawah.

Turunkan berat badan cepat

Gambar : Fanpage Bahagia Jemali

1. Jumlah sel lemak adalah sama sahaja cuma sel lemak akan mengecil apabila kita menjaga pemakanan dan gaya hidup aktif.

2. Sel lemak akan mengembang jika kita tidak aktif, kesannya berat badan akan bertambah.

3. Sel lemak ini akan terus bertambah dari masa ke semasa jika kita makan makanan yang berlemak. Kesannya, kalau kita ada masalah berat badan, maka makin bertambahlah berat badan kita.

4. Sel lemak terbina sejak kita dalam kandungan lagi dan harus dikawal di awal usia kanak-kanak. Oleh kerana itulah ibu bapa dinasihatkan supaya menjaga pemakanan anak-anak agar tidak obes.

5. Jika kita mengalami masalah obesiti sejak kecil, adalah tidak mustahil kita akan terus obes sehingga dewasa jika tidak mengubah cara hidup dan pemakanan. Kenapa? Kembali kepada teori no 1, 2 dan 3 di atas.

Jadi,

Apa Yang Perlu Dilakukan Untuk Mencegah Sel Lemak Bertambah atau Mengembang?

kurus cepat dengan kecilkan lemak

Gambar : Google

Amalkan gaya hidup sihat dan aktif

Jika pernah mengalami obesiti, dan berjaya turunkan berat badan ke berat ideal, adalah tidak mustahil akan kembali obes jika tidak dijaga. Sebab? Sebab sel lemak kan tidak pernah berkurang. Ingat tak? Ia akan mengembang semula dan akan menyebabkan pertambahan berat badan.

Elakkan Makanan Berlemak

Dalam usaha mengelakkan sel lemak bertambah, kita harus menjaga pemakanan kita. Kerana dari pemakanan sel lemak akan bertambah dan semakin bertambah.

Kesimpulannya yang perlu kita ingat ialah SEL LEMAK INI TIDAK PERNAH BERKURANG, ia kekal dalam jumlah yang sama sejak kita kecil. Cuma yang membezakan kita gemuk atau kurus ini adalah sel lemak itu kecil atau sedang mengembang.

Selain info dari Encik Khairul Dietitian, saya juga merujuk kepada artikel Teori Lemak dan Fanpage Bahagia Jemali. 🙂

Semoga info ini bermanfaat terutamanya untuk mereka yang sama tujuan macam AkakSelim yang dalam proses menurunkan berat badan.

Boleh whatsapp AkakSelim di 019-722 8520 jika ingin menurunkan berat badan secara berjemaah

Ganbatte kudasai !!! (good luck!!)

 

Love,

Pakar Detoks
Pakar Slim

akakselim

Share Button

Kenapa Berat Badan Tak Turun? Berat Statik Je?

Dilema berat badan tak turun dah lepas beberapa kilo penurunan yang sangat mengujakan memang membimbangkan! Tambah-tambah lagi dah dekat nak raya ni. 😛

Kenapa berat tak turun

Berat badan statik je kat angka yang sama! Benci tau!!!

Berat badan statik ini juga dikenali sebagai “Plateau”. (berbelit sikit lidah nak menyebutnya kan? hehe)

Jom kita tengok apa pendapat Pakar Pemakanan yang dikenali dengan gelaran Cip ni. FB beliau ialah Mohd Khairul Azuan.

Apa Itu Plateau Atau Berat Statik

berat statik kenapa

Ramai orang tak tahu bahawa plateau (berat statik) selepas turun berat yang banyak adalah petanda badan anda NORMAL. Mcamana kalau badan turun tanpa stop? tinggal tulang je awak tu..

Body kita macam termostat. Allah dah cipta bagus dan bijak badan kita ni… Bila berat turun mendadak, body akan kata stop! Anda akan menyebabkan fungsi dalam badan tidak dapat berfungsi dengan baik.

Body akan kata ” mari saya sesuaikan dulu berat badan sekarang dan perubahan badan sekarang dengan sistem badan skrg. Tapi bagi saya masa untuk sesuaikan diri. Saya masih terkejut.”

Jadi, bagi masa sekejap badan. Teruskan aktiviti sihat seperti pemakanan sihat dan aktiviti aktif.

Masa plateau boleh dipendekkan kalau anda bantu badan dengan menaikkan muscle mass dan makan dengan lebih berhati2.

Sekian celoteh pendek untuk mereka yang terlalu kecewa dengan plateau.

Masalah banyak yang jadi bila kita tak bagi masa untuk badan sesuaikan sistem baru. Then kecewa, putus asa, kembali ke jalan hitam..

Nak belajar lagi cara break plateau, boleh join DietFit Xtreme di Petaling Jaya. Apa yang extreme sangat? Extremely healthy jer

Haaa.. kalau nak join DietFit tu boleh hubungi Facebook beliau yaa.

Sekarang kita dah faham dah kenapa berat dok statik je kat angka yang sama kan? Jadi banyakkan bersabar dan belajar cara untuk mengatasinya. Nak kena naikkan mascle mass dan makan dengan lebih berhati-hati seperti kata sifu MKA. 🙂

Nanti kita sambung pula macam mana nak naikkan muscle mass dan makan dengan lebih baik tu ya.

Jangan sedih-sedih okkayyy…

Ganbatte!!!

Love,

AkakSelim

019-722 8520

 

Share Button

Kerja Part Time Di Rumah Dengan Modal Kecil

Dalam keadaan yang dunia yang sangat mencabar hari ini, harga minyak naik, harga barangan naik, semuanya naik kan? Ramai yang memilih untuk bekerja part time biarpun mempunyai gaji tetap. Begitu juga dengan surirumah, bukan hanya duduk-duduk dan baring-baring melayan sinetron sahaja. Tetapi memilih untuk melakukan kerja part time dengan modal yang kecil tanpa sebarang risiko.

Ikuti perkongsian daripada Puan Fatimah Azzahra ni.

Bisnes Shaklee memang modal kecil. Tak sampai RM100 pun. Hanya keluarkan RM75.90 untuk mendaftar sebagai ahli. Anda terus boleh menjalankan bisnes Shaklee anda. Mudah kan?

Pastinya ada guide yang akan diberikan. Guide tersebut termasuk teknik marketing, teknik berBOSS kan Allah, teknik ‘menjual diri’ dan pelbagai lagi ilmu yang akan diberikan secara percuma. Ianya juga mudah untuk dilaksanakan. InshaAllah.

Whatsapp AkakSelim di 019-722 8520 untuk memulakan bisnes part time atau full time yang modalnya kurang dari RM100.

AkakSelim @ Laila

019-722 8520

ID : 854299

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...