Badan Kembali Macam Anak Dara Walaupun Dah Anak 3!!

Seronok kan kalau badan cepat je kurus lepas mengandung. Untuk orang yang cepat kurus, memang senanglah kan. Tapi kalau yang jenis badan naik memang kena usaha lebih sikit. Nak kena rajin usaha.

Macam mana nak usaha tu? Ni salah sorang kawan saya yang berjaya turunkan 20 kg selepas bersalin. Sila klik link di bawah ni yaa…

Turun 20 kg lepas bersalin

4 Rahsia Turun 20 kg Selepas Bersalin

Ini pula kisah Puan Nor, mak anak 3 yang badannya kembali macam anak dara walaupun dah anak 3. :). Apa rahsia beliau?

Mak Anak 3 Tapi Badan Macam Anak Dara

Disebabkan beliau gagal menyusukan anak pertama sehingga 2 tahun, dapat menyusu 3 bulan je. Beliau berazam untuk menyusukan anak kedua dengan susu ibu lebih lama. Beliau ambil Energizing Soy Protein (ESP) semasa nak menyusukan anak ke 2. Susu memang banyak dan badan pun tak letih sangat.Alhamdulillah beliau berjaya menyusukan anak kedua sehingga 2 tahun 3 bulan.

Dan masih boleh menyusu semasa mengandungkan anak ke 3. Setelah anak ke 3 lahir pun, anak ke 2 masih lagi menyusu bersama-sama dengan adiknya. Sejak konsisten dengan pengambilan ESP, beliau tiada masalah untuk menyusukan 2 anak sekaligus.

Alhamdulillah.

Selain daripada susu makin banyak dan badan bertenaga je walaupun semasa mengandung dan menyusukan anak, beliau juga dapat KESAN SAMPINGAN yang sangat BEST!

1. Susu banyak sehinggakan boleh menyusukan 2 anak sekaligus (tandem nursing).

2. Kulit pun makin cerah, parut makin pudar.

Turun berat lepas bersalin

Continue reading Badan Kembali Macam Anak Dara Walaupun Dah Anak 3!!

Share Button

8 Kesilapan Yang Sering Dilakukan Semasa Menurunkan Berat Badan

Kesilapan-kesilapan ini adalah daripada pengalaman saya sendiri dan juga pengalaman rakan-rakan yang sama-sama berdiet untuk menurunkan berat badan.

Dulu-dulu saya turunkan berat badan dengan menggunakan cara sendiri, tetapi sekarang lebih banyak berguru dan mencari info daripada orang yang lebih pakar seperti Kevin Zahri dan anak-anak didik beliau.

Kesilapan Yang Sering Dilakukan Semasa Menurunkan Berat Badan

1. Berlapar/Makan Terlalu Sedikit

cepat turun berat

Sebenarnya berlapar atau makan terlalu sedikit akan menyebabkan berat badan langsung tidak turun atau makin naik. Ini adalah kerana kadar metabolisme akan menurun jika kita tidak makan. Apabila kita tidak makan dengan hidangan yang betul, kita akan terasa lapar dan tidak dapat mengawal nafsu makan. Akhirnya kita makan lebih banyak dan berat badan akan naik pula. Bukannya turun.

2. Makan Makanan Tertentu Sahaja

Turunkan berat badan dengan cepat

Pernah dengar DIET EPAL? Makan 1 biji epal je sehari. Atau makan sup sayur jeeee setiap hari. Lapar kot kan? Hanya sebiji epal tak mampu mengenyangkan kita, malah akan menyebabkan kadar metabolisme juga akan menurun. Kita mungkin akan turun berat badan hanya dengan 1 biji epal sehari tetapi kita akan kekurangan nutrien dalam badan dan menjadikan diri kita tidak sihat. Sebaiknya makan mengikut keperluan makanan yang betul, hanya perlu mengawal jumlah makanaan yang diambil.

3. Kawal Pemakanan Sepanjang Berdiet Sahaja

cepat turun berat

Sepanjang berdiet, kawal pengambilan makanan. Kurangkan gula, kurangkan garam dan mengambil jumlah makanan yang betul. Tetapi apabila sudah mencapai berat yang diingini, terus berlagak seperti orang tak makan 5 hari. Semua benda kita makan. Akhirnya diet tak kemana. Makin gemuk ada laaa..

Kawal pemakanan bukan hanya semasa berdiet sahaja, ia seharusnya dilakukan secara berterusan. Bukannya langsung tidak boleh ambil makanan yang tinggi kalori sesekali, tetapi ingat. Jangan sampai lupa diri.

4. Elakkan karbohidrat seperti nasi dan roti

Cepat turun berat
Pilih sumber karbohidrat yang sihat.

Ini memang saya pernah buat zaman2 bujang dulu.. hehe. Maklumlah kurang ilmu. Masa tu pulak susah juga berinternet ni. (Macam hidup zaman 80-an pulak kan… hihi). Masa tu saya hanya makan nasi sekali seminggu sahaja. Berat memang turun sebab saya aktif bersenam. 🙂

Tapi yang silapnya, badan kita juga memerlukan karbohidrat. Cuma cara pengambilan karbohidrat tu kena pastikan ianya betul. Jika ambil nasi, hanya ambil segenggam tangan kita. 🙂

Dan silapnya kita, tak ambil nasi tapi ganti dengan mee, kuey tiaw dan lain-lain. Sebenarnya nasi lebih baik berbanding mee tersebut.

5. Tidak Mencari Info Yang Betul Untuk Turunkan Berat

Haa.. sayalah ni. Buat ikut kepala sendiri aje. 🙂

Sepatutnya cari info yang betul dan tepat untuk menurunkan berat badan. Cari cara makan yang betul, senaman yang perlu untuk turun berat dengan sihat dan cepat.

Kalau ada jurulatih lagi bagus.

6. Malas Bersenam

Turunkan berat badan dengan cepat

Nak kurangkan berat badan hanya dengan cara kurangkan makan sahaja. Langsung tidak mahu bersenam. Sepatutnya bersenam menjadi rutin harian kita. Sekurang-kurangnya 4x seminggu dalam tempoh 30 minit setiap sesi.

7. Ambil Sup Sahaja

Ini memang kesilapan besar. Yang sebenarnya kita perlu makan isinya sama ada sup sayur ke, sup ayam ke, sup daging ke. Bukannya makan supnya sahaja. Amalan songsang dengan cara pemakanan yang betul untuk diet ni. Yang ni pun saya selalu buat jugak dulu-dulu. 🙁

8. Salahkan Makanan Tambahan

Turun berat cepat

 

Semasa mengambil makanan tambahan seperti protein untuk menurunkan berat badan, kita jaga jadual harian kita dengan senaman setiap hari dan makan dengan betul. Tetapi bila dah dapat berat idaman sepanjang mengambil makanan tambahan, kita kembali kepada tabiat lama kita. Lepas tu kita salahkan makanan tambahan tu yang membuatkan kita gemuk semula.

Biasa dengar tak?

Aku makan produk xxx dulu, bila dah stop je badan naik balik.

Biasa dengar kan? Padahal kita silap. Masa kita ambil makanan tambahan tu, kita punyalah jaga makan minum. Bersenam sokmo. Lepas tu semuanya kita lupakan dan kita salahkan makanan tambahan tersebut sebab berat kita dah naik semula.

Pernah buat kesilapan-2kesilapan ni? Kalau pernah, jom kita sebarkan. Semoga orang lain yang baru nak mulakan takkan tersilap langkah macam kita.

Jika ada apa-apa nak tanya tentang cara turunkan berat badan, boleh hubungi saya di 019-722 8520. InshaAllah saya akan jawab secepat mungkin.

Jom Kurus 2016!! Sama-sama kita usaha untuk kuruskan badan yaa… 🙂

Share Button

6 Sebab Kenapa Soya Shaklee Adalah Yang Terbaik Di Pasaran

Soya sentiasa menjadi buah mulut orang. Ada yang kata penyebab kanser, ada yang kata menyebabkan lelaki jadi ciri-ciri perempuan dan bermacam-macam lagi tohmahan terhadap soya.

Protein untuk cepat kurus

Sebenarnya bukan soya yang bersalah tetapi jenis soya yang berlainan itu yang membuatkan soya memberi kesan positif atau negatif terhadap penggunanya.

Sebelum minum soya, ini adalah ‘checklist’ yang kita WAJIB cek, soya tersebut sesuai untuk diminum atau tidak.

Klik link –> Cek Dulu Soya Yang Kita Suka

ESP Shaklee adalah bukan sekadar soya tetapi adalah produk soya terbaik. Sama macam kereta Ferrarilah, ia bukan sekadar kereta tetapi kereta paling laju.

Jadi, adalah tidak adik jika kita nak samakan ESP Shaklee ni dengan air soya kotak atau tempe atau nattou (makanan jepun-kacang soya yang ditapaikan) atau tauhu atau apa-apa sahaja produk soya di pasaran.

Jom kita tengok.

6 Sebab Kenapa Soya Shaklee (ESP) Adalah Yang Terbaik

1. Keberkesanan ESP Terbukti Melalui Kajian Klinikal Saintis Sedunia

Protein untuk cepat kurus

ESP dimajukan oleh orang-orang cerdik pandai iaitu para saintis Shaklee. Bukan dicipta oleh orang-orang biasa yang hanya keluarkan produk tanpa mengkaji dahulu produk tersebut.

Kajian-kajian ini bukan sahaja dijalankan oleh saintis Shaklee sahaja, tetapi juga dijalankan oleh saintis luar (pihak ke-3 yang tiada kaitan dan kepentingan dengan Shaklee). Dalam banyak-banyak syarikat nutrisi, Shaklee je berani menggunakan pihak ke-3 ini menjalankan kajian ke atas produk-produknya.

Kebanyakan syarikat lain tidak meminta pihak lain mengkaji produk mereka kerana dikhuatiri tiada kelulusan ujian klinikal.

2. ESP Satu-Satunya Produk Yang Ada Semua 9 Asid Amino Penting

Protein untuk cepat kurus

Badan kita memerlukan protein untuk membina sel yang sihat. Pembinaan sel yang tidak sihat akan menyebabkan bermacam-macam kanser kepada tubuh badan.

Unsur protein terdiri daripada 21 jenis asid amino :

-12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid dan dihasilkan oleh badan kita.

-9 lagi dinamakan essential amino acid  dan HANYA boleh didapati daripada makanan yang kita makan kerana badan kita takkan boleh hasilkan protein-protein ini.

Di dalam pasaran dunia, tiada satu pun produk yang mampu membekalkan kesemua 9 essential amino acid ni KECUALI ESP. Sehingga sekarang pun, ESP adalah satu-satunya produk yang mengandungi semua essential amino acid ni.

3. ESP Diproses Pada Suhu Yang Rendah Agar Protein Tidak Rosak

Protein untuk cepat kurus

Dalam 100 gram daging atau ayam yang kita makan, kita mungkin hanya dapat 10 gram sahaja kandungan protein yang ada dan selebihnya adalah HAMPAS.

Kenapa HAMPAS?

Sebab makanan yang kaya dengan protein sekali pun akan hilang kandungan protein apabila dimasak. Ini kerana protein akan musnah dalam suhu yang tinggi, lebih-lebih lagi pada suhu makanan di masak.

Dan kalau masih ada pun saki baki protein dalam masakan, strukturnya dah berubah kepada gumpalan-gumpalan yang sukar dihadam dan diserap oleh badan. Sebab itulah kita ni dah banyak makan ayam, ikan dan daging pun masih lagi terdedah kepada risiko tak cukup protein dalam badan.

Tetapi,

protein dalam ESP tak musnah kerana ia diproses pada suhu yang rendah supaya kandungan protein di dalamnya kekal berkualiti dan kekal berkesan pada tubuh. Memang bukan HAMPAS yang masuk ke dalam badan kita.

4. ESP Diperbuat Daripada Sumber Kacang Soya Non-GMO

Protein untuk cepat kurus

Zaman sekarang ni banyak tanaman yang diubahsuai secara genetik. Contoh paling mudah ialah kita kacuk bunga biar nampak lagi cantik atau buah supaya lagi sedap. Antara produk yang popular yang diubahsuai secara genetik (GMO) ialah buah jambu batu, tembikai dan anggur tiada biji.

Begitu juga dengan soya. Kebanyakan produk-produk lain di pasaran sudah diubah secara genetik. Genetik mereka diubah supaya kurang risiko diserang penyakit untuk mendapatkan hasil yang lebih banyak dan sedap dimakan.

Risiko menggunakan produk-produk GMO ini ialah unsur makananan yang dimakan bukan lagi semulajadi, struktur berbeza dan sudah terdedah kepada racun pestisid yang menyebabkan alergi, kanser dan pelbagai penyakit lagi.

Tetapi,

ESP Shaklee dibuat daripada soya yang bukan GMO iaitu soya asli yang tidak diubah genetiknya. 1 tin ESP diproses daripada 30 kg soya asli.

5. Kandungan Glysemic Index (GI) Dalam ESP Adalah Rendah

Protein untuk cepat kurus

ESP ni Low GI. Maksudnya ia ditukar kepada glukos dan tenaga secara perlahan-lahan, bukan sekaligus.

Perasan tak?
Kalau kita makan roti canai atau nasi lemak banyak-banyak sekali pun, lepas 2-3 jam dah lapar semula kan? Sebab roti canai dan nasi lemak ni High GI. Cepat kenyang dan cepat lapar sebab tenaga ditukar sekaligus. Makanan High GI ni tak bagus untuk pesakit kencing manis sebab ia membuatkan kandungan gula dalam badan mereka tidak stabil.

Tapi,

ESP ni Low GI.

Kalau makan pagi-pagi tu, kadang-kadang tengah hari pun masih rasa kenyang lagi. Bila kita rasa kenyang, kuranglah rasa asyik nak makan tu. Bila boleh kurangkan makan/kalori, ia boleh membantu kita kuruskan badan.

Sebab ESP ni Low GI, ia bagus untuk pesakit kencing manis. ESP ni boleh membantu stabilkan paras gula dalam darah mereka.

6. ESP Tiada Kolesterol, Tiada Asid Urik & Sangat Mudah Diserap Oleh Badan

Protein untuk cepat kurus

ESP memang tiada kolesterol sebab ia dihasilkan daripada tanaman. Selain dari pesakit kencing manis, pesakit darah tinggi pun tiada masalah untuk ambil ESP.

ESP juga tiada asid urik, sebab asid urik ni datangnya daripada badan, bukan makanan. Jadi pesakit gout pun boleh ambil ESP.

Dan sebab ESP adalah produk semulajadi, ia sangat mudah dihadam dan diserap oleh badan. Jadi, badan kita boleh dapat kebaikan protein daripadanya sebanyak dan secepat mungkin.

Boleh hubungi Laila di 019-722 8520 untuk pertanyaan lebih lanjut atau untuk pesanan ESP anda.

Laila

ID 854299

Share Button

5 Cara Mudah Turunkan 5 kg Dalam Masa 3 Minggu

Nak turunkan berat badan bukan ambil masa sehari atau pun seminggu. Nak naikkan berat badan 10 kg pun ambil masa bertahun-tahun jugak kan. Jadi nak turunkan berat pun mesti kena ambil masa. Bagi masa untuk diri kita turunkan berat dengan TENANG. 🙂

cara mudah turunkan berat dengan cepat

Sebelum masuk ke tips turun berat. Ada beberapa persediaan mental dan fizikal yang perlu kita buat. Apa dia?

  • Disiplin
    Kalau nak kurus, WAJIB disiplin tinggi.
  • Konsisten
    WAJIB konsisten dalam setiap tips yang diberikan.
  • Rajin
    WAJIB rajin. Rajin MAKAN, rajin BERSENAM, rajin ambil suplemen.

Ok, itu je persediaan yang kita perlu ada. Semua dalam diri kita NAK atau pun TIDAK.

Tips Turunkan Berat 5 kg Dalam Masa 3 Minggu Cara Mudah Dan Pantas

1. Eat Clean

Turun berat dengan eat clean

Apa itu eat clean? Boleh klik link di bawah untuk mengetahui konsep eat clean.

Konsep Eat Clean

Turun Berat Dengan Cabaran Eat Clean

Ya, saya turunkan berat badan 5.4 kg dengan cara eat clean selama 21 hari/3 minggu. Memang agak terkejar-kejar masa untuk sediakan makanan yang kita tak biasa buat. Mula-mula memang agak kelam kabut juga. Tapi sebab kita MAHU, kita akan cuba buat jugak. Dan lama-lama kita rasa macam MASTER CHEF pulak di dapur. 🙂

Sebab sangat senang nak masak menu-menu eat clean ni. Sangat mudah. Tak perlu tumis lama-lama, tak perlu guna minyak banyak-banyak. Hanya steam, rebus dan grill sahaja. Senang kan

2. Senaman

Turunkan berat badan dengan cepat

Memang ramai yang tiada masa nak bersenam ni. Ingat semula tujuan kita. Nak turun berat kan? Jadi WAJIB bersenam. Tak perlu lama setiap hari. Hanya perlu 30 minit sahaja. Pagi sebelum sarapan, petang atau malam. Ikut kesesuaian jadual kita. Kalau nak turun berat dengan cepat, WAJIB bersenam setiap hari.

Ingat satu je . Nak kurus ke tak? 🙂

3. Minum Air Masak

Makanan perlu dielakkan untuk anemia

Minum air masak pun WAJIB! Setiap 25 kg berat badan perlukan 1 liter air.

Contoh : Berat badan 100 kg

WAJIB minum air 4 liter sehari.

Banyaknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 4 liter tu. Senang saja. Macam ni,

Pagi : 1.5 liter (kalau bersenam pagi memang boleh habis 1.5 liter ni)

Tengah hari : 1 liter

Petang : 1 liter

Malam : 0.5 liter

Senang kan? Kalau bersenam pada waktu petang atau malam, boleh habis 1.5 liter pada waktu tersebut.

4. Detox

Detox untuk kurus cepat

Lakukan detox dengan meninggalkan gula dan garam serta makanan berminyak. Ambil jus detox tanpa gula. Seelok-eloknya sediakan sendiri di rumah.Jika ingin beli di luar, pastikan tanpa gula walau sedikit pun. Ambil setiap hari sepanjang 3 minggu.

Di samping itu boleh ambil makanan tambahan yang berfungsi sebagai vitamin detox seperti Vivix atau Alfalfa, Garlic dan Herblax.

Saya juga mengamalkan Detox Parasit selama 14 hari dalam tempoh menurunkan 5 kg ini. Gabungan detox dan eat clean ni memang best! Cepat kempis!!!

5. Ambil Suplemen

Turun berat dengan cepat
Pengambilan suplemen melengkapkan nutrisi dan memberikan efek lebih cepat dan mudah turunkan berat badan

 

WAJIB ke? Wajib jika nak cepat turunkan berat. Sebab apa? Suplemen ni memang membantu kita bakar lemak lebih cepat. Bantu tinggikan metabolisme kita. Apabila metabolisme meningkat, makin mudah untuk turunkan berat. Sepanjang program turun berat 21 hari tu, saya ambil Set Kurus Shaklee yang asas dan Vivix.

Vivix membantu meningkatkan kadar metabolisme badan dan memberi segala nutrien yang diperlukan oleh badan.

Set Kurus pula membantu saya membakar lemak secara efektif di samping membuang segala toksin yang bersarang dalam badan.

Di samping berat turun, banyak kesihatan dalaman yang saya dapat. Yang paling saya gembira ialah tahap lemak perut (visceral fat) saya menurun dari 24 ke 16. Alhamdulillah.

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan pantas
Alhamdulillah, ada perubahan yang baik.

Kalau nak tahu, visceral fat ni sangat bahaya untuk kesihatan dan boleh membawa maut. :(. Menakutkan bila tahu Visceral Fat saya ni sangat tinggi. Boleh kena penyakit kronik tiba2 tau! huhuhu. Oleh sebab itulah saya NEKAD untuk turunkan berat badan ni. Dengan turunnya berat badan, lemak dalam badan kita juga akan berkurangan hasil dari perubahan gaya hidup, cara makan dan senaman yang telah saya lakukan.

Mudah kan semua tips yang saya kongsikan??

5 tips ni mudah sahaja dan saya pasti semua orang boleh lakukannya.

Selamat mencuba ya!!!

Hubungi saya di 019-722 8520 (Laila-ID 854299) untuk bantuan nasihat eat clean atau pesanan Vivix dan Set Kurus Shaklee.

✿✿Jadi Ahli Shaklee Untuk Penjimatan Sehingga 20%✿✿

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

Nak Elakkan Makan Ubat Darah Tinggi Tapi TerKURUS Pula

Kisah Encik Fahmy. Ini kisah benar, nama pun nama sebenar. 🙂

Beliau masih muda, awal 30-an tetapi tahap kesihatannya agak teruk. 🙁 . Kasihan kan?

ubat darah tinggi
Bacaan tekanan darah tinggi Encik Fahmy

Beliau mengidap penyakit darah tinggi. berat badan yang berlebihan dan tahap kolesterol  beliau juga tinggi. Oleh kerana tekanan darah beliau terlalu tinggi, kadang-kadang beliau hanya terbaring kerana terlalu sakit kepala dan tak mampu untuk bangun.

Isteri beliau, Puan Adilah turut bimbang melihat keadaan suaminya itu. Malah sebagai isteri, beliau lebih risau apabila suaminya sering mengadu sakit dada.

Setelah membuat pemeriksaan doktor,  doktor menyarankan agar beliau mengambil ubat darah tinggi. Beliau terkejut dan terfikir.

Terbayang-bayang wajah anak-anak yang masih kecil.

Bagaimana dengan anak-anak nanti jika ditakdirkan terus mengidap tekanan darah tinggi? Atau terpaksa meninggalkan mereka.?? 🙁

“Aku mesti buat sesuatu!! Takkan nak berterusan begini? Silap-silap haribulan, tiba-tiba jantung boleh berhenti ni!!” Fikir beliau.

Tanpa berlengah lagi, beliau mengambil keputusan untuk berubah demi masa depan beliau dan keluarga. Banyak perubahan yang telah dilakukan di dalam hidupnya. Di antaranya ialah :-

1. Mengubah cara hidup, iaitu tidur lebih awal setiap malam dan kurangkan stress.

2. Mula melakukan senaman secara rutin 30 minit sehari.

3. Mengambil beberapa suplemen khas untuk tekanan darah tinggi iaitu :-

-B Complex
-Vitamin C
-Garlic
-Phytocol ST
-CoqHealth
-Omega Guard

Setelah beberapa bulan beliau konsisten dengan perubahan cara hidup serta mengambil suplemen  yang berterusan, beliau telah disahkan :-

1. Tekanan darah kembali normal

Ubat darah tinggi
Bacaan tekanan darah tinggi Encik Fahmy selepas menukar gaya hidup dan mengambil suplemen.

2. Kolesterol makin menurun kepada paras normal

3. Hilang berat badan sebanyak 12 kg  dalam masa 3 bulan dan dapat maintain berat badan yang sihat.

ubat darah tinggi
Niat asal nak turunkan tekanan darah tinggi, terKURUS pula… 🙂

Tahniah Encik Fahmy! Yang pastinya beliau lebih sihat dan lebih kacak dengan berat badan yg baru serta nampak lebih macho!

Sudah tentu kita mahukan yang terbaik untuk pasangan atau orang-orang yang kita sayangkan? Boleh beli SET DARAH TINGGI seperti yang Encik Fahmy ambil atau boleh mencuba Vivix. Untuk mereka yang sangat sibuk bekerja seperti doktor, peguam, cikgu atau sesiapa sahaja bolehlah mencuba suplemen ringkas tetapi mengandungi pelbagai khasiat. Ambil peluang untuk membeli Vivix dengan penjimatan berganda sehingga RM241++.

Klik link di sebelah untuk Vivix harga jimat :  Vivix Twin Pack Promo

Klik link di bawah untuk mengetahui manfaat Vivix

Manfaat Vivix

Hubungi saya untuk keterangan pesanan Set Darah Tinggi anda dengan SMS/Whatsapp ke 019-722 8520.

Laila
ID 854299

✿✿Jadi Ahli Shaklee Untuk Penjimatan Sehingga 20%✿✿

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

Akhirnya Suamiku Bangun Dari Koma…….

Ini adalah kisah Ayumi (bukan nama sebenar). Ayumi tersangat sedih dengan keadaan sekarang. Suaminya terkena strok dan terlantar kaku kerana koma. Dalam komanya, pelbagai masalah kesihatan dialami oleh suami tercinta.

1. Tekanan darah tinggi, 170/100 ke atas dan terpaksa ambil 4 jenis ubat untuk stabilkan tekanan darah.

2. Suaminya tetap kaku dan tak mampu tahan berat sendiri ketika sesi fisioterapi.

3. Kaki langsung tak boleh bergerak, koma! kaku!! 🙁

4. Tidak mampu menelan langsung.

5. Sering mengalami jangkitan darah.

6. Buah pinggang kurang berfungsi.

Sedih Ayumi bila mengenangkan suami yang tercinta menghadapi pelbagai masalah seperti itu. Terbaring kaku tanpa sebarang kata-kata. Hanya mampu melihat kesengsaraan yang dialami oleh si suami tercinta.

Ayumi mendapat tahu, Vivix Shaklee boleh membantu mereka yang strok. Ayumi sanggup keluarkan sedikit wang untuk berusaha menyelamatkan suaminya. Ayumi tak kisah kalau perlu dijual segala hartanya yang ada. Yang penting biarlah suaminya kembali normal, bergelak ketawa seperti dulu. Paling-paling pun biarlah suaminya dapat membuka mata dan mendengar apa yang ingin diberitahunya.

Setelah 5 hari menggunakan Vivix, Ayumi amat terkejut dengan perubahan yang berlaku ke atas suaminya. Ayumi menangis kesyukuran! Ayumi berterima kasih kepada Allah kerana beri peluang untuk suaminya hidup semula………….

Strok pulih dengan vivix

Kini… keadaan suaminya semakin baik. Banyak perkembangan positif yang dapat Ayumi lihat.

1. Tekanan darahnya kembali normal ke 120/68 dan kini pemberian ubat untuk darah tinggi telah diberhentikan.

2. Sudah boleh angkat dan tahan berat badan sendiri semasa sesi fisioterapi.

3. Kaki kirinya sudah boleh digerakkan.

4. Sudah boleh menelan.

5. Jangkitan darah semakin berkurangan dan semakin baik.

6. Buah pinggang sudah berfungsi dengan baik.

Alhamdulillah.

Hanya kesyukuran yang Ayumi panjatkan kepada Allah. Tiada yang lebih bermakna dalam hidupnya selain dari melihat suaminya semakin sembuh dan pulih. Seterusnya menjalani kehidupan seperti biasa.

Terima kasih Allah.

Terima kasih Vivix.

Semuanya dari Allah Yang Maha Menyembuhkan, Vivix hanyalah penyebab kesembuhan.

Jika anda juga menghadapi masalah seperti Ayumi, cepat-cepatlah berusaha dengan Vivix. Gunakan peluang yang ada untuk kembalikan kesihatan orang yang kita sayang dengan izinNya.

Sms/Whatsapp ke 019-722 8520 untuk dapatkan penawar strok hari ini ya. Nak tahu lebih lanjut tentang Vivix? Boleh klik link di bawah.

Apa Vivix Boleh Buat?

Pembelian 2 botol Vivix akan mendapat

Keahlian PERCUMA
Penghantaran PERCUMA
Cash back 5% bulan depan

Penjimatan sehingga RM241 –> Klik link di bawah yaa

Jimat RM241!!

Atau boleh juga isi form ini untuk pembelian dan saya akan hubungi anda untuk proses pembayaran. Kad Debit dan Kad Kredit juga diterima. 🙂

✿✿Jadi Ahli Shaklee Untuk Penjimatan Sehingga 20%✿✿

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

5 Cara Mudah Dan Pantas Hilangkan Lemak Perut Tanpa Ubat

Kisah ini adalah kisah saya. Pengalaman saya sendiri. Kisahnya ada di sini, di mana sebab utama saya mencuba untuk berdiet dan Eat Clean.

Cabaran 21 hari Eat Clean

Secara ringkasnya,

Lemak perut/lemak di sekitar organ penting atau dikenali sebagai Visceral Fat amatlah membahayakan. Kerana lemak ini akan masuk ke salur darah dan boleh mengakibatkan salur darah tersumbat seterusnya boleh menyebabkan penyakit-penyakit kronik seperti sakit jantung, tekanan darah tinggi, strok dan juga penyakit berbahaya yang lain.

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan cepat
Lemak perut yang boleh mengakibatkan pelbagai penyakit kronik. Gambar : DrAxe.com

Saya memang terasa sangat ngeri apabila melihat result lemak perut/visceral fat saya teramat tinggi iaitu 24. Lemak perut yang sepatutnya ialah hanya 1-9 sahaja. Beza jauh tu kan daripada yang normal?? Mana saya tak risau.

SEBELUM : 14.11.2015 

tips turunkan lemak perut
24!! Nampak tak kategori VERY HIGH!!! Huhuhu

SELEPAS 4 BULAN : 15.03.2016

tips turunkan lemak perut
Turun kepada 16! Lega sikit, tapi masih kena kerja keras!

Bagaimana Saya Turunkan Lemak Perut Dari 24 ke 16 Tanpa Ubat?

1. Cabaran Clean Eating 21 Hari

Saya join Cabaran Clean Eating selama 21 hari secara online melalui group whatsapp. Semua peserta dikehendaki mengambil makanan yang ditentukan sahaja sebanyak 6x makan sehari. Kita tidak perlu berlapar malah lebih kenyang dari biasa. 🙂

Eat clean
Salah satu contoh menu semasa Clean Eating Challenge. Sedap!!!!

Cerita penuh tentang cabaran ni boleh klik link ni ya. –> Cabaran Turun Berat Tanpa Perlu Berlapar

Dan boleh baca di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang konsep eat clean –> Konsep Eat Clean

2. Senaman Ringan

Saya hanya melakukan senaman ringan seperti briskwalk/berjalan keliling taman bersama anak-anak sambil menggendong baby saya, Zara yang berusia 8 bulan pada waktu itu. Sesekali saya berbasikal keliling taman. Dan semasa join cabaran clean eating, saya mulakan senaman kardio tetapi tetapi terpaksa berhenti selepas hari ke 3 kerana sakit lutut. Mungkin kerana berat badan yang tinggi menjadi beban kepada lutut saya. Jadi, saya hanya teruskan dengan briskwalk dan mengayuh basikal.

3. Detox Parasit (Nyahcacing Dari Badan)

Secara asasnya, detox parasit ni adalah elakkan daripada ambil gula putih dan makanan yang berasaskan gandum. Di samping itu ada juga beberapa suplemen yang sesuai untuk diambil semasa proses detox ni iaitu Garlic, Herblax, Nutriferon dan Alfalfa.

Klik link ni untuk mengetahui lebih lanjut tentang detox parasit ni. –> Hilangkan Cacing Dari Badan

4. Lemon & Makanan Sunnah

Makanan rawat kanser

Saya amalkan minum air lemon setiap hari. Dan semasa saya buat detox parasit, saya amalkan minum cuka kurma dicampurkan dengan madu. Setiap pagi sebelum sarapan, saya akan bancuhkan 2 sudu besar cuka kurma dengan 2 sudu besar madu asli. Saya amalkan selama sebulan secara konsisten. Sekarang pun masih ambil lagi, tapi bukan tiap2 hari. kadang2 terlupa.. 😛

Cegah Kanser Dengan Air Lemon

5. Suplemen

Semasa disahkan lemak perut yang tinggi, saya bertanya kepada Pakar Nutrisi Shaklee, Ms Celine cadangan produk yang saya WAJIB ambil iaitu :-

Vivix twin pack

-Untuk masalah LEMAK PERUT saya : Vivix, Lecithin & Omega

-Untuk turunkan berat + tambah otot : ESP atau Cinch Shake Mix (masa tu saya beli Cinch Shake Mix Coklat, Sedap!!)

-Untuk penyusuan baby saya yang masih kecil : Alfalfa dan Ostematrix

Dan yang WAJIB ambil setiap hari adalah B Complex, ia amat diperlukan oleh apa jua masalah kesihatan. Tanpa mengira lelaki atau wanita.

Alhamdulillah, hasil mengamalkan segala tips di atas selama 4 bulan, tahap lemak perut saya berkurang dari 24 ke 16. Akan terus berusaha untuk mencapai paras NORMAL iaitu 1 – 9 sahaja. InshaAllah.

cara turunkan lemak perut dengan mudah dan pantas
Alhamdulillah, ada perubahan yang baik. 🙂

Selamat Mencuba!

Hubungi saya Laila (ID 854299) di 019-722 8520 untuk mendapatkan SET BUANG LEMAK atau SET KURUS atau SET DETOX. 🙂

Konsultasi adalah PERCUMA sepanjang hayat selepas pembelian. 🙂

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

Benarkah Vivix Ni Sangat Berkesan Macam Ada Kuasa SUPER POWER? Kenapa?

Makin ramai rakyat Malaysia yang merasai kehebatan cecair berwarna ungu pekat dari Shaklee. Tak lain dan tak bukan VIVIX atau dikenali sebagai TONIK AJAIB. Bulan lepas group kami berjaya menjual 700 botol Vivix!! Banyak tu! Dan menggambarkan betapa ramainya rakyat Malaysia sedang menghadapi masalah penyakit kronik. Dan beberapa peratus di dalamnya memang mengambil untuk penjagaan dan pencegahan awal sebelum terkena penyakit.

Benarkah Vivix Sangat Berkesan? Macam Ada Kuasa SUPER POWER?

Kalau berkesan? KENAPA?Kenapa sentiada dikatakan berkesan untuk membantu menyelesaikan masalah penyakit kronik?

Vivix berkesan

Vivix ni mengandungi RESVERATROL yang memulihkan dan memperbaiki sel badan kita hingga ke tahap paling jauh iaitu DNA.

DNA tu apa?

DNA adalah genetik asas manusia. DNA yang rosak boleh mengakibatkan bermacam-macam penyakit seperti kanser, penyakit kronik yang lain dan penuaan sebelum usia.

Resveratrol ini mampu memperbaiki kerosakan DNA dalam badan kita dan mengembalikan kesihatan tubuh kita.

Kenapa Resveratrol Dalam Vivix Ni Power?

#1 Kajian Professor Harvard membuktikan Resveratrol jika digabungkan dengan Polifenol akan menjadi 10X lebih BERKESAN dan POWER. Vivix ada 15 jenis Polifenol dan siap dengan Patent Pending lagi!

#2 Resveratrol di dalam produk lain hanya 20% sahaja. Tetapi di dalam Vivix ada 98% Resveratrol asli. 5X ganda lebih banyak daripada produk lain.

#3 Reseveratrol di dalam SATU sudu Vivix sama dengan Resveratrol di dalam 100 gelas wain. 100X ganda tu!

Ada orang tanya kenapa nak bandingkan dengan wain? Kita kan orang Islam. Tak boleh ke nak banding dengan minuman lain?

Sebab Wain diperbuat daripada anggur. Dan anggur dikatakan mempunyai Resveratrol yang hebat untuk kesihatan. Vivix juga diperbuat daripada anggur. Nak buat perbandingan mestilah bahan yang sama jenis kan? Takkan nak bandingkan dengan minuman dari ekstrak oren pula kan?

Dan dikatakan sumber Resveratrol paling baik adalah daripada Wain. Tetapi dalam setiap LITER wain hanya mengandungi 13 mg Resveratrol. Untuk dapatkan dos Resveratrol yang baik, mesti minum berliter2 wain. Sanggup ke? Semestinya ada had untuk minum alkohol bagi bukan Muslim kan.

Dan untuk Muslim, dah sah2 lah HARAM wain ni, apa pilihan kita ada untuk dapatkan Resveratrol terbaik? 

Jawapannya adalah semestinya VIVIX lah!!

Sumber : livestrong

Mengikut kajian, Resveratrol yang terdapat di dalam 1 sudu Vivix bersamaan dengan 100 gelas wain. Hebat bukan?

Hanya 1 sudu teh Vivix setiap hari. Mudah bukan?
Bagi yang bukan Muslim pula, tak perlu nak minum 100 gelas wain setiap hari sehingga boleh memudaratkan.

Setiap orang perlukan Vivix ni. Untuk penjagaan kesihatan yang berpanjangan. Sememangnya ia satu pelaburan kesihatan jangka panjang. Boleh tengok manfaat lain Vivik, klik link di bawah.

Manfaat Dan Kelebihan Vivix

Boleh isi form ni untuk dapatkan Vivix 2 botol dengan harga penjimatan. Saya akan hubungi anda untuk proses pendaftaran ahli untuk pembelian 2 botol Vivix secara PERCUMA. 🙂

Jimat RM241 dengan pembelin 2 botol Vivix ni. Selain tu ada beberapa keistimewaan lagi. Klik link di bawah.

Jimat dan Special Dengan 2 botol Vivix

Jika ada sebarang persoalan atau kemusykilan, boleh whatsapp saya di 019-722 8520.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

[Clean Eating Challenge : Day 19] Ayam Percik Sihat Tapi Sedap!

Ayam Percik Sihat

Ayam percik

Ayam (bakar kosong atau perap dengan sedikit garam dan kunyit)

Resepi Kuah Percik Sihat

Bahan-bahan :

1 cawan low fat milk
2-3 sudu besar plain yogurt
3-5 ulas bawang merah
1 inci halia
1 batang serai
3 tangkai cii kering (boleh juga gunakan cili merah segar)
Garam secukup rasa
Gula secukup rasa
1/4 asam keping/sedikit asam jawa

Cara-cara Membuatnya :

1. Kisar semua bahan kuah dan masakkan dengan api perlahan.
2. Kacau sehingga kuah pekat.
3. Masukkan garam dan gula secukup rasa.

Siap!
Mudah je kan??

**Boleh juga diletakkan separuh daripada kuah ke atas ayam yang sedang dibakar.**

Selamat mencuba!

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...