Turun 20 kg lepas bersalin

Badan Kembali Macam Anak Dara Walaupun Dah Anak 3!!

Seronok kan kalau badan cepat je kurus lepas mengandung. Untuk orang yang cepat kurus, memang senanglah kan. Tapi kalau yang jenis badan naik memang kena usaha lebih sikit. Nak kena rajin usaha. Macam mana nak usaha tu? Ni salah sorang kawan saya yang berjaya turunkan 20 kg selepas bersalin. Sila klik link di bawah ni yaa… 4 Rahsia Turun 20

Share Button
Continue reading »
Turunkan berat badan cara cepat

8 Kesilapan Yang Sering Dilakukan Semasa Menurunkan Berat Badan

Kesilapan-kesilapan ini adalah daripada pengalaman saya sendiri dan juga pengalaman rakan-rakan yang sama-sama berdiet untuk menurunkan berat badan. Dulu-dulu saya turunkan berat badan dengan menggunakan cara sendiri, tetapi sekarang lebih banyak berguru dan mencari info daripada orang yang lebih pakar seperti Kevin Zahri dan anak-anak didik beliau. Kesilapan Yang Sering Dilakukan Semasa Menurunkan Berat Badan 1. Berlapar/Makan Terlalu Sedikit Sebenarnya

Share Button
Continue reading »

6 Sebab Kenapa Soya Shaklee Adalah Yang Terbaik Di Pasaran

Soya sentiasa menjadi buah mulut orang. Ada yang kata penyebab kanser, ada yang kata menyebabkan lelaki jadi ciri-ciri perempuan dan bermacam-macam lagi tohmahan terhadap soya. Sebenarnya bukan soya yang bersalah tetapi jenis soya yang berlainan itu yang membuatkan soya memberi kesan positif atau negatif terhadap penggunanya. Sebelum minum soya, ini adalah ‘checklist’ yang kita WAJIB cek, soya tersebut sesuai untuk

Share Button
Continue reading »
cara mudah turunkan berat dengan cepat

5 Cara Mudah Turunkan 5 kg Dalam Masa 3 Minggu

Nak turunkan berat badan bukan ambil masa sehari atau pun seminggu. Nak naikkan berat badan 10 kg pun ambil masa bertahun-tahun jugak kan. Jadi nak turunkan berat pun mesti kena ambil masa. Bagi masa untuk diri kita turunkan berat dengan TENANG. ๐Ÿ™‚ Sebelum masuk ke tips turun berat. Ada beberapa persediaan mental dan fizikal yang perlu kita buat. Apa dia?

Share Button
Continue reading »

Nak Elakkan Makan Ubat Darah Tinggi Tapi TerKURUS Pula

Kisah Encik Fahmy. Ini kisah benar, nama pun nama sebenar. ๐Ÿ™‚ Beliau masih muda, awal 30-an tetapi tahap kesihatannya agak teruk. ๐Ÿ™ . Kasihan kan? Beliau mengidap penyakit darah tinggi. berat badan yang berlebihan dan tahap kolesterol ย beliau juga tinggi. Oleh kerana tekanan darah beliau terlalu tinggi, kadang-kadang beliau hanya terbaring kerana terlalu sakit kepala dan tak mampu untuk bangun.

Share Button
Continue reading »

Akhirnya Suamiku Bangun Dari Koma…….

Ini adalah kisah Ayumi (bukan nama sebenar). Ayumi tersangat sedih dengan keadaan sekarang. Suaminya terkena strok dan terlantar kaku kerana koma. Dalam komanya, pelbagai masalah kesihatan dialami oleh suami tercinta. 1. Tekanan darah tinggi, 170/100 ke atas dan terpaksa ambil 4 jenis ubat untuk stabilkan tekanan darah. 2. Suaminya tetap kaku dan tak mampu tahan berat sendiri ketika sesi fisioterapi.

Share Button
Continue reading »
cara turunkan lemak perut dengan mudah dan cepat

5 Cara Mudah Dan Pantas Hilangkan Lemak Perut Tanpa Ubat

Kisah ini adalah kisah saya. Pengalaman saya sendiri. Kisahnya ada di sini, di mana sebab utama saya mencuba untuk berdiet dan Eat Clean. Cabaran 21 hari Eat Clean Secara ringkasnya, Lemak perut/lemak di sekitar organ penting atau dikenali sebagai Visceral Fat amatlah membahayakan. Kerana lemak ini akan masuk ke salur darah dan boleh mengakibatkan salur darah tersumbat seterusnya boleh menyebabkan

Share Button
Continue reading »

Benarkah Vivix Ni Sangat Berkesan Macam Ada Kuasa SUPER POWER? Kenapa?

Makin ramai rakyat Malaysia yang merasai kehebatan cecair berwarna ungu pekat dari Shaklee. Tak lain dan tak bukan VIVIX atau dikenali sebagai TONIK AJAIB. Bulan lepas group kami berjaya menjual 700 botol Vivix!! Banyak tu! Dan menggambarkan betapa ramainya rakyat Malaysia sedang menghadapi masalah penyakit kronik. Dan beberapa peratus di dalamnya memang mengambil untuk penjagaan dan pencegahan awal sebelum terkena

Share Button
Continue reading »

[Clean Eating Challenge : Day 19] Ayam Percik Sihat Tapi Sedap!

Ayam Percik Sihat Ayam (bakar kosong atau perap dengan sedikit garam dan kunyit) Resepi Kuah Percik Sihat Bahan-bahan : 1 cawan low fat milk 2-3 sudu besar plain yogurt 3-5 ulas bawang merah 1 inci halia 1 batang serai 3 tangkai cii kering (boleh juga gunakan cili merah segar) Garam secukup rasa Gula secukup rasa 1/4 asam keping/sedikit asam jawa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »