Set Bersalin Yang Ibu Berpantang Wajib Pilih Untuk Banyakkan Susu

Biasanya lepas bersalin, ibu-ibu terutamanya ibu-ibu baru selalu risau dan ada masalah penyusuan kan? Selalu tertanya-tanya, “Susu saya ada ke?” “Susu saya ni cukup ke untuk baby saya?” “Susu saya macam sikitttttt je.” “Baby selalu menangis, susu saya tak cukup ke?” Bagaimana Nak Atasi Masalah-masalah Penyusuan Ni? Lengkapkan Ilmu Penyusuan Sepanjang Hamil Sediakan ilmu penyusuan yang cukup sebelum bersalin. Silah

Share Button
Continue reading »

MLM Sebenar atau Skim Cepat Kaya?

Apabila disebut Multi-Level Marketing atau lebih dikenali sebagai MLM, ramai orang skeptikal dengan perkataan M.L.M itu sendiri. Pasti terbayang di kepala hanyalah perkataan menindas, makan duit orang, skim cepat kaya, MLM haram jadah dan pelbagai tohmahan lagi. Sebelum kita terus menuduh yang bukan-bukan, jom kita ‘study’ dulu sedikit sebanyak tentang MLM ni. Bagaimana MLM ini bermula? Ia diasaskan oleh Henry

Share Button
Continue reading »

6 Vitamin Penting Yang Ibu Hamil Patut Tahu Untuk Dapat Anak Sihat

Setelah disahkan hamil dan menjalani check-up bulanan, biasanya ibu-ibu akan dibekalkan vitamin oleh doktor. Ada juga ibu-ibu yang tak suka ambil vitamin ni atas sebab-sebab tertentu seperti loya teruk, tak boleh telan, nak muntah dan ada juga yang berpendapat vitamin boleh membuatkan bayi di dalam kandungan menjadi besar. Tahukah ibu-ibu? Vitamin dan nutrien amat diperlukan oleh tubuh manusia, apatah lagi

Share Button
Continue reading »

Tips Memilih Breast Pump Betul Dan Yang Paling Bagus

Saya sangat bersetuju jika ada ibu yang mengatakan pemilihan pam yang betul dan bagus adalah salah satu faktor kejayaan penyusuan susu ibu. Kenapa? Pam yang tidak bagus dan menyakitkan cik B kita semasa mengepam akan membuatkan kita rasa serik dan perit untuk mengepam serta nak mengepam tu bagaikan satu seksaan pula. Bagaimana nak berjaya kan? Walaupun kejayaan penyusuan bukan bergantung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »