Soya Bahaya Untuk Kesihatan? Wajib Cek Soya Yang Anda Ambil!

Macam-macam khabar angin yang orang perkatakan tentang soya ni kan? Kesian soya yang tak bersalah. 🙂

Protein soya yang terbaik di pasaran
Soya yang dicuci dengan air dapat mengekalkan isoflavones.

Sebenarnya soya ni ada bermacam-macam jenis. Dan tugas kita adalah mencari soya yang terbaik untuk kita ambil sebagai minuman harian.

Bagaimana Nak Tahu Soya Tu Bahaya Atau Tidak?

Haaaa, jom baca kat sini.

  • Ditanam secara organik?
  • Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)?
  • Mengandungi 9 asid amino penting?
  • .
  • .
  • .

Siap ada ‘cheklist’ lagi ni. Pastikan soya yang anda minum hari ini menepati semua kategori yang dibincangkan. Baca lebih lanjut di entry di bawah ni ya. Sila klik.

Soya Yang Selamat Untuk Anda

Dengan lebih tepat, carilah soya yang benar2 menepati ciri-ciri selamat yang di sebutkan di dalam entry di atas.

Soya Yang Mana Lebih Selamat Dan Sangat Istimewa?

Bila dah tahu ciri-ciri soya yang selamat, sudah pasti anda ingin tahu soya yang manakah yang menepati ciri-citi tersebut. Malah soya ini menjadi buah mulut rakyat Malaysia, sentiasa mendapat permintaan dan ramai peminatnya.

Soya yang mana lagi kalau bukan ESP kan? Apa ESP ni?

esp-soy-protein

ESP adalah Energizing Soy Protein, yang merupakan produk PALING HOT sepanjang masa.

Apa Istimewanya ESP Ni?

Mari kita tengok. Klik link di bawah ni ya

ESP Yang Sangat Istimewa Dan Tidak Ada Pada Soya Biasa

Masih ragu-ragu? Kurang percaya? Kalau begitu, jomlah kita tengok testimoni daripada ribuan pengguna ESP ni. 🙂

Anda pasti teruja kerana ia bukan sahaja memberi efek untuk kulit tetapi membantu ibu menyusu, ibu dalam pantang, ibu hamil dan pelbagai pengalaman lagi.

Testimoni 1 :

ESP bagus untuk kulit

Testimoni 2 :

ESP1

Testimoni  3 :

ESP2

Testimoni  4 :

ESP3

Testimoni  5 :

ESP4

Teruja untuk mendapatkannya? Tambah lagi bulan ni promosi tau!! Beli 6 PERCUMA 1 tin ESP! Cepat2 hubungi saya kerana offer ini hanya tinggal 3 hari sahaja lagi.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

11 Kelebihan Set Bersalin Shaklee Yang Ibu-Ibu Patut Tahu

Pagi-pagi ni saya dihubungi oleh seorang adik ofis yang baru lepas bersalin secara pembedahan. Dan beliau bertanyakan beberapa soalan tentang set bersalin shaklee yang beliau beli. InshaAllah, perkongsian saya dalam entry ni boleh menjawab segala pertanyaan beliau.

Kelebihan set bersalin shaklee
Sihat, cergas dan ceria semasa pantang membantu penghasilan susu badan yang lebih lancar.

Yang paling syioknya Set Bersalin Shaklee ni adalah 3 in 1!!!

Ibu-ibu berpantang lebih cepat sihat dan cergas!!!

Membantu memperbanyakkan dan mempercepatkan penghasilan susu ibu

Inilah dia testimoni dari Puan Farah dan Puan Dilla Jalil yang menggunakan produk untuk ibu menyusu, yang juga terkandung di dalam Set Bersalin Shaklee ni.

Membantu ibu-ibu langsing dengan lebih cepat dan sihat tanpa memudaratkan bayi dan juga tidak mengganggu penghasilan susu badan

Apa Kelebihan Set Bersalin Shaklee?

1. Boleh terus diambil sejurus selepas melahirkan bayi anda. Tidak perlu menunggu sehingga 1-2 minggu atau selepas baby tidak mengalami jaundis seperti pengambilan jamu.

2. Ia TIDAK menyebabkan jaundis kepada bayi anda, tidak perlu risau untuk mengambilnya bila-bila masa sahaja. Sama ada bayi anda ada jaundis atau pun tidak.

3. Luka bersalin cepat sembuh sama ada bersalin secara normal atau pembedahan.

Menyusu itu memudahkan ibu yang menyusu
Menyusu itu mudah bukan?

4. Selamat untuk ibu dan bayi yang menyusu kerana semua bahan yang terkandung di dalam set ini adalah daripada bahan semulajadi.

5. Membantu ibu menguruskan stress dan mengelakkan bentan atau meroyan.

6. Membantu ibu tambah darah dan menambahkan tenaga walaupun kurang rehat dan kurang tidur.

7. Membantu ibu-ibu pulih dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.

8. Bayi lebih sihat dan tenang.

9. Membantu penghasilan susu badan yang lebih lancar.

10. Mudah untuk diambil kerana tidak ada rasa pahit atau bau yang kurang menyenangkan.

Teknik kurus lepas bersalin
Jom kita kuruskan badan dengan cepat lepas bersalin!!

11. Membantu ibu-ibu menurunkan berat badan dengan lebih cepat. Seperti pengalaman Puan Salwa, beliau berjaya menurunkan 20 kg selepas bersalinkan anak yang ke-3.

Apa Yang Ada Dalam Set Bersalin Shaklee Ni?

Kelebihan set bersalin shaklee
Set bersalin premium mampu membantu ibu-ibu menyusu dan menurunkan berat badan semasa pantang.

Inginkan badan yang cergas dan sihat serta berazam untuk menurunkan berat badan dengan efektif semasa berpantang? Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan tips dan konsultasi secara percuma.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Tips Ibu Hamil, Berpantang dan Menyusu

Share Button

14 Teknik dan Petua Tambahkan Susu Badan

Tentu ramai ibu yang menghadapi masalah susu merudum atau susu yang makin kurang walaupu dalam pantang kan? Dan kebanyakan yang saya jumpa ialah masalah susu kurang selalu dihadapi oleh ibu-ibu yang kerjanya tidak tentu masa seperti jururawat, pekerja kilang yang kerja syif, jurutera yang selalu sibuk dan bermacam-macam profesyen lagi.

Petua banyakkan susu badan
Pasti ibu-ibu risau kan bila susu merudum??

Sebagai satu motivasi ibu-ibu menyusu, jom kita tengok apa kata Puan Farah yang gigih ingin menyusukan anaknya walaupun waktu kerjanya tidak menentu.

Puan Farah berusaha gigih untuk menyusukan anaknya sehingga usia 2 tahun.

 Apakah 14 Teknik Dan Petua Untuk Banyakkan Susu Badan Tu?

Ebm yang dikumpul dengan bantuan set menyusu shaklee
Susu perahan sepanjang tempoh berpantang dengan menggunakan set menyusu shaklee

1. Penyusuan Pada Waktu Malam/Awal Pagi

Paras hormon prolaktin iaitu hormon penghasil susu adalah paling tinggi pada waktu malam. Dengan kerap menyusu pada waktu malam, ibu-ibu dapat ‘menggesa’ tubuh untuk memanipulasi hormon prolaktin, seterusnya menghasilkan susu yang banyak.

2. Penyusuan Tambahan

Lebih kerap payu dara dikosongkan, lebih banyak susu dihasilkan. Tunggu sehingga 20-30 minit selepas penyusuan dan tawarkan bayi menyusu sekali lagi untuk penyusuan tambahan.

3. Pengepaman Selepas Penyusuan

Tambahkan susu badan dengan mengepam degan kerap
Menggunakan pam yang bagus dan berkualiti dapat meningkatkan penghasilan susu

Prinsip pengepaman adalah membantu anda menghasilkan susu lebih banyak susu. Bayi yang melekap dengan betul sangat efektif dalam mengosongkan payu dara lalu merangsang lebih banyak penghasilan susu.

Ibu-ibu digalakkan untuk mengepam 5-10 minit bagi setiap payu dara setiap kali lepas menyusukan bayi pada waktu siang.

Jangan risau jika tiada apa-apa yang keluar ketika anda mengepam kerana hisapan pam dapat merangsang payu dara untuk menghasilkan lebih banyak susu.

4. Power Pumping

Lakukan power pumping untuk banyakkan susu badan.
Power pumping adalah antara teknik yang paling berkesan untuk banyakkan susu ibu.

Rujuk kepada penerangan Power Pumping, sila klik link di bawah.

Teknik berkesan : POWER PUMPING

5. Breast Compression

Continue reading 14 Teknik dan Petua Tambahkan Susu Badan

Share Button

Kepentingan Asid Folik Kepada Suami Untuk Mendapatkan Cahaya Mata

Asid folik adalah satu keperluan suami isteri untuk mendapatkan anak.
Mempunyai cahaya mata sendiri sememangnya impian setiap mereka yang telah berkeluarga.

Biasanya kita dengar isteri je perlu makan vitamin yang mengandungi asid folik sebagai persediaan untuk mengandung kan? Sebenarnya bukan isteri sahaja yang perlu sediakan diri, suami pun sama.

Apa Peranan Asid Folik Terhadap Kesuburan Lelaki?

asid folik untuk lelaki
Asid folik atau dikenali juga sebagai folate.

 

1. Mengurangkan Kecacatan Kromosom

Apabila sperma yang mengalami kecacatan kromosom disenyawakan dengan ovum, ia akan menghasilkan janin yang tidak berupaya untuk hidup lama.
Oleh sebab itulah ada segelintir wanita yang mengalami keguguran di awal kehamilan akibat daripada masalah ini.

2. Bahan Penting Dalam Membantu Proses Spermatogenesis (Proses Pembentukan Sperma)

Apakah dia Spermatogenesis? Dengan bahasa ringkas dan mudah difahami, ia adalah proses pembentukan sperma. Asid folik diperlukan dalam proses ini untuk memastikan sperma-sperma sihat dihasilkan dengan baik.

Spermatogenesis

Spermatogenesis is the process in which spermatozoa are produced from male primordial germ cells by way of mitosis and meiosis. The initial cells in this pathway are called spermatogonia, which yield primary spermatocytes by mitosis.

Sumber : Wiki

Atas sebab-sebab ini, suami juga disarankan untuk mengambil asid folik di antara 700 hingga 1000 mcg sehari untuk sama-sama berusaha mendapatkan cahaya mata. Bukan hanya wanita sahaja yang perlu buat persediaan dari awal ya.

Perlu diingat bahawa, asid folik bukanlah Ubat Kesuburan tetapi ia adalah penting dalam proses mendapatkan cahaya mata yang anda idamkan. 🙂

Bagaimana Untuk Mendapatkan Sumber Asid Folik?

Asid folik penting untuk kesuburan suami
Makanan yang mengandungi asid folik.

Makan makanan yang mengandungi asid folik setiap hari. Kebanyakannya adalah dari sayur-sayuran. Dan di bawah ni pula adalah Top 10 Makanan Yang Mengandungi Asid Folik. 🙂

Folic Acid
Top 10 makanan yang kaya dengan asid folik.

Mahukan Sumber Asid Folik Yang Lebih Mudah?

B Complex Shaklee yang terbaik di pasaran
B Complex Shaklee yang terbaik di pasaran

Ambil Vitamin B Complex Shaklee, kerana ia mengandungi asid folik yang tinggi. Setiap 1 biji mengandungi 200mcg asid folik. Dos yang diperlukan untuk suami adalah di antara 700 hingga 1000 mcg sehari.

Dan B Complex ini juga yang pertama dicipta di dunia dengan

kadar penyerapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini adalah kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan 99% asid folik yang terdapat di pasaran adalah bersifat sintetik.

Haaaa, kan senang tu untuk sang suami? Dapatkannya untuk anda dan suami anda juga ya lepas ni jika ada perancangan utuk hamil.
Ingat tu, bukan isteri sahaja yang perlu bersedia untuk hamil, tapi suami juga memainkan peranan penting dalam kehamilan. 🙂

Dapatkan B Complex anda hari ini. Hubungi saya melalui :-

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button

4 Rahsia Turun 20 kg Dan Kulit Cun Melecun Selepas Bersalin

Kurus 20 kg lepas bersalin
Sure ramai nak kurus lepas bersalin macam Fasha Sandha ni kan?!! Hehehe

Masalah berat badan dan kulit kusam selepas bersalin adalah normal di kalangan ibu yang baru lepas bersalin walaupun ada juga ibu-ibu yang cun melecun, ramping macam kerengga lepas bersalin. 😀

Teknik kurus cepat lepas bersalin
Sedih kan kalau jadi macam ni lepas bersalin.. 🙁

Saya memang sangat jeles kalau orang yang tak perlu bersusah payah lepas bersalin ni. Macam saya, 4 kali mengandung, 4 kali jugalah saya menghadapi masalah berat badan ni. 🙁
Kulit tu Alhamdulillah, tiada masalah sangat.

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…………..

Berat badan memang sentiasa menjadi masalah saya dan mungkin anda juga?? Jom kita sama2 tengok 4 teknik kurus dan cantik lepas bersalin ni. 🙂

Beliau berjaya KURUS LEPAS BERSALIN SAMPAI TURUN 20 KG TAU!!!

Bagaimana Nak Cepat Kurus dan Dapatkan Kulit Cun Melecun Selepas Bersalin?

1. Menyusukan anak dengan susu ibu sepenuhnya.

Kuruskan badan dengan menyusukan anak sepenuhnya
Menyusu terbukti boleh menurunkan berat badan.

2. Minum air yang banyak setiap hari. Air masak yaaa, bukan air teh, kopi atau air oren.. 😛

Continue reading 4 Rahsia Turun 20 kg Dan Kulit Cun Melecun Selepas Bersalin

Share Button

Tips Banyakkan Susu Badan Yang Paling Berkesan Berdasarkan Pengalaman Ibu-Ibu Menyusu

 

Ebm yang dikumpul dengan bantuan set menyusu shaklee
Susu perahan sepanjang tempoh berpantang dengan menggunakan set menyusu shaklee

Saya baru je kongsikan pengalaman saya dengan seorang bekas rakan ofis mengenai bagaimana nak banyakkan susu ibu setelah menghadapi masalah susu merudum. Rakan tersebut bernama Puan A. Puan A ni baru 4 bulan bersalin, maksudnya beliau mempunyai peluang cerah untuk memperbanyakkan penghasilan susu beliau kerana hormon prolaktin masih dihasilkan dengan banyak. Apa HORMON PROLAKTIN ni?

Ketika bayi anda sedang menyusu, hisapannya menyebabkan lebih banyak hormon prolaktin dibebaskan. Prolaktin merangsang badan anda supaya menghasilkan lebih banyak susu. Ini merupakan pesanan kepada payudara supaya membuat susu yang cukup bagi sesi penyusuan yang seterusnya.

Selepas beberapa jam, tahap prolaktin turun semula, tetapi akan meningkat kembali apabila bayi anda menyusu lagi. Dengan ini, lebih kerap bayi anda menyusu, lebih banyak prolaktin dalam aliran darah anda untuk menggalakkan pengeluaran susu.

Sumber : Babycenter

Sebelum saya berikan tips menghasilkan susu dengan lebih banyak, saya menyarankan beliau agar sanggup korbankan sedikit masa dan tenaga untuk merealisasikan tips ini. Dengan lebih tepat, sanggup korbankan waktu tidur selama lebih kurang seminggu untuk melaksanakan tips2 ini.

Ebm yang dikumpul dengan bantuan set menyusu shaklee
Susu perahan sepanjang tempoh berpantang dengan menggunakan set menyusu shaklee

Apa Tips Banyakkan Susu Badan Yang Paling Berkesan Tu?

1. Power Pumping (PP)

Lakukan power pumping untuk banyakkan susu badan.
Power pumping adalah antara teknik yang paling berkesan untuk banyakkan susu ibu.

Pam single/Pam menggunakan tangan – pam sebelah kanan 10 minit, kemudian kiri 10 minit, tukar semula ke sebelah kanan 10 minit dan seterusnya, ulang setiap 10 minit dan teruskan selama sejam.

Pam double – Pam kedua-dua belah payu dara selama 10 minit, rehat 10 minit, sambung lagi pam 10 minit, rehat 10 minit dan teruskan selama sejam.

Continue reading Tips Banyakkan Susu Badan Yang Paling Berkesan Berdasarkan Pengalaman Ibu-Ibu Menyusu

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...