Masker Vitamin E Yang Mengujakan!

Haaa… kenapa mengujakan? Sebab lepas buat masker Vitamin E ni, memang terasa kelainannya. Kulit muka terasa sangat lembut dan halus mulus gitu. Walaupun sunburn belum hilang lepas bermandi manda di LOTUS DESARU 2,3 hari yang lepas, tapi bila buat masker Vitamin E ni.. memang syiokk….

Ok, nak tahu cara-caranya? Mudah sangat2!!!

Masker Vitamin  E yang mengujakan
Masker sendiri di rumah : Masker Vitamin E untuk melembutkan kulit wajah.

Cara-cara Membuat Masker Vitamin E

1. Ambil sebiji Vitamin E Shaklee.

2. Gunting atau cucukkan kapsulnya dengan dengan jarum.

3. Keluarkan cecairnya dan sapukan ke seluruh muka anda. Rupanya memang hodoh sebab warnanya ungu pekat tapi nantikan hasilnya ya…

4. Biarkan kering selama 20-30 minit atau boleh dipakai sepanjang tidur malam. (Kalau ada suami kat sebelah, kesian pulak kan.. karang terkejut pulak beliau di tengah2 malam tu tengok muka bermasker kita… hehehe)

5. Cuci dengan pencuci muka, lebih best cuci dengan pencuci muka Nutriwhite. 🙂

SIAP!!!!!

Senang je kan? Tak perlu pergi SPA, tak perlu nak keluarkan duit banyak2. Hanya beli Vitamin E Shaklee aje.

Dapatkan Vitamin E Shaklee anda hari ini ya.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini. Sila klik link di bawah ya.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button

Vitamin C Yang Sangat Istimewa Dan Tak Pernah Putus Bekalannya Dalam Badan

Ramai yang sangat sukakan Vitamin C. Di pasaran pun banyak dijual Vitamin C yang pelbagai jenis. Tapi adakah Vitamin C yang kita ambil itu cukup sempurna, semulajadi dan berkesan?

Kenapa anda perlu memilih Vitamin C Shaklee? Kenapa saya cakap Vitamin C Shaklee ni SANGAT ISTIMEWA? Jom kita tengok keistimewaan Vitamin C Shaklee ni.

Vitamin C yang istimewa dan terbaik di pasaran
Vitamin C Shaklee yang berkesan untuk melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas serta mencantikkan kulit.

 

Vitamin C Shaklee Yang Sangat Istimewa

1. Bersifat ‘sustained released’, iaitu dilepaskan secara berperingkat di dalam badan kita. Dengan cara ini, Vitamin C kekal lebih lama dalam badan kita.

2. Setiap 1 tablet membekalkan 500mg Vitamin C yang bersamaan dengan 7.5 hidangan sebiji buah oren termasuk kulitnya.

Istimewanya 1 tablet Vitamin C Shaklee bersamaan denga 7.5 biji oren.
Setiap 1 tablet membekalkan 500mg Vitamin C yang bersamaan dengan 7.5 hidangan sebiji buah oren termasuk kulitnya

3. Setiap 1 biji Vitamin C mampu kekal dalam badan kita selama 5 jam kerana ia dilepaskan perlahan-lahan mengikut keperluan. Jadi tiada pembaziran Vitamin C yang berlaku kerana semuanya diserap oleh badan kita.

4. Mengandungi 120 mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid diekstrak daripada kulit buah. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C di dalam tubuh kita di samping dapat melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

 Berapa harga Vitamin C Shaklee

Sangat murah Vitamin C Shaklee ni.

180 biji, boleh guna sehingga 6 bulan tau.

Harga : RM92.50 sahaja bersamaan dengan rm15.40 sahaja sebulan. Murah kan?

Haa…. kalau nak Vitamin C murah ni boleh contact ahkak yaa…

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini. Sila klik link di bawah ya.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button

Kenapa Saya Memilih Shaklee?

Shaklee ni bagus sangat ke?

Perlu ke pilih Shaklee ni?

Ramai yang tertanya-tanya “Kenapa Saya Perlu Pilih Shaklee ni?

Secara peribadi, saya memilih Shaklee kerana keberkesanannya terhadap kehidupan saya dan juga sifatnya yang semulajadi. Apa itu vitamin semulajadi? Bagaimana ia berkesan dan telah mempengaruhi hidup saya sehingga saya menjadikannya sebagai teman ke mana-mana sahaja?

Kenapa Saya Memilih Shaklee

1. Berkesan : Pengalaman Laila dengan Vitamin Shaklee Yang Berkesan

Ini adalah pengalaman saya yang sebenar sebelum bergelar ahli Shaklee mahupun pengedar Shaklee lagi. Saya mula menggunakan produk Shaklee semasa saya berpantang anak ke dua, Dinie chan.

Seperti ibu-ibu menyusu yang lain, saya juga berazam untuk menyusukan Dinie chan dengan susu badan sepenuhnya.

Dan, inilah hasilnya yang saya mulakan sejak berpantang lagi.

Ebm yang dikumpul dengan bantuan set menyusu shaklee
Susu perahan sepanjang tempoh berpantang dengan menggunakan set menyusu shaklee

Anda boleh terus membaca pengalaman saya di sini. Sila klik link di bawah.

Bagaimana saya terjebak dan jatuh cinta dengan produk Shaklee 

Ebm yang dikumpul dengan bantuan set menyusu shaklee
Susu perahan sepanjang tempoh berpantang dengan menggunakan set menyusu shaklee

2. Vitamin Semulajadi

Kenapa saya memilih vitamin semulajadi? Jika diterangkan dengan bahasa pasar, vitamin semulajadi ini adalah vitamin yang mudah diproses dalam badan kita serta tidak meninggalkan kesan kepada buah pinggang di masa akan datang.

Secara faktanya, vitamin semulajadi adalah :-

dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan dan memberi kesan yang lebih baik.

-tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.

-mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium dan vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

Itulah serba sedikit tentang kenapa saya memilih vitamin Shaklee iaitu vitamin semulajadi ni. Anda juga boleh menilai vitamin yang bagaimanakah yang patut anda ambil supaya ia tidak mendatangkan mudarat di masa depan.

Anda boleh baca perbezaan vitamin semulajadi vs vitamin sintetik di bawah ini ya.

Vitamin Semulajadi vs Vitamin Sintetik

beza-vitamin-semulajadi-atau-sintetik-

Jika anda juga telah membuat keputusan untuk memilih vitamin Shaklee, anda boleh dapatkannya daripada saya.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini. Sila klik link di bawah ya.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button

Kenali Vitamin Anda : Vitamin Semulajadi vs Vitamin Sintetik

Apa itu VITAMIN SINTETIK?

Apa itu VITAMIN SEMULAJADI?

vitamin semulajadi vs vitamin sintetik
Fahami perbezaan di antara vitamin semulajadi dan vitamin seintetik

Sebelum ni saya ingat semua SAMAAAA je, cuma BRAND je berbeza. Tapi sebenarnya tanggapan saya salah sama sekali.

Secara mudahnya, vitamin sintetik ni adalah mana2 vitamin yang didalamnya mempunyai silika gel untuk menyerap lembapan manakala vitamin semulajadi adalah vitamin yang tidak mengandungi bahan pewarna tambahan, pengawet, perasa dan sudah semestinya TANPA SILICA GEL. Itulah dia VITAMIN SHAKLEE. Itulah dia KEISTIMEWAAN vitamin SHAKLEE!

Penting ke nak tau SINTETIK ke SEMULAJADI? Jom kita tengok perbezaannya.

  1. Penghasilan

-Vitamin semulajadi dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

-Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. COntohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

2.Keserasian dgn badan

Vitamin semulajadi dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.

Continue reading Kenali Vitamin Anda : Vitamin Semulajadi vs Vitamin Sintetik

Share Button

Cara-cara menghilangkan angin dalam badan semasa berpantang

Kalau perut dah berangin tu memang sangat sakit kan? Mana taknya, angin tu hanya berlegar2 di dalam badan je. Kalau dapat kentut memang lega. 😛

Cara-cara menghilangkan angin dalam badan semasa berpantang
Bila badan masuk angin, kalau dapat kentut macam ni memanglah syiok untuk hilangkan angin dalam badan kan?

Masalahnya, bila badan berangin ni kadang-kadang masa tu lah susah betul nak terkentut. Sengsaralah kita… huhuhu. 🙁

Cara-cara menghilangkan angin dalam badan semasa berpantang
Sengsara sungguh kalau tak dapat hilangkan angin yang masuk dalam badan nih.

Bagaimana nak hilangkan angin dalam badan?

1. Berurut

Cara-cara menghilangkan angin dalam badan semasa berpantang
Berurut boleh membantu mengeluarkan angin dalam badan.

Berurut menggunakan minyak kelapa atau tambahan herba lain seperti halba, halia, serai wangi untuk memberikan kesan lebih baik di samping membuang angin dalam badan.

2. Lada hitam, madu dan halia

Rebuskan campuran lada hitam, madu dan halia. Biarkan suam dan minum 2 kali sehari untum menghilangkan angin dalam badan.

Continue reading Cara-cara menghilangkan angin dalam badan semasa berpantang

Share Button

Makanan Ber’angin’ Yang Perlu Dielakkan Semasa Berpantang

Semasa kita berpantang, banyak juga makanan2 yang perlu dielakkan supaya badan tidak berangin. Kehadiran angin atau gas ini boleh menyebabkan kita berasa tidak selesa dan sakit. Biasanya ia berpunca daripada 2 sumber iaitu

  • Udara yang disedut.
  • Akibat bakteria yang terdapat dalam usus besar. Bakteria ini terjadi akibat gangguan daripada makanan yang tidak dihadamkan dengan baik.

Jika diikutkan pengalaman saya berpantang semasa bersalinkan anak saya, meamng saya cuba elakkan makanan2 yang berangin ni. Tapi tengok kepada badan masing2 juga. Ada yang ok dan ada yang tak ok.

Perut berangin

Makanan Yang Boleh Menyebabkan Angin Dalam Perut

1. Kebanyakan jenis kekacang kering dan kacang panjang.

Saya memang tak ambik makanan berkacang ni. Lebih2 lagi kacang panjang. Memang ‘takuttt’ gitu. Takut sakit urat (orang tua kata.. hehehe)

2. Susu, ais krim dan keju

Yang ni saya tak pantang pun kecuali ais krim. Susu tu seeloknya minum susu panaslah ya.

3. Kobis, lobak putih, kobis bunga dan asparagus.

Saya ada pengalaman ngeri dengan kobis ni. Masa tu memang tak tahu pun kobis tak boleh dimakan sebab sejuk (mak saya cakap), memang demam urat lepas makan ni. 🙁
Lobak putih memang ambil setiap hari sebab nak banyakkan susu. Nanti saya share resepi2 untuk lobak putih ni ye. Sedap jugak kalau kena cara masakannya. 🙂
Dulu2 tak pernah pandang pun lobak putih, hehehe… Tapi demi nak menyusukan anak sepenuhnya, saya memang pulun makan lobak putih ni. 🙂

4. Sayur berubi seperti sengkuang.

Sayur berubi ni memang saya tak ambik langsung.

5. Buah-buahan seperti nangka, sukun dan pisang.

Buah-buahan tempatan ni saya tak ambik semasa pantang. Sebab katanya semua sejuk. Saya hanya ambil oren dan anggur je. Untuk elak sembelit. 🙂

6. Minuman berkarbonat.

Yang ni memang WAJIB pantang 100 hari! A BIG NO ni untuk ambil masa pantang. Bukan setakat badan berangin tapi tak bagus untuk rahim kita yang baru nak sembuh kan.

Haa… itulah serba sedikit info untuk dijadikan rujukan ibu2 berpantang. Harap2 semua sihat yaa….
Selamat berpantang 🙂

 

Share Button

Shaklee Effect Yang Terpaksa Saya Terima (Part 1)

Sejak saya terjebak dengan bisnes Shaklee ni, banyak sungguh Shaklee Effect yang terpaksa saya terima. Saya nak kongsikan dengan anda satu persatu ya. Saya mulakan part 1 ni dengan apa yang berlaku dalam diri saya.

Shaklee Effect Yang Terpaksa Saya Terima

1. Ketenangan Diri

Sebelum saya memulakan bisnes Shaklee ni, saya memang terkenal sebagai ‘mak tiri’ di kalangan anak-anak buah ofis. Tambah-tambah lagi baru bekerja kan? Semangat kerja tu tinggi menggunung. Dan juga ditambah lagi dengan habit diri sendiri yang ‘mudah sentap’.

Alhamdulillah, dengan saranan2 dan cadangan2 amalan yang saya lakukan secara konsisten dalam menjalankan bisnes Shaklee ni, banyak yang saya dapat ubah diri saya secara tidak langsung. Jika aad masalah di tempat kerja atau di rumah, saya lebih ‘cool’ berbanding dulu. Kerana apa? Haaa…. ni nak cerita lebih detail apa amalan2 kami dalam bisnes Shaklee ni.

2. Amalan Rohani Yang Konsisten

Ni ada kaitan bagaimana saya mendapat ketenangan diri berbanding sebelum2 ni. Dalam group Shaklee kami, mak (upline) saya sentiasa menekankan pergantungan diri kita kepada Sang Pencipta kita. Yerlah kan, bila kita buat bisnes ni, kita adalah boss, kita adalah kuli. Dan big boss kita adalah tak lain dan tak bukan iaitu HANYA ALLAH. Tiada siapa yang monitor kita buat kerja atau tidak, tiada siapa nak tanya kita dah RCA ke belum, dah LOA ke belum, dah baca Al-Waqiah ke belum. Kan? Jadi, kita hanya ada satu je tempat kita nak mengadu dan berharap iaitu Allah.

Sebelum ni saya memang tahu segala amalan rohani ni perlu dilakukan sepanjang kita hidup di dunia ni. Tapi sebagai manusia biasa, tiada orang yang ingatkan, kadang2 kita terlupa. Dan saya sangat bersyukur kerana ditemukan dengan group Shaklee yang sangat best ni. Sentiasa diingatkan tentang amalan rohani dan pelbagai lagi peringatan2 kita sebagai khalifah di muka bumi ini.

Alhamdulillah, sejak kejadian bertemu dengan group iReach dan Jutawan ni, amalan rohani semakin meningkat dan konsisten. Dan kerana konsisten beramalan rohani inilah, saya rasa jiwa saya lebih tenang, lebih ‘cool’ walaupun ditimpa pelbagai ujian dan musibah. Alhamdulillah.

3. Berkhidmat kepada masyarakat

Saya adalah pekerja kilang biasa yang bekerja hari ini adalah untuk keperluan diri sendiri dan keluarga. Sejak berada dalam Shaklee ni, saya ditekankan bagaimana dengan bisnes Shaklee ni kita boleh membantu masyarakat sama ada :-

-memberikan khidmat nasihat tentang kesihatan, penyusuan susu ibu dan lain-lain
-memberi ketika masyarakat memerlukan. (tiada lagi rasa… Eh, AKU PUN TAK CUKUP, MACAM MANA NAK BAGI KAT ORANG LAIN??)
-bersedekah
-memberi hadiah tanpa syarat
-membantu anak2 cucu Shaklee saya menjana pendapatan sampingan

Alhamdulillah.
Saya percaya semuanya adalah kurniaan dari Allah dan Shaklee hanyalah asbab untuk Allah buka mata dan minda saya.
InshaAllah, saya akan terus mengekalkan mana yang baik dalam diri saya dan cuba untuk memperbaiki mana yang perlu.

Inilah Shaklee Effect saya. Terima kasih Shaklee!!

Bertemu lagi kita dalam Shaklee Effect episod seterusnya. 🙂

 

 

Share Button

Keistimewaan Vitamin B Complex Shaklee Berbanding Jenama Lain

Apa istimewanya B Complex Shaklee ni?

1. Mengandungi 8 komponen penting Vitamin B iaitu :-
-Vitamin B1
-Vitamin B2
-Vitamin B3
-Vitamin B6
-Fotate (Asid Folik)
-Vitamin B12
-Biotin
-Panthothenic Acid

Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada Vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

2. Asid Folik yang dicipta secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar penyerapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini adalah kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan 99% asid folik yang terdapat di pasaran adalah bersifat sintetik.

B Complex Shaklee yang terbaik di pasaran
B Complex Shaklee yang terbaik di pasaran

Dapatkan Vitamin B Complex terbaik anda hari ini.
Cara pengambilan vitamin akan disediakan untuk anda. Itu adalah HAK anda sebagai pelanggan nutrisisemulajadi.com.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

Share Button

Kenapa Kolagen Shaklee Adalah Yang Terbaik dan Terbukti Berkesan di Pasaran?

Setelah usia menginjak ke usia 30-an, saya mula tercari-cari produk yang bernama KOLAGEN ni. Google sana, google sini, tanya sana, tanya sini. Maklumlah saya ni memang nak cari kolagen yang terbaik dan terbukti berkesan. Bukan senang nak tahu kan? Hampir-hampir nak beli kolagen berjenama xxx tapi, saya sabar… sabar… sebab nak tunggu juga kolagen Shaklee. Sebab masa saya cari tu, Shaklee belum keluarkan lagi kolagen di Malaysia. Alhamdulillah, sejak keluarnya kolagen Shaklee memang saya tak pandang dan tak cari langsung yang lain. 🙂

Kolagen Shaklee berkesan untuk mengurangkan masalah kulit
Kesan kekurangan kolagen akan menyebabkan kulit mengalami kedutan sebelum usia.

Kenapa Kolagen Shaklee Adalah Yang Terbaik dan Berkesan?

1. Kolagen Shaklee mempunyai molekul yang amat ringan.

Bagaimana molekul yang ringan ini menjadikan kolagen shaklee berkesan? Lebih ringan molekul kolagen, lebih mudah kolagen ini diserap ke dalam badan kita.  Berat molekul kolagen Shaklee adalah lebih kurang 1,000 Dalton sahaja. Ini akan membantu proses penyerapan oleh tubuh kita bagi merangsang sintesis kolagen pada lapisan dermis. Kesimpulannya, makin ringan molekul kolagen, makin mudah diserap. Makin mudah penyerapan, makin berkesan kolagen tersebut.

Berat molekul yang rendah mempercepatkan penyerapan kolagen.
Berat molekul yang rendah meningkat tahap penyerapan kolagen.

2. Ujian klinikal yang membuktikan kolagen ini berkesan dalam masa yang singkat.

 

Kolagen Shaklee Adalah Yang Terbaik dan Terbukti Berkesan di Pasaran
Ujian klinikal membuktikan kolagen Shaklee berkesan dalam masa 8 minggu.

Continue reading Kenapa Kolagen Shaklee Adalah Yang Terbaik dan Terbukti Berkesan di Pasaran?

Share Button

Promosi Berganda Dari Shaklee

Haa… bulan ni Shaklee buat promosi berganda tau. Biasanya sebulan 1 produk sahaja, tapi bulan ni berlainan promosinya. Ada 2 produk yang best2.

1. Promosi September 2014

Shaklee Collagen Powder yang berkesan dan terbaik.
Shaklee Collagen Powder yang berkesan dan terbaik.

Shaklee Collagen Powder-Beli 6 kotak PERCUMA 1 kotak

Anda boleh terus membaca di sini tentang kolagen ni.

Kolagen Shaklee yang terbaik dan berkesan untuk mencantikkan dan menegangkan serta mencerahkan kulit. Sangat sesuai untuk semua wanita yang mementingkan kesihatan dalaman dan luaran kulit. 🙂

Kolagen Shaklee ini juga terbukti berkesan dalam masa 8 minggu. Ada yang terasa perbezaan lebih cepat daripada itu. Ada yang ambil seminggu pun dah terasa kesannya. Hebat bukan?

2. Promosi September sehingga Oktober 2014

Meal Shakes adalah protein terbaik yang menjadi kegemaran ramai.
Meal Shakes adalah protein terbaik yang menjadi kegemaran ramai.

Meal Shakes-Beli 3 tin dapat 1 tin FREE!!

Anda boleh baca di sini. 7 SEBAB KENAPA ANAK ANDA PERLUKAN MEAL SHAKES. 🙂

Boleh hubungi saya untuk tempahan dan konsultasi. Cara pengambilan vitamin akan disediakan untuk anda. Itu adalah HAK anda sebagai pelanggan nutrisisemulajadi.com.

DAN

Ketahui juga apa kelebihan menjadi AHLI SHAKLEE di sini.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

 

 

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...