Resepi makanan ketika berpantang

Kerabu Ulam pegaga 6-10 cekak daun pegaga (bersama akarnya)-di hiris kasar 5 cm halia muda-dihiris halus 5 cm kunyit-dihiris halus 6 ulas bawang merah-dihiris nipis 1 sudu besar lada hitam Gula secukup rasa Garam secukup rasa Cara penyediaan :- 1. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk besar bersama air asam jawa, gula dan garam. 2. Gaul hingga sebati dan hidangkan.

Share Button
Continue reading »

Bagaimana GLA Complex membantu anda menurunkan berat badan

Di antara fungsi GLA Complex adalah :- UNTUK PELANGSINGAN DAN MENGHALANG PERTAMBAHAN BERAT BADAN -Merendahkan kolesterol LDL (kolesterol jahat) -Menghalang pertambahan berat badan dengan berkesan -Memberi tone pada kulit dan otot secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik Bagaimana? Omega 6 yang terdapat dalam GLA Complex meningkatkan fungsi otak dan jantung di mana akan membantu dalam proses penghadaman dan

Share Button
Continue reading »

Cara kawal penyakit gout melalui pengambilan makanan

Sebelum kita cerita tentang diet untuk pesakit Gout dan cara mengawalnya, jom kita tengok dulu APA ITU GOUT. Gout adalah sejenis penyakit akibat berlebihan asid urik di dalam badan.  Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin. Badan kita membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin). Bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dibuang

Share Button
Continue reading »

11 Tips mudah hamil

Tidak mudah untuk hamil dengan cepat dan kadang kadang ia boleh memberikan tekanan perasaan apabila sanak saudara dan kawan-kawan kerap bertanya soalan yang sama. Tekanan perasaan pula boleh mengurangkan lagi peluang anda untuk hamil.Dalam kebanyakan kes, cuma perubahan kecil sahaja yang perlu dibuat untuk menolong anda hamil dengan cepat. Sekiranya anda merancang untuk hamil, terdapat 11 tip yang boleh anda

Share Button
Continue reading »

Bagaimana GLA Complex membantu anda cepat hamil?

Dah menjadi lumrah kita, bila berumah tangga pasti mahukan cahaya mata sendiri. Sama nak cepat atau lambat tu terpulang kepada ‘citarasa’ masing2. Tapi ada juga yang belum dikurniakan rezeki cahaya mata ni kan. Ada yang sampai 10-20 tahun menanti. Rezeki anak, jodoh, masa depan ni kan rahsia Allah. Kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan segala2nya. Namun begitu, kita disarankan

Share Button
Continue reading »

Mengatasi Masalah ‘Period Pain’ Secara Semulajadi

Kebanyakan wanita akan mengalami masalah senggugut atau ‘period pain’ ni. Ada yang terpaksa mengambil cuti sakit gara-gara senggugut yang teruk. Ada jugak yang muntah2 dan terlantar jika diserang sakit senggugut. Memang tidak dinafikan, sakitnya memang kadang-kadang boleh bertahan tanpa ‘pain-killer’, dan kebanyakannya memang tak tahan. Dan terpaksa mengambil ‘pain-killer’. 🙁 Saya juga tidak ketinggalan menghadapi masalah yang sama. Namun semuanya

Share Button
Continue reading »

9 tips KEKAL LANGSING di hari raya

Kita bakal menyambut lebaran esok, InshaAllah. Jika disebut hari raya, di mata kita pasti terbayang juadah enak dan menyelerakan, bukan? Ya, itu sudah pasti. Sambil2 melepaskan rindu kepada sanak saudara serta rakan taulan, pastinya jamuan makan-makan menjadi kemestian. Namun, jangan terlupa pula yang kita sentiasa ingin ‘maintain’ berat badan kita. Jom kita tengok tips ini. 1. Makan dengan saiz hidangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »