Senarai pengedar Shaklee bertauliah di seluruh Indonesia

Alhamdulillah, kami telah menembusi pasaran Indonesia sejak 2013. Temui dan hubungi pengedar Shaklee bertauliah anda di Indonesia. Anda boleh hubungi mereka untuk tempahan atau memulakan bisnes Shaklee anda di Indonesia.

Anda juga boleh lawati homepage Shaklee Indonesia di sini.

atau
Fanpage Shaklee Indonesia di sini.
Pengedar Shaklee Jakarta, Indonesia
Pengedar Shaklee Jakarta, Indonesia


1.

nama : Nita Hanita 
no id : 10032284
kawasan : Jakarta
facebook : Nita Hanita Pura https://www.facebook.com/nitahanita
blog : Imah Sehat Shaklee by Almaira http://imahsehat.blogspot.com/
 
2. 
nama : Ari Puspita Dewi
no id : 10032307
no tel : +62 812 3433 3973
kawasan : Kediri
 
3. 
nama : Yeni tri wahyuni
no id : 10032333
no tel : +62 812 7222 2557
kawasan : Palembang
 
4. 
nama :  Indriani Fauziah
no id : 10032340
no tel : +62 813 1643 5962
kawasan : Jakarta
facebook : Ndri Na Omtelz https://www.facebook.com/aanade?fref=ts
 
5. 
nama :  Darmaulina Marpaung
no id : 10032420
no tel : +62 813 7129 9190
kawasan : Pekan Baru
 
6. 
nama :  Juanna Nursanthi
no id : 10032536
no tel : +62 878 3912 6028
kawasan : Yogyakarta
 
7. 
nama :  Joyce Retno Dewati
no id : 10032815
no tel : (lupa) nanti menyusul yah ^^
kawasan : Yogyakarta
Share Button

Perisai anak sihat dan cergas sepanjang ‘travel’

Tinggal lagi beberapa hari je kita akan menyambut hari raya. Sudah pasti mak2 sibuk dengan persiapan raya dan ‘packing’ barang untuk balik kampung. Bagi saya, ‘packing’ barang untuk balik kampung ni adalah satu ‘task’ yang besar sebab saya memang suka kalau semua keperluan tu dibawa balik. Tapi kadang2 tu terpaksa juga ‘packing’ sehabis minimum terutamanya kalau travel dengan kapal terbang. :). Pasti ada mak2 yang setuju dengan saya kan? Hehehehe… 😀

packing
Barang nak isi beg sampai tak muat!!! 😛

Biasanya saya takkan tinggalkan PERISAI untuk memastikan anak saya sentiasa sihat dan cergas sepanjang travel. Maklumlah, kami travel agak jauh. Dari Johor ke Kelantan –> Terengganu –> Johor. Jumlah masa dalam perjalanan pun dah melebihi 12 jam. Itu kalau tak jem. Kalau jem, boleh cecah 16 jam tau!!! Cuma raya tahun ni, kami balik ke KL dahulu kerana bonda saya berada di KL tahun ni. Jadi perjalanan kami adalah dari Johor –> KL –> Kelantan –> Johor. Memikirkannya pun saya dah pening kepala sebab saya ni jenis MABUK kenderaan. 🙁

Kembali kepada kisah PERISAI untuk anak2 sepanjang travel. Alhamdulillah, anak2 saya memang konsisten dalam mengambil vitamin untuk kanak2 ni. So, sepanjang travel pun saya akan pastikan mereka mengambil vitamin harian mereka. Setakat ni mereka biasanya sihat walafiat dalam perjalanan mahu pun selepas kembali semula ke rumah dengan izin Allah. Kita hanya berusaha untuk memberikan yang terbaik untuk mereka kan? Apa dia PERISAI untuk travel tu?

Jom kita tengok satu persatu.

Vitamin shaklee untuk kanak2
Perisai untuk anak cergas dan sihat sepanjang travel

1. PERFORMANCE DRINK

Anak2 ni kadang2 kalau travel atau bermain dengan sanak saudara, mereka lupa nak minum air masak yang menjadi rutin di hari kebiasaan. Jadi, sediakan AIR OREN Performance Drink ni siap2 untuk memastikan mereka sentiasa cukup air dan tidak mengalami dehidrasi. Nak tau fungsi lain Performance Drink? Boleh klik link di bawah ni ye.
PERFORMANCE DRINK Nyahhidrasi.

2. OMEGA GUARD

Anak2 saya menggelarkan Omega Guard ni dengan UBAT KELABU! Sebab? Penutup botolnya warna kelabu. Hahaha. Kecik2 belum tau nak sebut Omega Guard. Sekarang dah tau dah.:)
Omega Guard ini memang terkenal dengan fungsinya untuk perkembangan otak dengan kehadiran DHA dan EPA. Di samping itu Omega Guard ini juga dapat membantu meningkatkan SISTEM IMUN tubuh untuk melawan penyakit. Anak2 ni kan suka ‘explore’, jadi mereka pasti akan mencuba sesuatu yang baru seperti mengejar ayam itik, bermain tengah panas/hujan, mandi sungai dan lain2 lagi. Kita bagi omega guard sebagai perisai untuk tubuh mereka melawan jangkitan penyakit.

3. CHEWABLE VITAMIN C

Anak-anak saya menggelarkannya UBAT MASAM.:) Sebab vitamin C ni agak masam jika nak dibandingkan vitamin C di pasaran yang ditambah perisa serta gula.:(
Kesian anak2 kan, mereka memang suka ‘gula’, tapi kesannya nanti?
UBAT MASAM ni mampu meningkatkan tahap antibodi tubuh dan mempercepatkan penyembuhan luka serta demam. Kadang-kadang kita tak boleh lari dari masalah demam, batuk dan selsema anak2 ni kan. Jadi dengan adanya Vitamin C @ UBAT MASAM ni, InshaAllah demam, selsema dan batuk tu tidak berlarutan.

4. NUTRIFERON

Yang ni anak2 saya memanggilnya UBAT KUNING atau UBAT LETAK KAT LIDAH.:).. Haaa.. macam2 diorang ni kan. Dah ajar mereka dengan nama NUTRIFERON ni, tapi berbelit lidah si kecik Dinie tu nak sebut. 🙂
Untuk NUTRIFERON ni, mereka tak perlukannya setiap hari jika bwerada di rumah dan tidak sakit. Hanya perlu diberikan seminggu sekali sahaja. Tapi sepanjang travel, biasanya saya akan berikan kepada mereka setiap hari. Satu paket tu kongsi 2 orang. Jimat sangat sebenarnya jika nak dibandingkan bayaran bil hospital jika mereka sakit. Nanti saya akan share bagaimana seorang ibu yang sangat2 JATUH CINTA dengan NUTRIFERON ni. Kerana beliau dapat menjimatkan wang untuk bayaran hospital RM300 sebulan untuk rawatan resdung anaknya yang agak kronik.

TESTIMONI DARI PENGALAMAN ANAK-ANAK SAYA

Continue reading Perisai anak sihat dan cergas sepanjang ‘travel’

Share Button

Mengurangkan masalah angin dan penghadaman dengan Peppermint Ginger Plus

Kalau dah terkena dengan masalah angin dalam badan, dalam perut ni, memang menyakitkan. Kalau dulu2, biasa saya akan pergi minta ubat ‘arang’ di klinik tempat saya bekerja. Tapi setelah mengenali Peppermint Ginger Plus ni, Alhamdulillah badan saya sangat serasi dengan vitamin semulajadi ni.

Peppermint Ginger Plus membantu masalah loya, gastrik, mabuk, angin dan penghadaman.
Peppermint Ginger Plus membantu masalah loya, gastrik, mabuk, angin dan penghadaman.

Apa yang istimewanya Peppermint Ginger Plus ni?

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Sumber : Shaklee Malaysia

TESTIMONI CUSTOMER SAYA

Continue reading Mengurangkan masalah angin dan penghadaman dengan Peppermint Ginger Plus

Share Button

Tetap Kurus Walaupun Selepas Raya

Haaaaaa…. ramai yang dah turun berat kan bulan puasa ni? Sure ramai yang rasa ‘SAYANG’ sangat dengan berat yang dah turun tu. Maklumlah, dah lama mengidam nak turunkan berat badan. Takkan nak biarkan naik macam tu je raya ni kan..

Kurus lepas raya

Ni dia perisai raya anda. Produk ni WAJIB ada bersama-sama anda bila balik kampung. Atau setelah menjamu selera di hari raya. Set PEMECAH LEMAK. Set ni boleh terus menguraikan lemak2 yang anda makan dari makanan berlemak. Kalau boleh tahan tak makan rendang tu, lain cerita lah kan? Hehehehe. Anda ada 2 pilihan iaitu :-

PILIHAN 1 : HERB-LAX, LECITHIN & ALFALFA

Set Kurus Basic Shaklee
Set Kurus Basic Shaklee

PILIHAN 2 : HERB-LAX, LECITHIN, ALFALFA & OMEGA GUARD

Set Kurus Advance Shaklee
Set Kurus Advance Shaklee

Apa bezanya? Bezanya, PILIHAN 2 anda mempunyai Omega Guard yang berpuluh kali ganda  berupaya mengurangkan lemak di dalam badan anda. Anda boleh baca di sini. Bagaimana Omega 3 daripada ikan ini dapat mengurangkan lemak anda.
Continue reading Tetap Kurus Walaupun Selepas Raya

Share Button

Senarai pengedar Shaklee bertauliah di seluruh Malaysia

Di sini saya senaraikan pengedar Shaklee yang bertauliah di bawah naungan FREEDOM LADIES CLUB (FLC). Jika anda ingin membeli produk Shaklee, belilah dari pengedar yang bertauliah dan berkualiti.
Kerana hanya pengedar yang bertauliah sahaja yang mampu memberikan konsultasi yang baik untuk anda sepanjang anda menggunakan produk Shaklee.

Anda boleh menghubungi mereka untuk mendapatkan produk yang anda inginkan daripada pengedar yang terdekat dengan anda. Untuk penghantaran menggunakan servis kurier, anda boleh menghubungi mana2 pengedar di bawah.

PENGEDAR SHAKLEE JOHOR

Pengedar Shaklee Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.
Pengedar Shaklee Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.

1. NORLAILA ISMAIL | 019-722 8520
Kawasan : Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.
Blog : http://nutrisisemulajadi.com/
Fanpage :  KenkouShoku.com

 

Senai, Kulai, Skudai, Johor Bahru, Kota Masai, Pasir Gudang, Seri Alam, Johor Jaya dan Kluang.
Pengedar Shaklee Senai, Kulai, Skudai, Johor Bahru, Kota Masai, Pasir Gudang, Seri Alam, Johor Jaya dan Kluang.

2. SITI NORANIS ABU AMIN | 012-725 3666
KAWASAN : Senai, Kulai, Skudai, Johor Bahru, Kota Masai, Pasir Gudang, Seri Alam, Johor Jaya dan Kluang.
BLOG : http://originvita.com/
FANPAGE/FACEBOOK : VitaminCube

 

Pengedar Shaklee Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.
Pengedar Shaklee Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.

3. NOORIZDAYANTIE SAMAR | 019-559 0084
KAWASAN : Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.
BLOG : http://mommyizzatie.blogspot.com/
FANPAGE/FACEBOOK : Mommy.Izzatie

Pengedar Shaklee Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.
Pengedar Shaklee Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.

4. WAN NURULHAFIZA WAN SAHARUDDIN | 011-2874 8477
KAWASAN : Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.
BLOG : http://nurejumpshoppe.blogspot.com/
FANPAGE/FACEBOOK : Nurejump Shoppe

Pengedar Shaklee Johor Bahru, Kampung Bendahara Johor Bahru
Pengedar Shaklee Johor Bahru, Kampung Bendahara Johor Bahru

5. NOORMASLIN NORDIN | 019-790 8780
KAWASAN : Kg Bendahaja JB, Johor Bahru, Senai
FANPAGE/FACEBOOK : Sihatcomel

Pengedar Shaklee Batu Pahat Johor
Pengedar Shaklee Batu Pahat Johor

6. FAIZUL HALIZA RAMLY | 011-2850 6283
KAWASAN : Batu Pahat, Muar & Kluang
FANPAGE/FACEBOOK : LYZAhealthierbooth

Pengedar Shaklee Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.
Pengedar Shaklee Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.

7. AMY ADAM | 018-397 1552
KAWASAN : Bandar Putra Kulai, Kulai, Senai, Skudai, Tampoi, Johor Bahru, Saleng.
FANPAGE/FACEBOOK : Aura Vitamin

Pengedar Shaklee Senai, Seelong, Skudai, Saleng, Johor Bahru
Pengedar Shaklee Senai, Seelong, Skudai, Saleng, Johor Bahru

8. KAMELIA ABDUL HALIM | 013-772 8956
KAWASAN : Senai, Seelong, Skudai, Saleng, Johor Bahru
FANPAGE/FACEBOOK : Healthy & Beautiful Life

PENGEDAR SHAKLEE MELAKA

 

Pengedar Shaklee Bandar Hilir, Padang Temu, Melaka
Pengedar Shaklee Bandar Hilir, Padang Temu, Melaka

1. FARIDATUL FARHANA | 016-263 2429
KAWASAN : Bandar Hilir, Padang Temu, Melaka
FANPAGE/FACEBOOK : Faridatul Farhana

PENGEDAR SHAKLEE SELANGOR

Pengedar Shaklee Shah Alam, Alam Budiman dan Subang
Pengedar Shaklee Shah Alam, Alam Budiman dan Subang

1. HANIM MOHAMED | 019-351 2027 
KAWASAN : Alam Budiman, Subang, Shah Alam, Selangor
BLOG :  http://effectivevitamin.wordpress.com/
FANPAGE/FACEBOOK : EffectiveVitamins

Pengedar Shaklee Shah Alam, Kota Kemuning Selangor
Pengedar Shaklee Shah Alam, Kota Kemuning Selangor

2. SHAREELA ABDUL RAHIM | 019-370 9144
KAWASAN : Shah Alam, Kota Kemuning
FANPAGE/FACEBOOK :

Pengedar Shaklee Banting Selangor
Pengedar Shaklee Banting Selangor

3. NORLINA HUSSIN | 012-6496845
KAWASAN : Banting, Telok Panglima Garang,Sijangkang,Jenjarom, Selangor
FANPAGE/FACEBOOK : SupplementSihat

PENGEDAR SHAKLEE KUALA LUMPUR

 

Pengedar Shaklee Kuala Lumpur
Pengedar Shaklee Kuala Lumpur


1. RUHAYA OTHMAN | 019-413 5398
KAWASAN :  
Setiawangsa, Keramat, Dayabumi & Central Market (Hari Bekerja)
BLOG : http://eiyakiesah.blogspot.com/
FANPAGE/FACEBOOK : Ruhaya.Othman

PENGEDAR SHAKLEE PAHANG

Pengedar Shaklee Bera, Triang, Pahang
Pengedar Shaklee Bera, Triang, Pahang

1. FARAH ATIQAH | 019-939 7122
KAWASAN : Bera, Triang, Pahang
FANPAGE/FACEBOOK : VitaminFarah

PENGEDAR SHAKLEE PERAK

Pengedar Shaklee Taiping, Ipoh Perak
Pengedar Shaklee Taiping, Ipoh Perak

1. NORAZILA AZMI | 019-5592717
KAWASAN : Ipoh, Taiping, Perak
BLOG :  http://vitamingarden.blogspot.com/
FANPAGE/FACEBOOK : Diet Sihat Cantik

PENGEDAR SHAKLEE KEDAH

 

1. NAMA ANDA DI SINI??
KAWASAN : 
BLOG : 
FANPAGE/FACEBOOK : 

 

PENGEDAR SHAKLEE PULAU PINANG

1. NAMA ANDA DI SINI??
KAWASAN : 
BLOG : 
FANPAGE/FACEBOOK : 

PENGEDAR SHAKLEE TERENGGANU

Pengedar Shaklee Dungun Terengganu
Pengedar Shaklee Dungun Terengganu

1. ROSLINA AHMAD SABREE | 019-263 2602
KAWASAN : Dungun, Terengganu
BLOG : http://priorityisyou.wordpress.com/
FANPAGE/FACEBOOK : JomSihatDanCantik

 

 

… masih dalam proses mengupdate.
**berdaftarlah dengan kami untuk listkan nama anda di sini.

 

Share Button

Testimoni KEJAYAAN mengatasi kencing manis dengan Shaklee

Alhamdulillah, kini ramai yang dah berjaya mengawal kencing manis yang mereka hidapi bertahun-tahun dengan VIVIX Shaklee. Saya sangat bersyukur kerana dapat membantu rakyat Malaysia meningkatkan tahap kesihatan mereka. Alhamdulillah.

Jom kita tengok TESTIMONI KEJAYAAN mereka.

TESTIMONI 1 :
BEBAS KENCING MANIS selepas 7 bulan menggunakan vivix.

Bebas kencing manis selepas mengambil vivix selama 7 bulan.
Bebas kencing manis selepas mengambil vivix selama 7 bulan.

TESTIMONI 2 :
Luka sembuh selepas sebulan mengambil vivix.

Atasi diabetes dengan vivix
Luka lambat sembuh kerana menghidap kencing manis
Atasi diabetes dengan vivix
Luka semakin kering dengan vivix
Atasi diabetes dengan vivix
Luka sembuh dengan vivix

Seperti yang kita sedia maklum, jika pesakit diabetes luka memang susah nak sembuh kan? Alhamdulillah, luka di kaki ayah Puan Siti Noriza sembuh dalam masa sebulan setelah mengambil vivix secar konsisten. Beliau juga kini sudah berhenti mengambil ubat-ubatan hospital atas nasihat doktor. Begitu juga dengan dos insulin yang beliau ambil. Dosnya sudah dikurangkan. Alhamdulillah. Puan Siti Noriza begitu gembira di atas perkembangan kesihatan ayahnya.

Sebagai anak, sudah pasti kita inginkan yang terbaik untuk ibu bapa kita kan?

TESTIMONI 3 :
Tahap gula ABAH kembali NORMAL, darah tinggi pun semakin stabil, dari 140 jadi 128.

Tahap gula turun dengan vivix

Tahap gula turun dengan vivix

Bacaan gula menjadi normal selepas mengambil vivix. Tekanan darah tinggi juga menurun dari 140 menjadi 128. Alhamdulillah.

TESTIMONI 4 :
Lebih bertenaga dan TAK PERLU cucuk insulin selepas mengambil vivix.

atasi diabetes dengan vivix

TESTIMONI 5 :
Tahap gula MENURUN selepas mengambil vivix.

Tahap gula menurun dari 29 --> 11
Tahap gula menurun dari 29 –> 11

TESTIMONI 6 :
Luka SEMBUH dalam masa 2 MINGGU!!

Luka sembuh dengan vivix
Luka sembuh dengan vivix

TESTIMONI 7 :
Dapat MELIHAT SEMULA dengan vivix!!

Dapat melihat semula dengan vivix
Dapat melihat semula dengan vivix

 

Dapatkan vivix anda hari ini di sini. Klik gambar di bawah ya.

Beli vivix
Untuk diri sendiri mahupun insan2 tersayang. Semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik oleh Allah. Kita berusaha, Allah yang menyembuhkannya. InshaAllah.

Anda dapat KEAHLIAN PERCUMA dan cash back sebanyak 5% dengan pembelian 2 botol vivix.

Beli 2 vivix PERCUMA keahlian
Beli 2 vivix PERCUMA keahlian

Hubungi saya untuk konsultasi selanjutnya.
Ketahui kelebihan menjadi ahli di sini.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE <–KLIK LINK INI.

Laila (ID 854299)

☎ H/P : 019-7228520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail
✿FanPage : Kenkoushoku.com

 

Share Button

Bagaimana vivix membantu mengatasi diabetes?

atasi diabetes dengan vivix

Diabetes atau dikenali sebagai kencing manis ni memang sangat popular di kalangan rakyat Malaysia.

Menurut kajian pada 2011, Kaji Selidik Kesihatan dan Morbiditi Nasional (NHMS) melaporkan kira-kira 2.6 juta rakyat Malaysia disahkan mengidap kencing manis.

Jadi kita yang belum kena diabetes mesti ambil langkah awal sebagai langkah pencegahan. Yang dah kena diabetes, mesti lakukan sesuatu untuk mengawalnya. Jangan berharap dengan ubat2an sahaja kerana kita sendiri pun sedia maklum, lama-kelamaan ubat2an itu kan merosakkan organ2 di dalam badan kita. Ya, saya ada orang yang terdekat menghidap diabetes ni. So saya sangat tahu apa yang telah terjadi dan kesan sampingan ubat2an ni.

Ok, kita teruskan kepada topik asal kita ye. Kita study satu persatu.

Bagaimana vivix membantu mengatasi diabetes?

Jom kita tengok dulu apa itu vivix ni. Vivix® ialah

Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Vivix untuk kencing manis

Di dalam vivix juga terdapat ramuan yang bernama resveratrol iaitu daripada buah anggur muscadine, serta Knotweed Jepun. (selain ramuan asas purple carrot dan elderberry)

Apa itu resveratrol?

Resveratrol ialah satu jenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.

Bagaimana ia membantu pesakit diabetes?

Ada dua cara resveratrol membantu pesakit diabetes:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes.

Continue reading Bagaimana vivix membantu mengatasi diabetes?

Share Button

Atasi kencing manis dengan vivix

Sebelum kita bincang tentang cara-cara mengatasi, jom kita kenali dulu apa itu kencing manis atau dikenali sebagai DIABETES.
Atasi diabetes dengan vivi

Apa itu KENCING MANIS/DIABETES?

Satu keadaan yang berlaku apabila tahap gula dalam darah lebih tinggi daripada biasa.

Bagaimana ia berlaku?

Apabila pankreas dalam badan tidak menghasilkan insulin atau apabila badan kita sudah tidak sensitif dengan insulin dalam badan. Apabila insulin gagal dihasilkan atau tidak berfungsi dengan baik, ia tidak dapat membawa masuk glukos atau gula ke dalam sel dan tisu badan kita sebagai simpanan.
Akibatnya, darah akan mempunyai kadar gula yang terlalu tinggi untuk sel-sel badan kita. Secara amnya, seseorang dianggap menghidap penyakit kencing manis apabila kadar gula dalam darah semasa berpuasa lebih daripada tahap 7 atau kadar gula selepas makan adalah daripada tahap 11.

 

Jenis2 kencing manis

1. Bergantung kepada insulin-biasanya berlaku di kalangan kanak-kanak dan remaja.

 

2. Tidak bergantung kepada insulin-selalu dihidapi oleh golongan orang berumur atau mempunyai berat badan berlebihan. Terdapat juga kencing manis semasa mengandung (gestational diabetes).

Apa punca penyakit kencing manis?

Penyakit kencing manis disebabkan oleh beberapa faktor. Di antara punca utama yang dikenal pasti adalah
1. berat badan berlebihan (obesiti)
2. faktor keturunan
3. tahap kolesterol tinggi
4. stres atau tekanan emosi berlebihan dan berterusan
5. pengambilan alkohol yang banyak
6. amalan pemakanan tidak berkhasiat atau tidak seimbang
7. kurang membuat aktiviti fizikal (senaman) dan tekanan darah tinggi.

Bagaimana merawat kencing manis?

 

Matlamat utama dalam rawatan penyakit kencing manis adalah untuk mengurangkan tahap gula dalam darah, dari kadar yang luar biasa ke tahap gula lebih rendah dan normal.
Penyakit kencing manis jenis 1 boleh dirawat dengan pengambilan insulin, senaman dan pemakanan sihat dan seimbang.
Penyakit kencing manis jenis 2 pula boleh dirawat dengan penurunan berat badan, mengamalkan diet sesuai dan aktiviti senaman yang konsisten.
Jika langkah ini gagal mengawal kadar gula darah yang tinggi, ubat-ubatan hospital boleh digunakan.
Jika ubatan masih tidak mencukupi untuk mengawal kadar gula dalam darah, maka rawatan dengan suntikan insulin boleh digunakan.

Selain daripada ubat-ubatan yang bakal memberikan kesan sampingan untuk jangka masa panjang, anda mempunyai pilihan untuk menggunakan rawatan tradisional atau menggunakan suplemen untuk membantu menurunkan kadar gula dalam darah anda. Dalam Shaklee, salah satu produk yang menjadi buah mulut orang ramai ialah VIVIX. Di mana vivix ini berjaya membantu mengatasi masalah diabetes yang dialami oleh rakyat Malaysia.

Jom kita tengok testimoni mereka yang telah berjaya mengatasi masalah kencing manis/diabetes ni dengan vivix.

1. TESTIMONI 1 : Bebas diabetes dengan pengambilan vivix selama 7 bulan secara konsisten.

Atasi diabetes dengan vivix

2. TESTIMONI 2 : Mata kabur disebabkan diabetes. Boleh melihat semula dengan pengambilan vivix.

Atasi diabetes dengan vivix

3. TESTIMONI 3 : Tahap gula mak beliau turun dari 29 ke 11.
Continue reading Atasi kencing manis dengan vivix

Share Button

Kebaikan Performance Drink Shaklee

Hari ni dah hari ke 18 kita berpuasa. Alhamdulillah. Syukur kerana kita dipanjangkan usia untuk bertemu Ramadhan tahun ini. Dan moga kita bertemu lagi dengan Ramadhan pada tahun hadapan InshaAllah.

dd main2
Performance Drink untuk anak2 yang aktif

Biasanya di bulan puasa ni, Performance Drink memang menjadi rebutan di kalangan customer2 saya. 🙂 Sehinggakan yang saya order untuk saya dan family pun dah habis. Yerr… dahulukan untuk customer itu adalah polisi kami.:)

Cuma tahun ni syukurlah, stok yang kehabisan seluruh Malaysia baru2 ni cepat je ada balik. So, semalam saya dah order 10 tin Performance Drink ni untuk anda. Jangan risau2 yaa… 🙂

Eh, apa performance drink ni? Haaa… boleh tengok sini juga.
Minuman isotonik yang POPULAR <– Sila klik link ini.

Apa kebaikan Performance Drink ni?

Sebenarnya, performance drink ni bukan hanya sesuai diambil di bulan puasa sahaja. Ia boleh dijadikan pengganti kepada minuman isotonik, minuman pemberi tenaga yang bergas dan sangat tepu dengan gula. Silap2 haribulan, kita dapat diabetes pula dengan meminum minuman tenaga bergas ni.

Sebab itulah saya menyarankan anda mengambil minuman isotonik yang bernama Performance Drink ni. Jom kita tengok kelebihannya.

1. Tidak bergas atau bukan berkarbonat.
2. Tiada gula yang berlebihan, dengan ini boleh memelihara kandungan gula dalam darah.
3. Bersifat isotonik yang memberikan TENAGA yang cepat dalam badan.

Continue reading Kebaikan Performance Drink Shaklee

Share Button

Vivix | Anti penuaan yang selamat di dunia

Tertanya2 tentang vivix? Ok, ini dia Q and A tentang vivix ni.

Kenali manfaat vivix
Manfaat Vivix

 

Q : Apa itu Vivix

A : Vivix adalah campuran polifenol dengan paten tertunda yang kuat dan eksklusif dari bahan-bahan botanikal yang terbukti di dalam makmal mampu memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penuaan selular, termasuk meningkatkan ketahanan sel, tenaga sel, pembaikan sel dan prestasi sel*

Q : Apa bahan-bahan dalam Vivix

A : Vivix mengandungi campuran resveratrol dan phytonutrient proprietari. Campuran phytonutrient ini menggunakan sifat antioksida yang kuat pada anggur Muscadine yang unik dan terbukti 10 kali lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular berbanding resveratrol tunggal*

Continue reading Vivix | Anti penuaan yang selamat di dunia

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...