Idea hadiah untuk baby baru lahir

Asyik-asyik nak belikan hadiah baju, seluar, peralatan baby kalau nak pergi tengok baby baru lahir. Boring dah kan hadiah2 tu? Sebab silap2 haribulan, mak pak baby tu tak suka pun nak guna atas sebab2 tertentu seperti baby allergik dan lain2. Macam saya sendiri, saya memang tak gunakan bedak untuk baby. So, kalau ada orang bagi bedak tu, rasa agak membazir kerana hanya akan

Share Button
Continue reading »

Pakar motivasi di pasar tani Bandar Putra Kulai

Haaa, jangan tak percaya tau. Ada pakar motivasi di pasar tani Bandar Putra Kulai. Hehehe. Nak tau siapa? Kak Shima yang jual masakan pantai timur tu haaa… Hari Selasa memang jadi rutin saya pergi beli sayur-sayuran segar atau makan malam di pasar tani berhampiran rumah saya. Semalam pergi dah agak lewat dan hari macam nak hujan, jadi tak bawak anak2.

Share Button
Continue reading »

Kolagen Shaklee sememangnya TERBUKTI berkesan

Wahhh.. tengok tajuk tu. Konfiden betul kan? “Kolagen Shaklee sememangnya TERBUKTI berkesan”. Kenapa saya begitu yakin? “Kerana Shaklee melakukan ujian klinikal terhadap pengguna kolagen ini. Dan tempoh penggunaan ialah selama 8 minggu sahaja. Menarik bukan??” Ada ujian klinikal ini bermaksud, Shaklee bukan sahaja meng’ada-ada’kan cerita atau testimoni palsu, tetapi produk ini telah dibuat ujikaji ke atas manusia untuk membuktikan secara

Share Button
Continue reading »

Apa itu kolagen?

Eh, apa kolagen ni? Perlu ke? Hmmmm… saya sebelum ni pun memang tertanya2 sebegini. Ok, sekarang jom kita tengok satu persatu. Apa dia kolagen ni. Perlu ke untuk kita? Sejak bila kolagen makin berkurangan dalam badan kita ni….. Apa itu Kolagen ? Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 70% daripada keseluruhan protein di dalam

Share Button
Continue reading »

6 Tips Anak Suka Makan Sayur Tanpa Paksaan

Gossip ibu2 di ofis tentang anak2 biasanya berkisar tentang pemakanan anak2, penyusuan susu ibu, keletah anak2 dan pelbagai topik lagi yang dibincangkan. Gossip ni lebih bermakna dan lebih bermanfaat daripada bercerita kisah orang lain kan? Mengumpat tu..:P Dah laaa tak dapat apa2 kebaikan, tambahkan dosa pulak. Hehehe… (Tazkirah kejap) Ok, berbalik kepada topik kita, anak-anak memang susah nak makan sayur

Share Button
Continue reading »

Rahsia ibu menyusu sentiasa cergas dan bertenaga

Ramai ibu yang terasa penat, letih dan lesu bila keluar bekerja dan dalam masa yang sama mereka juga menyusukan bayi sepenuh masa. Sama ada mereka mengepam di pejabat atau pun mereka sentiasa ‘direct-feeding’, . Kadang-kadang, baru sahaja sampai di rumah terpaksa melupakan rutin harian kerana terlalu penat. Begitulah masalah yang dihadapi oleh Puan Farah yang bekerja syif. Beliau sangat penat

Share Button
Continue reading »

Disclaimer/Penafian

Penafian tentang blog ini, informasi2 yang ada di dalam blog ini. 1. Saya bukanlah ahli farmasi mahupun doktor, jadi segala informasi di dalam blog ini atau fanpage saya tidak boleh dijadikan sumber rawatan kesihatan untuk tujuan menyembuh, merawat atau mencegah penyakit yang anda hadapi. 2. Saya tidak menyediakan sebarang tuntutan ganti rugi, warranty dan assurance di atas pengambilan vitamin yang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »