Turun 20 kg dengan shaklee

Turun berat hampir 20 kg dengan Set Kurus Shaklee

Dah lama nak cuba kuruskan badan? Tapi asyik gagal je? Biasanya nak start hari Isnin kan? Selalu dengar tak? Tapi selalu juga berakhir dengan Isnin minggu depan dan minggu depan dan minggu depan. Akhirnya terbengkalai begitu sahaja.

Tengok-tengok berat dah naik sehingga 80-90 kg. Sayalah tu! Ini berat saya selepas bersalin anak ke 3. Memang SANGAT BERAT.

Cara kurus cepat

Julai 2015 : Berat saya 85 kg

Cara kurus cepat

Jan 2016 : Berat 81.7 kg

Saya faham sangat bab diet ni. Nak mulakan tu memang rasa payah dan susah. Tapi bila dah mula, jangan pernah menoleh ke belakang. Kata Aizat Razak, Ikon JK1M #jalanterus!

Selalu GAGAL nak mulakan? JOM FOLLOW AKAK SELIM!

Cara kurus cepat dengan set kurus shaklee

Berjaya turunkan 16.9 kg dalam masa 6 bulan.

Ini ialah saya atau lebih suka dikenali sebagai Akak Selim. Alhamdulillah berjaya turunkan 16.9 kg dalam masa 6 bulan. Dan sekarang penurunan berat sudah melebih 20 kg. 🙂 Alhamdulillah.

Akak selim kini sedang meneruskan usaha untuk turunkan berat badan ke berat yang lebih NORMAL iaitu 55 kg. 55 kg tu bukanlah berat yang paling baik untuk ketinggian saya, tapi itulah target saya buat masa ni. Ada lagi 5 bulan untuk saya berusaha capai target tersebut. InshaAllah.

Sepanjang 6 bulan tu, apa yang saya buat untuk turunkan berat badan dengan cepat?

1. Ambil Set Kurus Premium Shaklee

Saya memang pengamal tegar vitamin Shaklee. Vitamin Shaklee bukan ubat kurus, tapi ia adalah suplemen yang boleh membantu kita membuang dan membakar lemak dengan lebih efektif. Secara tak langsung kita akan kurus dengan cepat. Di samping itu, suplemen juga membantu melengkapkan lopong-lopong nutrisi dalam badan kita sepanjang kita menurunkan berat badan.

Apa yang ada dalam Set Kurus Premium ni?

Detoks Usus/Buang Toksin Dengan Herb-Lax

Ubat sembelit berkesan

Cuci usus berkerak dan membantu melawaskan

Mengandungi  daun Senna yang digunakan cara tradisional sebagai laksatif semulajadi. Melawaskan dan membantu proses perkumuhan supaya lebih lancar.

Pecahkan Lemak Dengan Lecithin

Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus

Pecahkan lemak supaya lebih cepat kurus

Membantu memecahkan lemak secara efektif. Lemak akan disingkirkan dengan lebih efektif setelah dipecahkan kepada molekul-molekul kecil oleh Lecithin.

Bakar Lemak Dengan Omega Guard

Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat

Bakar lemak dengan berkesan untuk bantu kurus cepat

Omega Guard membantu membakar lemak dengan berkesan. Ia juga akan menyingkirkan lemak-lemak/plak di dalam salur darah. Jadi, proses penurunan berat badan semakin cepat dan memberikan kesan yang sangat baik kepada jantung kita.

Singkirkan Lemak Dengan Alfalfa

Kurus cepat dengan alfalfa

Singkirkan lemak dengan alfalfa

Alfalfa kaya dengan pelbagai nutrien mampu menyingkirkan lemak secara semulajadi. Kajian klinikal membuktikan bahawa penggunaan jangka masa panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi.

Hanya Alfalfa sahaja yang mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

Bina Otot Dengan Cinch Shake/ESP

Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake

Bina otot dan bakar lemak dengan Cinch Shake

Kurus cepat dengan protein

Bina otot dan bakar lemak dengan ESP

Otot membantu kita mempercepatkan pembakaran lemak. Jika peratusan otot kita tinggi, maka cepat dan banyaklah lemak dapat dibakar.

Di samping itu otot menjadikan bentuk badan kita lebih langsing dan cantik. Jika kita hanya menurunkan berat badan tanpa membina otot, badan kita akan menjadi hodoh dan menggeleber. Lengan yang lembik, paha yang berkedut, perut yang hodoh disebabkan penurunan berat badan yang drastik tanpa bina otot.

Bagaimana nak bina otot? Salah satunya ialah mengambil protein yang bagus dan mengandungi leucine. Leucine akan membantu mengekalkan jisim otot dan membuang lemak secara efektif. Mereka yang menurunkan berat badan dan mengambil protein mengandungi leucine terbukti dapat mengekalkan otot, menurunkan peratus lemak, kulit tidak menggeleber dan potongan badan yang langsing.

Cinch Shake mengandungi leucine yang telah terbukti secara klinikal dapat membantu menurunkan berat badan dan memberikan bentuk tubuh sempurna dan langsing.

Leucine is so important when it comes to maintaining muscle mass and assisting with weight loss.
Sumber : Proteinworks

 

Tingkatkan Metabolisme Dengan Vivix

vivix-bottleResveratrol yang terdapat dalam Vivix terbukti berkesan untuk meningkatkan kadar metabolisme badan sekaligus boleh membantu menurunkan berat badan dengan cepat.

2. Eat Clean

Akak selim makan secara eat clean. Ubah cara makan setiap hari. Ubah menu, ubah tabiat makan. Boleh tengok menu, resepi dan konsep eat clean di sini.

Klik link di bawah untuk lebih faham tentang eat clean ni.

Segalanya Tentang Eat Clean

3. Detoks

Dalam tahun 2016, beberapa kali juga akak selim lakukan detoks. Detoks seluruh badan dan detoks parasit. Ingin tahu tentang detoks? Boleh klik link di bawah ni ya.

Detoks Membantu Turunkan Berat Badan

4. Senaman

Akak selim lakukan senaman secara rutin. Walaupun pada awalnya, senaman yang akak selim lakukan adalah senaman ringan-ringan sahaja. Berbasikal di sekeliling rumah, berjalan-jalan santai di sekeliling taman bersama anak-anak dan kardio mudah di rumah.

Tetapi memandangkan berat yang akak selim ingin turunkan adalah 20-30 kg, akak selim mesti lakukan senaman yang lebih memberikan impak kepada badan akak selim untuk elakkan badan lembik dan menggeleber.

Kurus cepat dengan set kurus shaklee

Turun 20 kg 2016. 🙂

Akak selim buat kardio 3-4 kali seminggu dan baru-baru ni akak selim join Jom Kurus 1 Malaysia yang diasaskan oleh Kevin Zahri tu, Pakar Kecergasan yang sangat kacak tu kannn… 🙂 Akak selim join di bawah Coach Noorzana untuk kawasan Kulai. Alhamdulillah, banyak belajar tentang senaman yang sesuai untuk akak selim ‘firm’kan dan dapatkan bentuk badan yang cantik.

14183948_10209215153567609_7654017956732690324_n

5. Minum Air

Minum air ni ramai yang nampak remeh. Tapi sebenarnya sangat penting dalam proses menurunkan berat badan tau. Antara yang paling penting tau. Sebab dengan minum air banyaklah toksin dapat keluar dari badan dan dapat buang air yang berlebihan dalam badan.

Kalau nak kurus, jangan cuba-cuba skip ye minum air ni. Setiap 25kg berat badan, minum 1 liter air yaa.

Akak selim juga mengadakan kelas Eat Clean yang dinamakan KEBAS (Kurus Enjoy Bersama Akak Selim) secara online. Jika mahu bersama-sama menurunkan berat badan secara berkumpulan, boleh follow pengumuman program setiap bulan di Facebook Akak Selim : Lailasani Ismail.

Dan untuk setiap order Set Kurus Premium, anda akan mendapat bimbingan untuk kurus secara PERCUMA dari akak selim. Konsultasi adalah PERCUMA untuk join KEBAS.

Untuk order Set Kurus Premium, sila whatsapp SELIM ke 019-722 8520 ya.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

 

Share Button

{ 0 comments }

Kulit berjerawat yang teruk memang sangat merimaskan! Sakit pun ye jugak kan? Segan pun ye jugak. 🙁 Lama juga beliau mengalami masalah ni. Alhamdulillah akhirnya bertemu dengan solusinya untuk merawat parut jerawat hitam di muka beliau.

Apa yang menyebabkan muka beliau jadi begini pada tahun 2012? Kita ikuti kisahnya.

14225494_10205928616209502_8179727847206948114_n

“Gambar sebelum 2012 tu, mimpi ngeri bagi saya. Muka jadi camni disebabkan kedegilan saya mencuba pelbagai produk muka dipasaran. Dan juga saya mengalami masalah resdung berserta alergik makanan laut.

Start 2013, consume shaklee untuk berpantang dan milkbooster. Alhamdulillah, banyak perubahan yang sy nampak terutamanya bahagian kulit wajah. So, sy continue je makan shaklee sampai skrg. Saya takut nak cuba produk lain, shaklee je yang buatkan saya yakin!”

Haaa.. beliau start dengan set menyusu dan berpantang sebenarnya. Tapi kesannya kulit pun pun pulih di samping dapat berpantang dan menyusu dengan tenang. 🙂

Seronok kan?

Begitu juga dengan Puan Salwa, konsisten dengan set menyusu tetapi kesannya yang sangat berbaloi-baloi.

14117951_10210182510789247_3893132442702416114_n

Bukan sahaja penghasilan susu yang meriah, tetapi parut jerawat pun hilang. Tona kulit makin sekata, dan kulit tidak lagi berminyak yang menjadi penyebab jerawat sebelumnya. Kalau nak keluar pun tak perlu ber’make up’. Bonusnya suami makin sayang… 🙂

Puan Zeti juga mengalami efek yang sama akibat pengambilan set menyusu. kulit muka yang penuh jerawat dan kusam tu semuanya dah tinggal kenangan je. Memang kulitnya halus mulus dah sekarang.

Best kan? Ambil set menyusu tapi dapat pula kesannya pada kulit. Seronok tu!!

14100410_1257418277622257_7443951444149738370_n

Anda juga alami masalah jerawat kronik? Atau ada parut jerawat yang hitam? Atau ada kawa-kawan yang mengalami masalah serupa? Boleh war-warkan kepada mereka tentang Set Gojes ni. Set ni bukan untuk menyusu sahaja tau, memang sesuai untuk semua sebab di dalamnya ada Vitamin C, ESP, B Complex dan beberapa lagi vitamin yang juga sangat bagus untuk kulit.

SMS/Whatsapp saya di 019-722 8520 SEKARANG ya. Harga berbaloi-baloi sempena promosi ESP dan Vitamin C sepanjang September 2016 ni.

❤Laila (ID 854299)❤
☎ H/P : 019-722 8520 (SMS/WhatsApp)
✉ lailaisma2207@gmail.com
✿FB : Lailasani Ismail

Share Button

{ 0 comments }

Hilangkan Parut Chicken Pox Dalam Masa 2 Minggu

18 September 2016

Parut chicken pox atau parut jerawat ni memang susah nak hilangkan? Lebih-lebih lagi kalau kulit sensitif. Memang susah nak hilangkannya. Dah tengok cerita tentang seorang suami yang kena chicken pox yang teruk dalam post saya yang lepas? Kalau belum, boleh tengok di sini ya. Klik link di bawah. Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat […]

Share Button
Read the full article →

Tips Bisnes Online Dari Rumah Tanpa Mengabaikan Anak-Anak

16 September 2016

2 Januari 2017 tahun depan, genaplah saya menjalankan bisnes Shaklee secara online dari rumah sepenuh masa. Alhamdulillah. Rezeki yang Allah berikan ini sangat saya hargai. Alhamdulillah. Biarpun hanya hampir 2 tahun, saya ingin kongsikan beberapa tips untuk bisnes secara onlien dari rumah tanpa mengabaikan keperluan anak-anak. Dan semestinya KPI bisnes kita tercapai. Tips Bisnes Online […]

Share Button
Read the full article →

4 Sebab Kenapa Anda Mesti Pilih Shaklee Sebagai Makanan Tambahan

15 September 2016

Kenapa Akak Selim syorkan anda semua memilih Shaklee sebagai makanan tambahan harian? Sebab Shaklee ada LANDMARK STUDY tentang pengguna Shaklee tegar, pengguna yang telah menggunakan Shaklee lebih 10-20 tahun ke atas. Bukan mudah kita nak cari orang yang setia dengan satu brand suplemen je sepanjang hidupnya kan. Jadi, Landmark Study ni memang membuktikan keputusan yang sangat […]

Share Button
Read the full article →

Minuman Elak Mengantuk Semasa Memandu

14 September 2016

Masih berada di kampung ke? Atau dalam perjalanan pulang ke rumah masing-masing dah? Minggu ni kan cuti berganda. Cuti raya haji, cuti sekolah di tambah lagi cuti Hari Malaysia. Pasti ibu ayah ambil peluang bawa anak-anak balik kampung atau bercuti panjang kan? Apa-apa pun, hati-hati di jalan raya ya… Kalau mengantuk tu, berhenti dahulu di […]

Share Button
Read the full article →

Apa Bezanya Soya Shaklee Dengan Soya Di Pasaran?

13 September 2016

Protein Shaklee ni memang dah macam jadi fenomena di Malaysia ni. Sebab apa? Ramai yang nak cantik, ibu hamil, ibu menyusu yang sangat sukakan protein soya ni. Kenapa? Apa bezanya dengan produk soya yang terdapat di pasaran? Apa Bezanya Soya Shaklee Dengan Soya Di Pasaran? 1. Soya NON GMO Apa benda Non GMO ni? Soya ni […]

Share Button
Read the full article →

Mentor Bisnes Shaklee Akak Selim

12 September 2016

Memperkenalkan…. Mentor shaklee akak selim dari dulu, kini dan selamanya InshaAllah. Daripada beliaulah Akak Selim mula kenal Shaklee, berkenalan dan bermesra hanya di alam maya. 🙂 Alhamdulillah, walaupun hanya berlangsung di alam maya tapi aura positif mereka berdua ni memang hebat. Mentor Akak Selim  ni bukan calang2 orangnya. Dari ilmu marketing tahap tinggi, ilmu agama, ilmu […]

Share Button
Read the full article →

Tips Anak-Anak Kembali Ke Sekolah Dengan Sihat Dan Ceria

11 September 2016

Sekarang kan musim cuti sekolah ni kan? Pasti ada yang balik kampung atau travel ke mana-mana sepanjang cuti sekolah ni. Ni saya nak share apa yang saya lakukan untuk anak-anak semasa kami balik kampung Hari Raya Aidilfitri yang lepas. Kami dari Johor ke Kelantan, ke Perak, Kuala Lumpur dan kembali ke Johor semula. Memang perjalanan […]

Share Button
Read the full article →

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dewasa Dengan Cepat

10 September 2016

Dah pernah kena Chicken Pox? Kalau pernah kena tu, InshaAllah tak berulang lagi. Tapi kalau belum pernah kena dan dewasa ni baru kena, agak teruk jugalah penangannya. Kebanyakan yang saya jumpa memang sangat teruk serangannya. Ada yang penuh keseluruhan muka dan badan. Kesian kan? Hari ni saya nak kongsikan pengalaman 2 orang dewasa yang diserang […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Read the full article →