cara atasi sakit contraction

7 Teknik Mengurangkan Sakit Kontraksi Ketika Bersalin

Apabila diimbaskan kembali saat-saat menghadapi ‘contraction’ atau kontraksi ni, memang itulah saat paling sakit semasa nak melahirkan kot. 😆 Sebab dah habis kontraksi tu baby pun dah keluar dan segala rasa sakit hilang dah. Walaupun masih terasa luka bersalin atau ada koyakan semasa bersalin tu, bila dah dapat tengok baby keluar dengan selamat, sakit tu tiba-tiba je hilang. 😀 Kontraksi

Share Button
Continue reading »
cara untung banyak dengan bisnes online

Ciri-ciri Bisnes Online Yang Sesuai Untuk Pelajar Universiti

Sekarang ni pun dah tak macam dulu, zaman sekarang zaman internet dan serba canggih. Jadi, adik-adik boleh ambil peluang untuk buat bisnes sambil belajar. Asalkan ia tidak mengganggu prestasi pelajaran, InshaAllah ok je kan. Memang ramai yang buat part time di restoran-restoran makanan segera, 7 Eleven dan macam-macam tempat lagi. Namun kadang-kadang badan jadi penat dan susah nak kekalkan stamina

Share Button
Continue reading »

6 Sebab Kenapa Pentingnya Menyusukan Baby Dalam Masa 1/2 Jam Selepas Kelahiran

Tahniah kepada ibu kerana mengambil keputusan untuk menyusukan anakanda dengan susu ibu. Alhamdulillah. Kebaikan Menyusu Badan Untuk Ibu Perkara pertama yang ibu perlu ambil berat ialah bersalin di hospital RAKAN BAYI. Iaitu hospital yang mementingkan penyusuan susu ibu. Hospital kerajaan sememangnya hospital rakan bayi. Yang perlu kita cek ialah apabila kita merancang untuk bersalin di hospital swasta. Memang perlu cek

Share Button
Continue reading »
produk organik untuk kulit sensitif dan eczema

Sabun Baby dan Set Mandian Organik Yang Selamat Untuk Baby Eczema Dan Kulit Sensitif

Sebagai ibu bapa yang prihatin, kita sering menyediakan yang terbaik untuk anak-anak yang kita sayang. Menyediakan makanan sihat, elakkan makan jajan, elakkan minum minuman berkarbonat dan mengandungi pewarna tiruan, usahakan anak-anak makan sayur dan buah-buahan dan pelbagai lagi usaha kita untuk melindungi anak-anak. Namun, dalam usaha memberikan makanan dan nutrien terbaik untuk anak-anak, mungkin kita terlepas pandang tentang produk penjagaan

Share Button
Continue reading »
Pencuci rumah organik untuk anak asthma

Pencuci Rumah Organik Serbaguna Untuk Kulit Sensitif

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda! Hanya

Share Button
Continue reading »
cara hilangkan jeragat cepat2

Produk Basic Untuk Hilangkan Jeragat Tebal Di Muka

Bagi mereka yang berkulit putih, memang nampak muka tak bersih disebabkan jeragat tebal ni. Sebab susah juga nak sembunyikan dengan make up setiap masa. Penat nak pakai foundation tebal-tebal setiap masa. Kalau saya, memang tak sanggup nak tempek make up tebal-tebal sebab rasa tak selesa. Jadi saya cuba juga nak hilangkan jeragat yang tumbuh kat muka ni. Dah baca tips

Share Button
Continue reading »
ubat darah tinggi tanpa dadah

Berjaya Menurunkan Tekanan Darah Tinggi Dan Kini Bebas Ubat

Saya kongsikan kisah Puan Arbayiah, 53 tahun yang kini bebas daripada tekanan darah tinggi selepas 4 tahun terpaksa mengambil ubat darah tinggi. Beliau konsisten mengambil Vivix dan Ostematrix selama 5 bulan dan dapat melihat kesan penurunan tekanan darah tinggi yang beliau hidapi. Dulu terpaksa ke hospital setiap 1-2 bulan tetapi kini cuma 6 bulan sekali sahaja. Syukur Alhamdulillah. Beliau sangat

Share Button
Continue reading »
vitamin hamil terbaik di pasaran

Petua Elak Kencing Manis Semasa Hamil Walaupun Mengandung Di Usia Hampir 40 Tahun

Saya kongsikan kisah Puan AnneAi (bukan nama sebenar) yang merupakan pelanggan tetap dan setia saya sejak 5-6 tahun lepas. Beliau disahkan hamil anak ketujuh di ambang 40 an. Risau juga beliau dengan umur yang semakin meningkat. Yerlah, orang kata kalau mengandung di usia hampir keemasan ni, banyak masalah boleh berlaku. -Kencing manis masa mengandung (GDM) -Tekanan darah naik melantun Dan

Share Button
Continue reading »
tanda dah dekat nak bersalin

4 Tanda Bersalin Yang Ibu Hamil Wajib Ambil Tahu

Ibu dah masuk 36 minggu? Alhamdulillah. Tahniah ya. 36 minggu tu dikatakan dah cukup masa untuk bersalin dan jika terbersalin 36 minggu ni, kebiasaannya baby yang lahir tu bukan kategori pra-matang dah (bergantung juga dengan keadaan organ baby hasil pemeriksaan doktor sama ada sudah matang atau pun belum). Jadi, ibu kena tahu tanda-tanda awal nak bersalin ni. Jangan sampai terlambat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »