Cara Mudah Meningkatkan Fokus Anak Semasa Belajar

Anak-anak zaman sekarang tak sama macam zaman dulu-dulu. Zaman saya tahun 1980-an dulu lebih banyak bermain dengan kawan-kawan je sekolah rendah tu. Jadual sekolah anak-anak zaman sekarang sangat padat sehinggakan nak bermain petang-petang pun waktu amat terhad. Malam pula perlu siapkan homework yang bertimbun. Hujung minggu nak bersantai-santai dan bermain dengan kawan-kawan pun susah sebab perlu pantauan ibu bapa atas

Share Button
Continue reading »

6 Perkara Yang Suami Perlu Tahu Tentang Isteri Lepas Bersalin

Semasa hamil, suami biasanya memang ambil berat tentang isteri sebab nampak isteri penat bawa perut yang besar, kadang-kadang isteri tak sihat dan minta urut, kadang-kadang isteri hilang selera makan, mabuk teruk, muntah sehingga 9 bulan dan bermacam-macam lagi yang suami nampak depan mata. Semasa berpantang, mungkin ada suami terlepas pandang beberapa perkara yang sangat penting untuk suami ambil tahu dan

Share Button
Continue reading »
Cerahkan dan putihkan kulit cepat

Produk Cerahkan Kulit Cepat Tanpa Bahan Beracun

Kebiasaannya apabila kita sebut produk yang boleh mencerahkan kulit cepat atau beri kesan dengan cepat adalah produk yang beracun kan? Produk yang mengandungi merkuri atau hydroquinone atau bahan-bahan beracun yang lain. Itu memang bahaya sangat sebab kesan buruknya ambil masa yang lama untuk hilang. Berlainan pula dengan produk pencuci muka organik Youth ni. Ianya tanpa bahan beracun tapi memberikan kesan

Share Button
Continue reading »
turunkan berat badan cepat tanpa berlapar

Jom Kurus 1 Malaysia Musim 10

Saya dapat email dari Abang Kevin Zahri tentang Jom Kurus 1 Malaysia (JK1M) musim ke 10. Jemput baca untuk korang yang mencari info dan group untuk bersenam turunkan berat badan. Memang berbaloi-baloi sangat join JK1M ni. Saya pernah join musim ke 7 dulu. Seronok! Ini infonya ya. Pelbagai aktiviti menarik dan free workout untuk semua akan dijayakan oleh team leader

Share Button
Continue reading »

Resepi Sihat : Ayam Bakar Crispy

Bahan-bahan : 300-350g dada ayam 2 weetbix/rolled oat/oat biasa 1 sudu kecil paprika, 1 sudu kecil canyene, 1 sudu kecil garam 1 biji telur Cara-cara : 1. Hancurkan weetbix dan gaulkan bersama serbuk perasa yang telah ditetapkan. 2. Celupkan dada ayam ke dalam telur. 3. Salut dada ayam dengan serbuk weetbix/rolled oat/oat biasa. 4. Bakar dalam oven selama 12-14 minit

Share Button
Continue reading »
Turun 20 kg dengan cepat

Aku Yang Gigih Demi Menurunkan Berat Badan

Sepanjang hidup ni ada beberapa kali juga yang saya rasa saya mengambil langkah drastik untuk berubah atas beberapa sebab. Saya nak kongsi 2 kisah. Kisah 1 : Belajar berenang di usia 27 tahun! Kali pertama saya rasa serius nak turunkan berat badan. Saya memang jaga makan dan makan nasi hanya seminggu sekali je. Saya fikir saya perlu exercise juga ni

Share Button
Continue reading »

Cara Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Pilihan Terbaik Puan Eff

Beberapa minggu lepas saya dapat whatsapp daripada Puan Eff (bukan nama sebenar). Beliau mengambil keputusan untuk mencuba produk Shaklee untuk turunkan berat badan beliau yang mencecah 90 kg. Pada mulanya beliau beli dengan kawan beliau. Dah lengkap juga set kurus yang beliau beli. Saya hanya mencadangkan untuk tambah Vivix sahaja lagi memandangkan beliau ada masalah metabolisme rendah. Setelah berdiskusi tentang

Share Button
Continue reading »
set mandian organik untuk baby eczema

Set Mandian Organik Untuk Baby Eczema Dan Ada Masalah Kulit Terbaik Di Pasaran

Masih ingat lagi semasa kelahiran anak pertama pada tahun 2008, 9 tahun yang lepas. Sebagai ibu baru, kami suami isteri agak naif tentang produk-produk yang selamat dan sesuai untuk bayi di pasaran. Apa sahaja yang ada di pasaraya tu main beli jer. Tak pernah terfikir pun yang dijual tu boleh memudaratkan kesihatan anak. Sungguh! Bagi saya yang dijual tu pastilah

Share Button
Continue reading »
bahaya sakit jantung

Cara Mencegah Dan Mengatasi Masalah Sakit Jantung Secara Semulajadi

Penyakit jantung adalah salah satu punca kematian yang utama di negara kita Malaysia dan juga seluruh dunia. Antara penyebab penyakit jantung ini ialah -Tekanan darah tinggi -Kolesterol tinggi -Gaya hidup tidak sihat dan tidak aktif -Merokok -Keturunan -Obesiti dan berat badan berlebihan Jadi, untuk mengatasi masalah penyakit jantung, kita harus merawat punca-punca yang menyebabkan penyakit jantung ini. Baca juga :

Share Button
Continue reading »
cara nak hamil cepat

Persediaan Sebelum Mengandung Yang Bakal Ibu Perlu Ambil Tahu

Ada pepatah mengatakan, Pemakanan adalah merupakan satu faktor paling besar dan penting dalam menentukan kesuburan pasangan di Malaysia. Sekaligus mempengaruhi kesihatan ibu dan bayi sepanjang proses kehamilan dan kelahiran. Menurut pendapat Ahli Sains Penyelidikan Kanan Bahagian Penyelidikan dan Pembangunan Shaklee Corporation (AS) Dr Sonhee Park, kekurangan nutrien seperti B9 (folat) sering berlaku kepada ibu hamil dan ibu menyusu. Kekurangan B9

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Share Button
Continue reading »